diumenge, 20 de gener del 2008

Quan el club deixa de ser dels seus aficionats.

Tristos aconteixements els que es produeixen des de fa ja setmanes en el si institucional del club. Fets inimaginables ara fa un any i sense precedents en els prop de 116 anys d'història del club d'Anfield. Els nous temps, la urgència de resultats esportius immediats i el més implacable capitalisme especulatiu made in USA han posat al Liverpool FC en les portades i titulars de tota la premsa britànica i fins i tot espanyola i no precissament per informar d'èxits esportius.

El mes de febrer de l'any passat, els multimilionaris nord-americans George Gillet i Tom Hicks, es feien amb el control total del club. Molts supporters (entre els quals m'incloc) vam rebre amb renovades il·lusions als dos magnats texans que amb promeses de dissenyar un equip fort per optar al títol de Premier i la construcció d'un nou i funcional estadi oferien la possibilitat d'entrar en una nova era per al club.

A dia d'avui, cada cop és més clar que tot allò era un engany. Res de lo promès s'ha complert. Ni diners per fitxatges importants (El balanç de ingressos - despeses en fitxatges és de -20 milions) Constants travetes al treball de Rafa Benítez en la construcció d'un equip competitiu. Missatges enverinats filtrats a la premsa per debilitar la posició de Benítez. I la construcció del nou estadi en entredit després de que els dos propietaris del club no puguin fer front al crèdit sol·licitat, degut a la devaluació constant del dolar nord-americà, han acabat per esmicolar la imatge pública dels actuals propietaris del club.

Amb tots aquests esdeveniments sobre la taula, ha quedat clar que l'entrada dels dos magnats texans en el club, ha estat per un interès econòmic purament especulatiu. Cap mena de projecte esportiu, l'únic objectiu dels yankees ha estat el de crear un pelotazo, amb recalificacions urbanístiques incloses, al més pur estil de la lliga espanyola.

Amb una massa social totalment en contra i amb una reestructuració d'un crèdit bancari al que fer front en les properes setmanes, la possibilitat de que George Gillet i Tom Hicks es desvinculin per complert del club, comencen a prendre cos.

Dubai International Capital, holding empresarial propietat del govern dels Emirats Àrabs, ha mostrat novament el seu interès en l'adquisició del club, després de que la seva inicial oferta en el mes de gener de l'any passat, fos denegada per David Moores anteriorment a l'arribada de la oferta nord-americana.

En el mes de desembre de l'any passat, DIC ja es va mostrar interessat en fer-se amb el control de la meitat de les accions del club, després dels insistents rumors de que Tom Hicks estaria disposat a escoltar qualsevol mena d'oferta per la seva part de participacions en el club. Finalment el rumor fou desmentit. Una nova oferta del grup saudí hi ha sobre la taula, segons la totalitat de la premsa britànica. Prop de 490 milions d'Euros amb l'adquisició del deute inclòs per Hicks i Gillet i pel que es diu en els rotatius, un ultimàtum als dos magnats texans de ben poques hores per decidir-se.

La història del Liverpool FC, sembla que obrirà un nou capítol en els propers dies. Tant sols el temps ens sabrà dir si l'encert i la glòria esportiva acompanyaran les noves pàgines del llibre. Seriosos dubtes planen sobre Anfield.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Stubbins, la verdad es que todo esto solo me da mucha pena pensar que el club de toda mi vida puede convertirse en un jugete de feria al mejor postor hace que se me pogan los pelos de punta, parece que estemos vendiendo cualquier cosa en un mercadillo, y estamos hablando de una historia de 116 años con todo lo que con lleva,por favor hagamos bien las cosas y el que compre el club piense sobre todo en lo que significa para todos nosotros, aunque al final siempre mandan los intereses y el Liverpool no sera diferente.
Un Abrazo.

Anònim ha dit...

lo que es evidente,que cuando compraron estos señores el club,nos
engañaron a todos,estos dos personaji,son el cancer de nuestra historia,ahora es el momento,para que todos los supporters de todos los rincones del mundo estemos unidos,por eso mañana antes del partido contra el villa,se ha convocado una protesta por parte de los aficionados,contra la dirrecion que han llevado estos dos personajillos,yo me sumo a esta protesta contra estos dos personajillos.

Anònim ha dit...

Tot i que imagino que la majoria de vosaltres ja l'haurà llegit ... per si es deixa caure per aquí algú que no ho hagi fet.

http://www.elpais.com/articulo/portada/Fernando/I/Inglaterra/elpepusoceps/20080119elpepspor_9/Tes

Anònim ha dit...

http://www.elpais.com/articulo/portada/Fernando/I/Inglaterra/elpepusoceps/20080119elpepspor_9/Tes

Bé, es tracta d'una entrevista en EL PAIS d'avui (20.01.08) titulada "Fernando I de Inglaterra", per si teniu problemes amb l'adreça que us dono.

Anònim ha dit...

Un poco de pasta basta. Giooooor

Alba ha dit...

Molt bon post. La veritat ni el futbol s'escapa del capitalisme especulatiu. Es una vergonya que les coses acabin així i que els clubs estiguin a les mans del grans multimillonaris que fan i desfán com volen.Alguna solució s'hauria de trobar.
Salutacions

Javi Saiz ha dit...

Ahora mismo somos, lo que nunca hemos querido ser. Por desgracia, cada vez esto me recuerda más al Manchester, aunque creo que debimos hacer algo antes de que compraran, y no lamentarnos ahora. Cuando llegó estabamos encantados, bien es cierto que nos han mentido. Que pena me da.

Del partido de hoy ni hablamos. Ahora mismo me valdría una Murphy o una Guiness, que las dos están buenas (de vez en cuando, que no estoy atrapado todavía jejejeje).

saludos genio

Anònim ha dit...

Las Sociedades Anónimas son lo peor de la historia del fútbol. Cualquier inútil puede comprar un club y destrozarlo. Tenemos varios casos en España y otros países.

un abrazo.