divendres, 12 de desembre del 2008

Uns tigres increïbles

Demà Anfield rep la visita de l'equip revelació de la temporada, títol oficiós que s'ha guanyat amb tot mereixement l'equip de Kingston upon Hull, després d'un inici de campanya on ocupa places nobles de la taula classificatòria, una vegada ja disputada gairebé la primera volta del campionat.

L'equip que dirigeix des de la banqueta Phil Brown, està sorprenent a tothom en la que és la seva primera temporada en la Premier League des de la fundació del club que data de l'any 1904. La progressió del club ha estat fulminant si es mira amb una perspectiva de deu anys cap enrere, on el Hull City ocupava les darreres posicions de la quarta divisió del futbol anglès. En una dècada, els tigres, sobrenom amb el qual són coneguts els seus jugadors i aficionats, han aconseguit escalar posicions i divisions, fins a arribar a l'ascens a Premier League de la passada temporada, després de la disputa del partit de play-off per l'ascens a Wembley davant del Bristol City.

L'increilbe Hull, com ha estat denominat per la premsa anglesa el conjunt de Brown, compta amb un planter amb jugadors de no gaire renom, però fermament compromesos amb els objectius marcats per el seu tècnic. Entre els seus actuals jugadors hi destaquen el brasiler Geovanni Deiberson, màxima figura de l'equip i ex-jugador del F.C. Barcelona. L'holandès George Boateng o un vell conegut de l'afició d'Anfield com Nicky Barmby, ex-jugador red per dues temporades. També un àntic jugador del Liverpool FC, te el seu passat relacionat amb el club dels Tigres. Es tracta de Jan Molby que el va entrenar, sense gaire èxit durant els inicis de l'actual segle.

No val a confiar-se doncs. El Hull malgrat tractar-se d'un equip recentment ascendit a Premier, està demostrant davant d'equips de molta més entitat, que és capaç de plantar cara a qualsevol rival. I més d'un s'ha endut alguna esgarrapada. Els de Benítez, hauran de sortir amb les màximes precaucions, per tal de dominar aquest tigre salvatge e indomable.