dimarts, 9 de febrer del 2010

Batalla guanyada.

LIVERPOOL FC 1-0 Everton FC

Sabor pur a derbi. Tensió, polèmica, lessions, expulsions, arbitratge nefast. Derbi de totes, totes. Una autèntica batalla (esportiva) es va poder veure a Anfield el passat dissabte. Partit que es va portar el Liverpool, posant sobre la verda gespa d'Anfield orgull, casta, força emotivitat i el gol. Els de Benítez continúen amb la seva bona progressió que l'ha fet conquerir 17 dels darrers 21 punts en joc. La quarta plaça, és cada cop més propera.

L'Everton de David Moyes visitava Anfield en un estat de forma excepcional. No menys brillant era la trajectoria obtinguda en els darrers compromissos per els de Rafa Benítez. El derbi del Merseyside es presentava farcit de motius per fer d'ell, un autèntic espectacle, no tant sols esportiu, sinó que també, social.

Amb Maxi i Ngog en l'once inicial, Liverpool i Everton començaven el partit amb un ritme endiablat. Sense gaires clares oportunitats per cap dels dos bàndols, l'Everton dominava en el primer terç del partit. De seguida es produiríen les primeres accions violentes del partit. Pienaar deixaba anar la seva cama sobre la de Javier Mascherano, obtenint una tarjeta groga que era de clar color vermell.

Tot seguit, la jugada més polèmica del xoc. En una pilota dividida, Kyrgiakos y Fellaini entren amb gran violència. Tots dos jugadors queden estessos en el terreny de joc. A la reincorporació del jugador grec, Atkinson, el referee del partit, li mostra la targeta vermella directe, que obliga al jugador Red a abandonar el terreny de joc. Anfield s'exalta amb la incongruent decissió arbrital. La tensió continua. A qualsevol frega entre jugadors, les espurnes salten i els ànims s'enerben. La primera part, finalitza amb un xut al pal de Gerrard.

El segon temps, per estrany que pugui semblar al disposar el Liverpool d'un home menys, es totatlment de color Red. Amb un Gerrard tot cor i cap a l'hora dirigint el joc i un Kuyt bregador com sempre, els de Benítez es menjen per complert a l'Everton d'Arteta, que durant bona part del primer temps, havia dominat tot sol el partit.

Al minut cinquanta-quatre de joc, un corner servit per Gerrard era rematat a porta per Dirk Kuyt que es trobava tot just davant de Tim Howard. El gol feia embogir a les grades. Al sector red, és clar. El partit del jugador holandés, novament es per fer un monument. Kuyt va ajudar a Mascherano en el lateral dret, després de la expulsió de Kirgiakos, va pujar la banda dreta com un posés i va aconseguir el gol que decidia el partit.

Menció especial per a Pepe Reina que a les acaballes del partit i amb l'Everton totalment volcat a l'atac, va desbaratar dues accions de perill de l'equip toffee. Final del matx i als pubs colindants a Anfield, la cervessa i les celebracions tant sols feien que començar.

Durant el cap de setmana, dispossare-ho de tot el material recopilat per la expedició barcelonina al derbi, ademés de la crònica de tots els fets.

FORMACIÓ:
Reina, Carragher, Kirgyakos, Agger, Insua, Maxi Rodríguez, Mascherano, Lucas Leiva, Kuyt, Gerrard i NGog.

GOL:
1-0 Kuyt 54'

4 comentaris:

Stubbins ha dit...

Sento el retard nois. Una setmana plena de treball i de rèpliques a un desencertat article sobre el derbi a la premsa espanyola.

Puntuacions:

Kuyt: 5 pts.
Gerrard: 3 pts.
Mascherano: 1 pt.

Durant el cap de setmana, la crònica del viatje. No us la perdeu.

el Churi ha dit...

Els meus, tot i que no recordo gaire el partit...

Kuyt: 5

Masche: 3

Carra: 1

Jorge-George Olmos ha dit...

Mascherano 5
Kuyt 3
Carra 1

Stubbins ha dit...

Tanquem puntuacions:

Kuyt: 13 pts.
Mascherano: 9 pts.
Gerrard: 3 pts.
Carragher: 2 pts.

Puntuen per la general:

Kuyt: 5 pts.
Mascherano: 3 pts.
Gerrard: 1 pt.

GRACIES!