diumenge, 5 d’octubre del 2008

REACCIÓ DE CAMPIÓ.

Manchester City 2-3 LIVERPOOL FC

Cop d'autoritat del Liverpool. El grup de Benítez ha conquerit els tres punts en joc en el City of Manchester, malgrat anar per darrere en el marcador a l'acabament dels primers quaranta-cinc minuts. Fernando Torres en dues ocasions i Dirk Kuyt amb el temps complert, han aconseguit amb els seus gols alguna cosa més que una simple victòria davant d'un dels "gallitos" del campionat. Aquest Liverpool demostra partit darrera partit una fiabilitat extraordinària. Però per sobre de tot, una conducta i una actitud propies dels campions. Després de les victòries davant de Manchester United, Everton i la reacció en el partit d'aquesta tarda, ja ningú, o molt pocs són els que descarten als d'Anfield com a clars aspirants al títol.

Duel amb molts al·licients el que es disputava aquesta tarda en el modern City of Manchester, entre dos dels conjunts que amb millor peu han iniciat el campionat. El consistent Liverpool de Rafa Benítez s'enfrontava al reforçat Manchester City de Mark Hughes, que a base de talonari, ha aconseguit confeccionar un equip amb serioses aspiracions a ocupar la part noble de la taula.

Rafa Benítez una vegada més i com ve sent habitual durant la temporada, tornava a confiar en els mateixos onze jugadors que fins ara han estat de la partida inicial, amb l'excepció de Javier Mascherano que reapareixía després de la seva lesió, deixant al banc a Robbie Keane i per tant, actuant amb Fernando Torres com a única punta atacant.

Els primers compassos de l'encontre han estat de clar color red, amb un Albert Riera insistent i desestabilitzador per la seva banda esquerra, superant una vegada i una altra al seu excompany del RCD Espanyol, Pablo Zabaleta. El manacorí ha protagonitzat el primer xut a porta de l'encontre, que Joe Hart, porter dels Citizens ha sabut blocar sense prolbemes. Eren els primers minuts del partit i ja es podia apreciar, que el Liverpool sortia absolutament conscienciat per portar el comandament del matx. Però els locals sota la batuta de l'exmadridista Robinho, no s'han deixat intimidar i han reaccionat immediatament amb un parell d'intents del brasiler sobre la porta de Reina, que no han aconseguit atemorir al porter madrileny. Lamentablement per als interessos reds, Reina ha hagut de recollir la pilota de l'interior de la seva porta en el minut 18 d'encontre, quan Steven Ireland ha sabut aprofitar una pilota morta en l'interior de l'area visitant, per establir el primer avantatge del quadre local. El gol ve precedit per un greu error de Fabio Aurelio a qui Wright-Philips va saber robar-li la cartera. El lateral esquerre brasiler, ha estat de llarg el jugador més desencertat del quadre de Benítez en la tarda d'avui.

Malgrat el gol en contra, el Liverpool no s'ha acovardit i ha continuat amb el seu joc seriós, encara que amb majors imprecisions a causa del embranzida dels citizens, fet que ha brindat als afeccionats, una excel·lent tarda de futbol plena de brega i lluita sobre el rectangle de joc. I qui millor parat ha sortit d'aquest combat han estat els de Mark Hughes que al fil del descans augmentaven el seu avantatge, al transformar el donostiarra Javier Garrido un lliure directe amb la seva cama esquerra que després de superar una molt mal col·locada tanca visitant, ho ha fet també al propi un Reina, que una mica més va poder fer per a evitar el segon gol citizen.

Massa càstig el que rebia el Liverpool al seu retorn als vestuaris. La represa de les hostilitats deixava veure a les clares immediatament que el Liverpool no anava a lliurar el partit així com així. Ja en el minut dos de la segona meitat, Dirk Kuyt es marxava tot sol cap a porteria amb clar avantatge, sent enganxat per Richard Dunne en l'interior del area. El penal i l'expulsió del capità local eren evidents per a tot el món tret de Peter Walton, àrbitre del partit, que no va apreciar cap acció punible i no va assenyalar absolutament res.
La injustícia arbrital, lluny d'acoquinar als de Benítez, els va esperonar amb major ràbia trobant la porta de Joe Hart minuts després. Xabi Alonso, enorme un partit més exercint labors de mariscal de camp, obria una pilota a la banda dreta on es trobava Steven Gerrard que veient com Alvaro Arbeloa li doblegava, enviava l'esfèrica amb túnel inclós sobre el salmantí que posava el cuir en l'interior de la petita on Fernando Torres, avançant-se a l'acció del seu marcador batia per primera vegada al jove porter Joe Hart. Era el minut 55 de partit i sobre el City of Manchester planejava la idea que el Liverpool es veia plenament capacitat per a remuntar el marcador.

Eren els millors minuts del Liverpool que posava setge a la porta rival, obligant al City a replegar-se sobre la seva porteria per a mantenir l'avantatge en el marcador i a oferir el millor de si mateix per a no encaixar el gol de l'empat. Pablo Zabaleta s'ha excedit en aquesta noble lluita a l'efectuar una lletja entrada a l'altura del turmell sobre Xabi Alonso, que per fortuna i per habilitat del jugador tolosarra al retirar el peu de suport a temps, no ha anat a majors i no ha sofert cap dany físic, significant això sí, l'expulsió per vermella directa del jugador argentí. El Manchester City es quedava amb deu i el Liverpool cada vegada es mostrava més disposat a anar a per els tres punts. L'expulsió de Zabaleta unida al desavantatge en el marcador, obligava a Rafa Benítez a efectuar canvis ofensius. El tècnic madrileny reaccionava ràpidament i posava en joc a Dossena i Keane que entraven per Fabio Aurelio i Mascherano respectivament.

Bé va poder quedar-se el Liverpool amb deu homes també, quan Martin Skrtel propinava una lletja puntada en l'aire a Joao Alves, en la pugna per una pilota aerea. Mr. Walton d'igual manera que en la jugada del penalty sobre Kuyt, no va apreciar absolutament res en l'acció. Ràpidament el Liverpool aconseguia igualar el matx. Steven Gerrard botava amb la seva cama dreta un córner al primer pal, on entrant com una exhalació, Fernando Torres rematava de cap i establia l'empat a dos que tornava les taules al marcador. Era el cinquè gol de la temporada per al de Fuenlabrada i a punt va estar d'arribar el tercer de la tarda en el compte de Torres, quan va enviar la pilota per sobre del travesser, al no saber aprofitar una immillorable assistència de Robbie Keane des de l'esquerra.

Tot estava sortint de cara per al Liverpool, però a punt d'arribar el minut noranta, Martin Skrtel debia abandonar el terreny de joc després de patir una lesió de pèssim aspecte al bloquejar-se el seu genoll en una pugna amb Chedwyn Evans. El jugador eslovac es va retirar en llitera amb el seu genoll immobilitzat i fins i tot amb el subministrament d'oxigen, el que parla per si sol de la més que probable gravetat de la lesió. Benítez habia realitzat ja els tres canvis reglamentaris, amb el que les forces s'equilibraven en quant a número d'efectius sobre el terreny de joc.

Però l'esforç i el bon joc dels reds rebria la justa recompensa a pesar que quedaven ben pocs minuts per a la finalització del partit. Amb el temps reglamentari sobrepassat, una hàbil penetració per banda esquerra de Yossi Benayoun que asistia la pilota a un intel·ligent Fernando Torres que lluny d'anar al primer pal a la recerca del centre de l'israelià, es va frenar en la frontal del area petita a l'espera de rebre la passada de Benayoun. La rematada de Torres va ser desviada per la defensa blue però el rebutgi va anar a parar a un sempre atent Dirk Kuyt que practicament a a porta buida, establia el 2 a 3 definitiu, corrent a celebrar el gol cap a la graderia on es trobava una àmplia representació de red supporters.

Xiulet final i alegria en jugadors, tècnics i afeccionats reds, que es combina amb el regust i la sensació que l'equip aquest any està plenament capacitat per a presentar una més que seria candidatura al títol que es resisteix des de fa ja dinou anys. De moment, la realitat diu que amb set jornades disputades, Liverpool i Chelsea comandan la classificació amb 17 punts. La Premier es pren un descans de dues setmanes per la disputa de partits de seleccions nacionals per a la classificació per al Mundial 2010. Que inoportú.