diumenge, 25 de febrer del 2007

EN RAFA CONFIAMOS

La victòria al Camp Nou del passat dimecres, enfront de l'actual campió d'Europa, ha posat de manifest la excelent preparació per al partit per part de Rafa Benítez. Un minuciós treball de cinc dies a Portugal, que va estar a punt de truncar-se per la infantil i irresponsable conducta d'alguns jugadors.




La setmana anterior al partit de 1/8 de final de Champions entre Barcelona i Liverpool FC, va ser precedida per la polèmica en tots dos vestidors. La manera en que s'han tractat totes dues sortides de tó dels jugadors, van rebre tractaments ben diferents per els responsables de cadascun dels equips, i com no, els resultats obtinguts han estat ben diferents també.

Benítez ha demostrat el seu total control sobre el vestuari i com s'ha d'actuar davant d'una situació d'aquestes característiques. Sería lògic sacrificar el bon treball diari d'un equip, castigant al/s jugador/s que saps que pot ser clau en un partit??? Que es guanya amb aquesta acció??? El tècnic sortiria reforçat, sí, però i l'equip?? De que serviría deixar en la grada (a Bellamy en aquest cas) i deixar a l'equip orfre dels serveis del jugador que sabíes que anava a portar de corcoll a la defensa rival??? Si, pot ser molts hauríen dit "Benitez los tiene bien puestos" però i que??? De que li serveix aixó al supporter si l'equip acaba perdent?




Rafa Benítez ha primat els interessos comuns del grup humà del que ell forma part per sobre d'egos i caracters. Rafa va fer entendre als jugador que s'havia fet un gran treball en la concentració de l'Algarve fruit del seu propi compromís i predisposició. Els va fer entendre si valia la pena ignorar tot el treball d'una setmana per una actitut pròpia de futbolistes en edat juvenil . I tot aixó amb una discreció total i absoluta. Sense escenes a crits de "Que se besen, que se besen"


EN RAFA CONFIAMOS.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo, de la primera a la última letra (de las que he entendido). Estaba claro que el jugador decisivo en él Camp Nou iba a ser Bellamy, por su forma actual y por su velocidad, y hubiera sido un pecado no contar con él para el partido. Lo raro del asunto es que Benitez es un entrenador latino, que por norma general son muy temperamentales y lo lógico es que hubiera dicho " con que me hacéis esto, pues ya no jugáis en todo el año", pero Rafa ya ha demostrado muchas veces que es el entrenador mas reflexivo del mundo.
En España, la prensa, los aficionados, directivos tienden a ser así, no entienden que una temporada es muy larga, que los resultados no son inmediatos...etc...aquí solo se mira el resultado del anterior fin de semana.

Por otra parte la actitud británica hacia los equipos, jugadores, y entrenadores podría ser interpretada como que no hay exigencia pero yo no lo comparto, yo creo que es bueno cambiar la exigencia por confianza, de hecho a Rafa le dijeron que le empezarían a pedir resultados al tercer año, y a la vista está que no se ha apoltronado, ha aprovechado esa confianza. Imagínate que hubiera pasado el año que ganamos la quinta en un Valencia o un Madrid (sin faltar a esos equipos), se hubiera hablado que la temporada del equipo era una vergüenza, se abría estado miran que entrenador sustituiría al que está, todos los jugadores solo están para cobrar,... y seguramente no se hubiera ganado la Copa de Europa.

Una vez Arrigo Sacchi, siendo director deportivo del Madrid dijo que en España solo se hablaba de polémicas, directivos, árbitros, y casi nada del juego, en contra-posición a lo que había visto en su anterior etapa en el Atlético de Madrid, y que ese había sido el mal que había llevado años atrás al fútbol italiano a buscar solo el resultado, con lo que había bajado el nivel de juego.

El paso de los años le a dado la razón (Ahora criticarán al Barça por no ganar, pero ese es el camino).

Perdón por lo largo, y por irme del tema, pero me he quedado mas agusto...(jeje)

juan ha dit...

No tengo mucho más que añadir. En Rafa Confíamos.

Stubbins ha dit...

Si, tienes mucha razón.

Pobre del equipo entrenado por un tipo que busque el protagonismo con ahora siento a este, ahora hago este cambio, etc.

No diré nombres, pero en la liga española existen muchos entrenadores con esta tipologia. Cierto entrenador, de cierto equipo, echó por su capricho personal a cierto jugador por sobrepeso. El cierto jugador en su primer partido con su nuevo club, metió dos goles y dió otro. Por su parte el equipo del entrenador en cuestión no mete un gol ni tiene oportunidad de hacerlo. Bueno hasta ayer.

Fuera del terreno de juego como nosotros en nuestros trabajos respectivos, que cada cual haga lo que le plazca y se lleve bien o mal con quien sea. Pero a la hora de currar, a currar con la máxima seriedad.

Javi Saiz ha dit...

Rafa ya ha demostrado muchas veces lo gran entrenador que es. Todos confiamos en el porque nos ha dado mucho durante estos ultimos años. Dejar a un jugador como Bellamy fuera del equipo por lo que hizo una noche, no hubiese sido positivo. Al final todo salió bien.

En Rafa Confiamos

lover ha dit...

Stubbins, soy Lover, te suelo leer en el blog de Juan... ¿Estás montando una peña (branch) de hinchas del Liverpool en Barcelona?

Rafadalton ha dit...

Bones Stubbins!

Primer de tot felicitats per la merescudíssima victòria del passat dimecres. Vaig passar per aquí el dia següent però encara no havies posat res, devies estar amb ressaca, mamó.

M'agrada també que siguis prudent. Sincerament crec que la remontada és prácticament impossible, però la veritat és que el Barça amb Eto'o, Messi i Ronnie al camp canvia, com es va poder intuïr contra un fluix Bilbao (quina llàstima d'Atlhetic, el Javi ens va acompanyar al camp i va tornar a veure el seu equip vapulejat).

Respecte a aquest post, tot i que també crec que tens molta raó respecte a la sol·lució d'en Rafa, no crec que vingui al cas comparar-la amb la de Rijkaard, ja que no crec que la clau del partit fossin les citades pol·lèmiques, sino més aviat el millor plantejament tàctic i de treball d'en Benítez respecte a l'holandés. Juntament amb la important baixa del camerunés.

A la tornada potser no us eliminarem, però espero fer-vos patir com cabrons, jejeje.

Salut!

Stubbins ha dit...

@ Lover.

Hola amigo. Si es cierto, llevamos bastante tiempo detrás de crear una red branch en Barcelona y de momento el club no nos lo ha puesto nada fácil. En honor a la verdad, todavía no llegamos al mínimo de miembros exigidos (25 personas) pero estamos muy cerca de conseguirlo. La respuesta del club, es que nos fusionemos con la ya existente en Salou (tienes el link de la branch en el apartado de "Enllaços Red" esta en construcción) El próximo mes de abril aprovechando nuestro viaje a Anfield para el partido contra el Wigan, veremos a ver si haciendo acto de presencia podemos hablar directamente con alguien del club y no a traves de la red como hasta ahora. Si conoceis a alguien de por BCN o alrededores que este interesado, se lo comentais. En breve pondré una cuenta de e-mail para interesados en el blog. Un saludo.

@ RafaDalton

Hombre!!! M'alegro de "veure't" novament per aquí. Graciés per la felicitació de la victòria. Ets el tercer culé que ho fa (t'ho dic molt seriosament) El dia del sorteig el meu movil no parar de sonar de trucades i missatges de cules dient-me que ens fotrieu no se quants. El dimecres ja et dic només dues. Gràcies novament.
Ara parlem en serio. El partit de tornada a mi em fa una por terrible però desde el primer dia del sorteig. Avans d'entrar al camp el dimecres ja et vaig dir que intuia que guanyavem, i que Bellamy sería la clau. TOMA!! digue'm Rappel jejeje. Però a mi el que em fa patir és el partit d'Anfield. No em diguis per que, però també és una intuició. Amb aixó no vull dir que no pasem. Dic que els supporters patirem i molt. Jo veig un 2-2 amb final agònic.

Respecte a lo de l'article de Benitez, no ho comparava amb Rijkaard directament, sino, amb tota la serie d'entrenadors que implanten sancions sense pensar amb el bé del conjunt. Ara diré noms: Capello, Van Gaal, Cruyff el que més i tants d'altres. I també Rijkaard, donat que la baixa d'Eto'o el partit del Racing per lesió no me la vaig empassar. Lo del "que se besen, que se besen" és que va ser una escena patètica. M'imagino que comparteixes la meva opinió.

Apa. M'alegro de tornar a xerrar amb tu. Ens espera un cap de setmana vibrant, vibrant avans de l'agonic dimarts. A reveure!!

lover ha dit...

Yo estoy tb en negociaciones para crear el branch de Madrid. Pero a mi me remiten a la construcción del nuevo Anfield, para darnos la oficialidad. Si quieres, podemos hablar en privado de los trámites y dudas que podamos tener. Mi mail es poprobinson1968@yahoo.es

Gracias por tu respuesta!

Anònim ha dit...

Hola Stubbins,

En nom meu i de tots els Barcelona Reds, et vull donar les gràcies per tot el que fas amb la creació d´aquest blog i els teus genials comentaris. També et volia dir que l´ambient Red que vaig poder viure el passat dimecres a Barcelona no té paraules ( el nostre Liverpool té la millor afició del món ).

Vam guanyar al nou camp, guanyarem a Anfield i passarem a 1/4.

Novament moltes gràcies i una abraçada.

El teu amic ( Bcn Reds )

You´ll never walk Alone.

JORDITO.

Stubbins ha dit...

@ Lover

Otra branch en Madrid. Genial!!! Pues mira, hace cosa de 2 semanas enviamos una nueva solicitud y todavia no hemos tenido respuesta. Así que con lo del nuevo estadio ya sabeis algo más que nosotros. Yo no llevo las gestiones directamente pero si que nos mantendremos en contacto para ayudarnos mutuamente.
Te digo otra cosa. Este abril nos presentamos en las oficinas para que nos digan que es lo que pasa realmente. Hablo muy en serio. Vamos a preguntar por Mr. Gillet y Mr. Hicks jejeje.

Un saludo y nos mantenemos en contacto.

@ JorditoRed.

Ja són collons!!!! Ja era hora que algú dels interessats donés senyals de vida. Borratxots!!!!

Rafadalton ha dit...

@stubbins
En honor a la veritat, ho vas predir. Recordo la frase "tinc molt bones sensacions" que vas dir abans d'entrar al Camp Nou. Quan va marcar Deco vaig pensar en vosaltres i vaig dir... s'ha equivocat! I és que en aquell moment poc ens podiem pensar que el partit faria un gir tan inesperat, que Rijkaard faria uns canvis tant dolents i que el Liverpool se sabria imposar tan bé.

Anfield

La classificació està un 80% pels reds i un 20% pel Barça. Però el que és segur és que serà un partit molt vibrant, ja que el que és per mí el millor equip ofensiu d'Europa (ofensiu, no en global) es veurà obligat a atacar a mort al camp del club dels vostres amors. Serà apassionant. L'ambient del camp serà ACOLLONANT. I segur que hi hauran gols. No pot acabar 0-0, impossible.

pd. sí, les escenes entre Ronnie i Eto'o han estat bastant ridícules, però m'en alegra i em sorprèn que tot s'hagi arreglat tan ràpid. Que duri, que es deixin de xorrades i es dediquin a jugar com saben!

@alex "nen"
a veure si escrius algo en comptes de fer només el "pipa"

Anònim ha dit...

A l'anada jo no deixava de repetir aixo de en rafa confiamos pero de cara al partit de tornada crec q el lema es: en Anfield confiamos. El factor camp serà molt important ja que l'afició pot donar ales a l'equip com tants cops ha fet i aquest cop tampoc fallarà.

lover ha dit...

Totalmente de acuerdo con ripored. Pero recordemos tambien que lo primero que dijo Rafa fue "no está nada decidido, no podemos confiarnos". Esa va a ser la clave, salir como si fueramos 0-0! Salut!

Stubbins ha dit...

@ Ripored

Ahir vaig llegir a la web oficial que preparen una mena de tifo o alguna cosa semblant amb totes les banners i flags tant noves com antigues que la gent disposi. Pot ser espectacular. Si hi ha alguna afició que ha convertit les banners i flags en un art, aquests són els Kopites.

@ Lover
Muy acertado tu comentario. Hay que salir con la mentalización de que es un 0-0, pero teniendo en cuenta que ese resultado ya vale.

Rafadalton ha dit...

@stuuuubbiiiiiins
vas veure el Barça ahir?
jeje, tranquils, que passareu
Però ui com us farem patiiiiir

Anònim ha dit...

KOPTIES, KEEP THE BANNERS AND THE FLAGS HIGH.

Creo que los comentarios de todos los Liverpudlians van por el mismo camino, mucha cautela que no se ha pasado la eliminatoria, todavía. Por lo que he leido en la página del club el ambiente va a ser similar al partido contra el Chelsea (What a night!!!!), así que por ambiente no va a quedar.

Es increible, dentro de dos dias jugamos con el United y nadie habla de ello, esto no me había pasado nunca. Espero que jueguen Dudek Hyypia, Fabio Aurelio (si está recuperado), Mascherano, Mark y Fowler, y si quiere meter a Peltier y Guthrie, pues también, que lo importante llega el martes.

Javi Saiz ha dit...

Vamos Stubbins, que hay que renovar el blog jejej. Con jft 96 estoy de acuerdo. Es cierto que es el partido mas importante del año (contra el United), pero cuando de verdad nos jugamos la vida es contra el Barça.
Por mi que ponga esta alineacion:
Dudek
Arbeloa Hyypia Paletta Aurelio
Zenden Mascherano Peeltier Mark
Fowler Bellamy.

Eso si, un baño nos caería jajaj.

Saludos