diumenge, 28 de desembre del 2008

El líder s'afiança.

Newcastle United 1-5 LIVERPOOL FC


Golejant sense pal·liatius i sense pietat. El Liverpool ha fet miques el niu dels magpies per a conquerir tres punts d'una manera autoritària que el confirmen en el liderat de la Premier League una setmana més, faci el que faci el Chelsea en el seu partit contra el veí Fulham. La imatge oferta per l'equip de Benítez, ha estat la imatge d'un equip plenament convençut i decidit a assolir l'objectiu del títol de campió d'una lliga que ja fa massa anys que no visita Anfield. Els 7 punts conquerits en els tres partits del període nadalenc, semblen confirmar plenament als reds a la lluita final per el títol, en unes dates històricament nefastes per al conjunt d'Anfield.

Amb moltes sorpreses Benítez plantava al seu equip sobre la gespa de St. James' Park. Xabi Alonso i Robbie Keane, dos dels jugadors amb millor forma del moment, veien iniciar el partit des de la banqueta, essent Javier Mascherano i Lucas Leiva els dos pivots del mig del camp i Kuyt l'unic jugador en punta del líder de la Premier. El que s'intuia com una batalla en el cos a cos en el mig del camp amb la presència dels dos jugadors llatins, s'ha convertit en un bufar i fer ampolles per als reds que es plantaven quan i com volien davant de la porteria de un magistral Shay Given que ha salvat en un mínim de quatre ocasions de veure inaugurat el marcador en favor dels reds. Amb un Leiva multiplicat en el mig del camp, un Kuyt atraient fora de la zona defensiva als centrals i un Gerrard amb moltíssima arribada, el Liverpool feia el que volia amb un superat Newcastle de Joe Kinnear. Gerrard i Leiva en dues ocasions o Hyypia d'un cop de cap veien com Given treia mans miracoloses que salvaven al seu equip de rebre una golejada. Els reds quedaven estupefactes davant de les intervencions del porter irlandès dels Geordies.

Amb gran part de l'afició del Liverpool amb les mans al cap al veure la ineficàcia cara a porta dels seus, Gerrard trencava el malefici al xutar amb força una magnífica jugada de combinació entre Mascherano i Benayoun. Era el minut 31 de joc i cinc minuts més tard, seria Hyypia qui amb un precís remat de cap a la sortida d'un corner feia pujar el 0-2 al marcador posant justícia al que s'havia vist fins a les hores en el terreny de joc. Malauradament no seria aquest el resultat amb el que tots dos conjunts marxarien als vestidors. Edgar amb el temps complert retallava diferències donant esperances a la parròquia local.

A la sortida de vestidors, els Magpies semblaven sortir amb forces renovades després del gol psicològic d'Edgar, per sort per als interessos reds, Babel tornava a ampliar diferències al aprofitar un guirigai dintre de l'area de Given. Els geordies incaven definitivament el genoll al terra. Tant sols Geremi al executar un lliure directe a tota l'ascaire, posava en certs apurs el marc de Reina. El partit era de clar color red i tant sols calia veure si el Liverpool era capaç d'ampliar el seu compte golejador.

Així ha estat. Gerrard aconseguiria el seu segon gol de la tarde al plantar-se tot sol davant de Shay Given tot aprofitant una magnífica passada a l'espai lliure d'un magistral i treballador Lucas Leiva. Xabi Alonso transformant un penal comès sobre David N'Gog, faria pujar el 1 a 5 definitiu. La festa ha estat tant complerta, que fins i tot Martin Skrtel ha tingut l'ocassió de tornar a disputar uns minuts després de la seva greu lessió de genoll d'ara fa tres messos enrere. Benítez assistia complagut des de la llotja a una gran victòria dels seus nois, que ben bé podria haver estat molt més amplia de no ser per els nous encerts de Given.

La lliga descansarà fins el dia 10 de gener amb la visita al camp de l'Stoke City. El cap de setmana que ve, el Liverpool dona inici a la FA Cup rendint visita a la veina Preston, per enfrontar-se en un atractiu derby amb l'històric Preston North End. Torres podria ser alta per al xoc de Copa, el que dona una nova mostra del que pot creixer encara aquest equip. Aquest és el camí.

FORMACIÓ:
Reina, Carragher, Hyypia, Agger, Insua, Benyaoun (Xabi Alonso 60'), Mascherano, Lucas Leiva, Babel, Gerrard (N'Gog 70') i Kuyt (Skrtel 79').

GOLS:
0-1 Gerrard 31'
0-2 Hyypia 36'
1-3 Babel 49'
1-4 Gerrard 66'
1-5 Xabi Alonso (pen) 76'

11 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions:

Lucas Leiva: 5 pts. Aquest és el veritable Luquitas.
Gerrard: 3 pts. He's big and he's f*****g hard.
Kuyt: 1 pt. No ha marcat, però ha fet un treball increïble obrint espais al Gerrardo.

Ojo que el Fulham guanya 1-0 al Chelsea. Al loro!!!

I. ha dit...

Gerrard: 5
Lucas: 3
Hyypia: 1

Feliz Año Nuevo a todos!!

xavi martin ha dit...

a tres del Chelsea¡¡¡seamos optimistas. eso si, no entiendo lo de Keane..hoy era un dia para el.

BIG GERRARD : 5 POINTS
LUCAS LEIVA : 3 POINTS (QUE PASE DIOS)
MASQUERANO : 1 POINT

MERRY XMASS EVERYBODY HAPPY 2009¡¡

Stubbins ha dit...

@ Xavi

Estic plenament d'acord amb tu. El partit era ideal per a Keane. Tot ha sortit be, finalment.

juan ha dit...

Momento importante del año. El día once juegan el Chelsea y el United y nosotros en Stoke. A ver que pasa.

Jorge-George Olmos ha dit...

Que partido me ha encantado el equipo,solido,bien atras(auqnue Pepe nos ha hecho sufrir en algun balon menos mal que estaba Carragher)
Mis puntaciones:
Gerrard-5 Points
Sammy-3 points
Luquitas Leiva-1
Feliz año a todos

I. ha dit...

Bon any a tothom!!

Ves, Stubbins?

Alba ha dit...

Bona victòria per acabar l'any. La veritat es que l'estrena de campió d'hivern els hi ha sentat molt bé.
Salutacions

Stubbins ha dit...

Excel·lent Mcko!!

BON ANY A TOTHOM!

FELIZ AÑO A TOD@S!

Anònim ha dit...

El Liverpool acaba líder el 2008. La Premie, que tantos años se resiste, se acerca a Anfield.

un abrazo y feliz 2009

Stubbins ha dit...

Es tanquen les puntuacions.

Gerrard: 18 pts.
Lucas Leiva: 12 pts.
Hyypia: 4 pts.
Kuyt: 1 pt.
Macherano: 1 pt.

Puntuen per a la general:

Gerrard: 5 pts.
Lucas Leiva: 3 pts.
Hyypia: 1 pt.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració.