dissabte, 26 de gener del 2008

Contra les cordes durant una hora.

LIVERPOOL FC 5-2 Havant & Waterlooville FC

Probably, Probablement. Amb aquesta consigna al pit saltava el modest Havant & Waterlooville a la gespa d'Anfield per disputar el partit de la seva vida, aquell partit somniat des de que els seus jugadors eren marrecs colpejant qualsevol objecte de forma esfèrica pels carrers del South East d'Anglaterra. Els jugadors de Shaun Gale, han sortit al terreny de joc d'Anfield, sense cap mena de complexe. El destí els hi brindava una oportunitat única de sentir-se futbolistes de renom per un dia i no podien desaprofitar-la. La consigna, que no era un altre cosa que una encertadíssima campanya publicitària de la companyia cervessera que sponsoritza per igual a Havant i a Liverpool, ha estat ben a punt de fer-se realitat. I més encara quan no en una, sinó en dues ocasions, el marcador d'Anfield assenyalava un registre favorable als Hawks i que per moments a fet treure els colors a jugadors i aficionats locals.

Un valent Havant ha deixat ben clar des d'un inici que no vindria a posar els seus onze jugadors sota els pals de la seva porteria i amb valentia i una il·lusió desbordants, ràpidament s'han plantat en la porteria defensada per Itandje. D'aquesta manera en el minut 9 de partit a la sortida d'un corner, Pacquett passava a la modesta història del club del South East a l'obrir el marcador d'un certer remat de cap sorprenent a una embadalida defensa red.

Anfield era l'epicentre d'un sisme futbolístic a nivell mundial. Un grup de taxistes, escombraires i les més diverses professions, posava contra les cordes a tot un Liverpool FC que ha trigat força en treure's de sobre l'impacte de la sorprenent avantatge dels visitants.

Al minut 27, Lucas Leiva semblava posar novament les coses al seu lloc al empatar el partit amb un excel·lent xut en rosca des de fora de l'àrea que ha entrat per tota la escaire de la porteria d'Scriven. Res més lluny de la realitat. Quatre minuts desprès una errada entre Finnan i Pennant en el refús d'una pilota, era aprofitada per Alfie Potter per tornar a posar per davant en el marcador als Hawks, desprès de que la pilota rebotés en un imprecís, nerviós i descol·locat Martin Skretl que no ha tingut ni de bon tros un lluit debut com a titular en el Liverpool FC.

Era clar però, que la diferència tècnica i física entre un equip i altre acabaria decidint el partit. I així ha estat quan Yossi Benayoun empatava novament el partit al minut 44 obrint d'aquesta manera la seva compta golejadora particular en la tarde d'avui.

El que passava pel cap dels jugadors del Havant & Waterlooville al descans del partit quan en els vestidors esperaven el moment de reprendre el partit i tornar novament a somniar, només ho sabran els propis protagonistes de la momentanis proesa. Les sensacions que haurà sentit el porter Kevin Scriven quan al encaminar-se cap a la porteria de The Kop que havia de defensar en la segona part, tots els Kopites que omplien The Kop, s'han posat dempeus per rebre al modest goalkeeper amb una sonora i merescuda ovació, de ben segur formarà part de les memòries com a jugador de futbol, com si d'un títol de Champions es tractès.

Al minut 56 del partit però, s'ha certificat la fi del somni del Havant. Benayoun tornava a perforar la porteria hawk fent ensorrar les opcions dels visitants que s'han vist definitivament esmicolades quan tres minuts després el jugador israelià aconseguia el seu tercer gol de la tarde, amb una demostració de fonaments tècnics d'autèntic davanter centre.

El partit havia acabat en un hora. Els trenta minuts restants han estat aprofitats per els aficionats visitants per celebrar la seva estada a Anfield amb càntics i lloances dedicades als seus. Peter Crouch en el minut 90 tancava definitivament el marcador al aprofitar en clar fora de joc una assistència de gol d'Steven Gerrard.

L'arbitre feia sonar el seu xiulet i una ovació de tot l'estadi d'Anfield saludava al miracle anomenat Havant & Waterlooville acomiadant-los amb el premi al reconeixement d'haver disputat una dura batalla de tu a tu amb un històric del futbol mundial. Aquesta vegada Golliath li guanyava a David, però per ben poc.

FORMACIÓ:
Itandje, Finnan, Hyypia (Carragher '84), Skertl, Riise, Pennant, Mascherano (Gerrard '87), Lucas Leiva, Babel, Benayoun (Kuyt '72) i Crouch

GOLS:
1-1 Lucas Leiva '27
2-2 Benayoun '44
3-2 Benayoun '56
4-2 Benayoun '59
5-2 Crouch '90


Com a homenatje als braus jugadors del Havant & Waterlooville, afegirem la aliniació de tots els jugadors hawks que han participat en el partit.

Scriven, Warner, Jordan, Wilkinson, Smith, Sharp, Collins (cap), Harkin, Potter, Baptiste, Pacquette. Subs: Taylor, Gregory, Slabber, Taggart, Oatway. Entrenador: Shaun Gale.

7 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions

Benayoun: 5 pts. (Obviously)
Pennant: 3 pts.
Mascherano: 1 pt.

Preocupant l'actuació de Skretl i les faltes de concentracions devensives. Fantastic Yossi dintre de l'àrea resolent com un veritable killer.

Anònim ha dit...

La verdad es que han salido bastante confiados, pero en este tipo de partidos el debil siempre marcha a 500 x hora, de todas formas el partido se ha ganado de sobras Benayoun genial, un aplauso para los hawks pero nosotros somos los que hemos pasado de eliminatoria, a ver si al final parecera que nos han perdonado la vida.

Red Howard ha dit...

Benayoun: 5 pts.
Pennant: 3 pts.
Mascherano: 1 pt.

La defensa penosa:
Itandje -2 (y eso que cuento el paradón)
Skrtel -2
Finnan -3
Riise y Hyypia aprobados

Si se quiere conseguir esta copa, no hay que hacer tanto experimento. Si llegan a conseguir el 0-2 no sé yo si se hubiera pasado debido a los nervios...

Saludos.

juan ha dit...

Nunca me sentí contra las cuerdas.

Masche 5 punts.

Pennant 3 punts.

Gerrard 1 punt.

Anònim ha dit...

¿Por qué Mascherano en los partidos trabados acaba apareciendo como el mediocentro que engancha y no son por ejemplo Leiva y Xabi? Supongo que será cuestión de pundonor. Gran noche de copa y extraño debut de Skrtel, todo lo que tengo que decir es que seguro que es mejor de lo que pareció ayer.

LMP:
Havant & Waterlooville 10 punts
Benayoun 5 punts
Masche 3 punts
Pennant 1 punt

Alba ha dit...

No hem vull ni imaginar una hipotética derrota. Els jugadors del Liverpool no van despertar fins que van tenir el marcador en contra per dues vegades. Que hi farem, espero que de nou tornin a jugar com saben i no fent patir.
Salutacions

Anònim ha dit...

Menos mal que Benayoun salvó la papeleta. El Liverpool debe centrarse en la Copa tras decir adiós a la Liga.

un abrazo.