dimarts, 23 de desembre del 2008

Xavi, hi ha una carta per a tu.

Teclejar el nom en la barra d'un cercador d'internet d'un antic amic del que fa temps s'ha perdut la pista, oferix en ocasions extraordinàries sorpreses. Eren ja molts els anys que Lorena no savia res sobre l'estat actual del seu amic Xavi de Castelló al que va conèixer durant l'estada d'aquest a Logronyo. Ambdós van coincidir en la universitat de la capital de La Rioja, on cursaven els seus estudis universitaris. Però Xavi no era un estudiant més. Per aquell temps, Xavi defensava la porteria del C.D. Logroñés, el que li convertia en un personatge popular entre les gents de la localitat, el que mai li va fer perdre el contacte directe amb els seus companys d'estudis.

Però el món del futbol funciona a una velocitat mil vegades superior a la vida quotidiana de qualsevol altra persona aliena a l'esport de la pilota de cuir. I això va fer que Xavi hagués d'abandonar la meta logronyesa i embarcar-se en altres aventures futbolístiques que li van posar rumb al seu Castelló natal, Murcia, Còrdova i fins i tot una curta experiència en País de Gal·les, on defensaria la porteria del Wrexham.

L'anar i venir de Xavi, va fer que la relació amb Lorena i els seus amics de La Rioja es perdés momentàniament durant un llarg període de temps. I dic momentàniament, perquè Lorena un dia va decidir buscar-li novament la pista a la seu vell amic Xavi i va teclejar el seu nom en un cercador d'Internet. Lorena va descobrir que el destí actual de Xavi era Liverpool, on exerceix funcions d'entrenador de porters del club anglès. Lorena va investigar encara més, fins que un enllaç li va dur a un article publicat per un tal "Stubbins" membre de la penya oficial del Liverpool FC de Barcelona, que precisament tractava sobre Xavi.

Lorena no ho va dubtar i va contactar amb "Stubbins" donant-li a conèixer la història i si cabia la possibilitat de contactar novament amb el seu antic amic Xavi, a través de la branch barcelonina del Liverpool. El mail a Stubbins va crear cert dubte inicial en Lorena. De quina manera s'ho prendria? Pensaria que es tractava d'una pertorbada? Els dubtes de Lorena es van dissipar dies després. Lorena rebia una resposta afirmativa per part dels Barcelona Reds, que van prometre ajudar-la en tant que sigui possible durant el seu futur viatge a Madrid per a presenciar l'Atlètico de Madrid - Liverpool FC. El missatge per al tècnic del Liverpool era molt simple. Tan sols es tractava de lliurar-li les dades de contacte de Lorena.

Però els horaris de trens són incompatibles amb els horaris d'un equip de futbol de primera línia. El lliurament de la carta de Lorena al seu destinatari corria seriós perill. Però heus aquí que va entrar en acció Juan, reconegudíssim supporter madrileny del Liverpool FC i que tenia coneixement ple de la història de Lorena a través de Stubbins. Juan es va oferir a fer arribar en mà la carta cap a Xavi o almenys fer lliurament de la mateixa a algú de plena confiança. Aquest algú, no era altre que Paco de Miguel, preparador físic de l'equip. Juan i Paco no van fallar.

D'aquesta manera, la tarda del 22 d'octubre, escasses hores abans del partit entre Atlètico i Liverpool, el telèfon de Lorena rebia una trucada d'un número desconegut. A l'acceptar la trucada, la veu que sorgiria a l'altre costat era la de Xavi, el seu vell amic.

Els detalls del retrobament entre Lorena i Xavi, queden evidentment per als protagonistes de la història. Però el que queda per al supporter del Liverpool, al llegir aquesta història no és altre cosa que l'evidència de l'enorme categoria humana que regna en el primer equip del nostre club. Persones que malgrat estar contínuament sota els focus de la popularitat i la fama, no perden mai la seva condició d'éssers humans i, pel que demostren els fets, mai obliden als seus vells amics de tota la vida. Gràcies Xavi. Gràcies Paco.

2 comentaris:

Albert Olivé ha dit...

Ostra, m'ha encantata aquest post. Això de retrobar-se amb vells amics és lo més.
Salut i bon any nou. Cada dia m'estic aficionant més al Liverpool. Intento no perdrem cap partit de teledeporte o la 2. A veure demà amb el Newcastle.

Stubbins ha dit...

Salut Albert!

Fas be en aficionar-te al Liverpool. Celebro que t'hagi agragat l'article.

Salut i bona sort per a l'Espanyol aquest any 2009. No serà dificil que sigui millor que el 2008.

Una abraçada.