dimarts, 9 de desembre del 2008

Liderant també a Europa.

PSV Eindhoven 1-3 LIVERPOOL FC.


Classificat matemàticament per a la següent ronda, el Liverpool es presentava en el Philips Stadion d'Eindhoven amb l'únic al·licient d'aconseguir la primera plaça del grup, que li donés ple dret a disputar el partit de tornada en Anfield. Per a això debia superar el resultat que aconseguís l'Atlètico de Madrid en la seva accidentada visita al Velodrome de Marsella. Els de Benítez, presentaven un onze incial amb jugadors poc habituals i amb la samarreta grisa sense el patrocinador habitual en el pit, a causa de les restriccions publicitàries a les begudes alcoholiques vigents en els Païssos Baixos. Per la seva banda, el PSV es jugava l'ésser o no ser a Europa durant aquesta campanya i tractava d'aconseguir la tercera plaça en joc per a seguir amb la disputa de la Copa de la UEFA.

Una vegada iniciat el joc, el ritme d'ambdós contendents no semblava evidenciar el que veritablement havia en joc. El partit transcorria sense tensió i el primer avís a una de les dues porterias no ha arribat fins a la primer quart d'hora de joc, quan Simmons posava a prova les qualitats de Cavallieri, substitut en la nit d'avui de Pepe Reina. En la banqueta, Gerrard contemplava ben afablement el partit ben protegit del fred de la nit holandesa.

A poc a poc ambdós equips despertaven de la seva letargia inicial i es començaven a veure jugades de cert perill per part dels Reds. Ryan Babel protagonitzava la major part d'aquestes jugades en una nit en la qual l'holandès s'ha mostrar molt participatiu. Però el gol va caure en favor dels locals. Lazovic avançava al conjunt de la Philips a l'aprofitar un aldarull en el area de Cavallieri a la sortida d'un corner. Amb molt poc, el PSV s'avançava en el marcador. El gol semblava despertar els ànims dels uns i els altres fins al punt que Arbeloa va veure una targeta groga per embardissar-se amb un rival i Mascherano havia rebre assistència mèdica per un tall en la seva boca que tacava de vermell l'aquesta nit samarreta grisa.

Però els d'Huub Stevens no aconseguirien prendre el camí dels vestuaris amb l'avantatge del gol de Lazovic. Amb el temps reglamentari ja superat, Arbeloa executava una falta posant el baló en la cap de Ryan Babel que amb un precís gir de coll posava la pilota lluny de l'abast del porter suec Issaksson. La lluita s'igualava, resultat fins a llavors just pel mostrat per cadascun dels equips.

En el segon temps, els de Benítez van prendre definitivament el comandament de la partida i rapidamente van posar en escac a la defensa holandesa amb accions de Robbie Keane, bregador i participatiu, però desencertat de cara a porta. També Babel ho intentaria amb una jugada en la qual va deixar assegut al seu defensor d'un regat en sec però el seu tir de cama esquerra va trobar el lateral exterior de la xarxa.

En el banc red, fins i tot Benítez es contagiava de la placidesa del joc i bromejava amb Stephen Darby a l'ordenar al jugador de la pedrera que anava a fer acte de presència en el terreny de joc. Poc després, un potentíssim xut de cama esquerra des de trenta metres d'Albert Riera, posava en avantatge als d'Anfield i garantia de manera ferma el primer lloc del grup mancant vint minuts per al final del partit.

Amb un PSV bolcat ja a l'atac, N'gog aprofitaria en el minut 76 una pilota en llarg per a plantar-se tot sol davant l'ex-porter del Manchester City Issaksson per batre'l de precís tir creuat en una gran definició cara a porta i posar en el marcador electónic el resultat definitiu de la nit.

El "You'll Never Walk Alone" entonat pels red supporters desplaçats fins a Eindhoven, posava brillant colofó a la nit europea. Jay Spearing i Martin Kelly gaudirien d'uns minuts per a debutar amb el primer equip del Liverpool FC.

FORMACIÓ:

Cavalieri, Arbeloa (Darby 69), Carragher (Kelly 81), Agger, Dossena, Mascherano, Leiva Lucas, Babel, Ngog, Riera (Spearing 76), Keane.

GOLS:

1-1 Babel 45'
1-2 Riera 69'
1-3 Ngog 77'

5 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions:

Babel: 5 pts. Valent.
Keane 3 pts. Unlucky guy.
Lucas Leiva: 1 pt. Temps al xaval.

I. ha dit...

Babel (Forever): 5pts
Lucas: 3pts
N'Gog: 1pt

Una abraçada, Stubbins!!

Luis JFT96 ha dit...

¿Es obligatorio meter goles desde 30 metros en Eindhoven?

LMP:
Babel: 5 pts, aunque entendí los mosqueos de Keane con él, estuvo muy individualista toda la noche.
Keane: 3 pts, derroche de actitud.
Luquitas: 1 pt, muy participativo.

Destacable también el debut de Jay-Jay Spearing y de Kelly, y el reencuentro con Darby, que ya lo hizo muy bien en lo poco que jugó en WHL en Carling (no creo que tenga nada que envidiar a Degen). Los juveniles de oro deben empezar a brillar.

Alba ha dit...

Una bona victòria que dóna la primera posició. Ara comença la Champions de veritat i on qualsevol error es pot pagar molt car.
Salutacions

Stubbins ha dit...

Puntuacions tancades.

Babel: 15 pts.
Keane: 6 pts.
Lucas: 5 pts.
N'Gog: 1 pt.

Puntuen per la general:

Babel: 5 pts.
Keane: 3 pts.
Lucas Leiva: 1 pt.

Gràcies a tots per les vostres votacions.