dimarts, 13 de febrer del 2007

PRÈVIA FC BARCELONA Vs LIVERPOOL FC (III): Els precedents

Liverpool i Fc Barcelona són dos clàssics del fútbol europeu però curiosament tant sols s'han enfrontat en 6 ocasions al llarg de la història.

El balanç és clarament favorable als reds. 2 Victòries, 3 empats i una sola derrota. Una altre dada curiosa és que el Barcelona en cap de les 3 ocasions en que s'han enfrontat al Camp Nou, no ha marcat un sol gol. Si més no, el Liverpool és l'únic conjunt britànic que ha aconseguit guanyar a l'estadi blaugrana al llarg de tota la història de les competicions europees.

SEMIFINALS COPA UEFA 75/76

Camp Nou: BARCELONA 0 - LIVERPOOL 1
Anfield: LIVERPOOL 1 - BARCELONA 1

El Liverpool entrenat per Bob Paysley, va aconseguir la victòria al Camp Nou gràcies a un gol de John Toshack davant del Barcelona de Cruyff. A la tornada a Anfield Thompson avançava als reds i Charly Rexach igualava el partit. El Liverpool jugaria la final davant del Club Brugge guanyant la seva segona Copa de la Uefa fins a les hores.



SEMIFINALS COPA UEFA 00/01

Camp Nou: BARCELONA 0 - LIVERPOOL 0
Anfield: LIVERPOOL 1 - BARCELONA 0


Moltes curiositats van envoltar aquesta eliminatòria. Phil Thompson i Charly Rexach es tornaven a creuar, però aquesta vegada com a segons entrenadors dels tècnics Gerard Houllier i Llorenç Serra Ferrer respectivament.

El partit d'anada va ser d'autèntic sopor i tant sols va haver-hi un xut a porta obra de Xavi. La tornada al temple red va ser una altre cosa. Amb un ambient indescriptible que alguns dels components dels BARCELONA REDS van viure per primera vegada en viu, a Anfield. El Liverpool aconseguia el pas a la final de Dortmund gràcies a un gol del veterà Gary MacAllister al transformar un penalt infantil comés per Patrick Kluivert a la sortida d'un corner. Curiosament el porter que defensava el marc barcelonista era... Pepe Reina. En futurs articles aprofundirem molt més en la que va ser la primera "romería a Terra Santa", a Anfield. A la posterior final disputada a Dortmund el Liverpool derrotava per 4-3, després d'una prórroga, en una final èpica al Deportivo Alavés de José Manuel Esnal "Mané"

2ª LLIGUETA CHAMPIONS LEAGUE 01/02

Anfield: LIVERPOOL 1 - BARCELONA 3
Camp Nou: BARCELONA 0 - LIVERPOOL 0

Liverpool i Barcelona es tornaven a trovar un any després de la eliminatòria de Semifinals de Copa de la Uefa. Aquesta vegada ho feien a la segona lligueta de la Champions League 01/02. Tots dos equips compartíen grup amb la Roma italiana i el Galatasaray turc.
Al partit disputat a Anfield, els de Gerard Houllier van sortir amb molta força i avans de la mitja hora Michael Owen batia al porter blaugrana Bonano. El Barcelona però, va saber reaccionar i va remontar el partit amb gols de Kluivert, Rochemback i un gol antològic de Marc Overmars després d'una jugada on l'equip entrenat a les hores per Carles Rexach va portar de corcoll al conjunt red durant dos minuts. Un gran gol que la grada d'Anfield va reconèixer amb una forta i sincera ovació.

Al partit del Camp Nou, un altre soporifer espectacle on tant sols va ser destacable una oportunitat de Gerrard que va sortir fregant el pal. El Barcelona aconseguia la classificació per a la seguent fase i el Liverpool s'ho jugava tot a Anfield davant la Roma. Les coses van anar be pels de Houllier, aconseguint una victoria per 2-0 davant de l'equip italià. A la següent ronda el Liverpool va caure eliminat per el Bayer Leverkusen en un partit de tornada agònic a terres alemanyes on una injusta derrota per 4-2 va fer inutil el 1-0 de l'anada.