dimarts, 31 de juliol del 2007

Liverpool FC de Montevideo (Uruguai)

Fem un important salt en el mapamundi, tot creuant l'oceà atlàntic per arribar a la desembocadura del Riu de la Plata, riu que serveix de frontera de dos potencies futbolístiques com són Argentina i Uruguai. En el post d'avui ens detindrem en la capital d'Uruguai, Montevideo, per conèixer un dels clubs més clàssics de futbol uruguaià, que du per nom, Liverpool Footbal Club.

Els inicis del Liverpool FC de Montevideo, daten del 1908, però no és fins el 1915 quan l'entitat blau-i-negre es registra oficialment com a club de futbol. A començaments de segle, la febre per la pràctica del futbol s'estenia ràpidament arreu del mon i Montevideo com a ciutat portuària no era aliena a l'arribada de mariners anglesos que mostraven les seves habilitats futbolístiques. Ràpidament es varen formar els primers clubs en la capital d'Uruguai i la pràctica d'aquest esport va fer-se molt popular.

Van ser els Pares Caputxins del Col.legi de Nuevo París els que van imposar la pràctica del futbol als seus alumnes, durant les hores d'esbarjo i de seguida es van crear els primers duels amb escoles veïnes. Els alumnes van creure oportú posar un nom al club. Van decidir que el club portaria un nom que fes referència a Anglaterra, donada la gran quantitat de clubs que per aquells dies arribaven a jugar partits amistosos contra clubs locals. Un dels alumnes obrint un mapa d'Anglaterra es va fixar en la ciutat de Liverpool i recordant al mestre de geografia que els alliçonava que la ciutat del Mersey era el port carboner més important del món, va decidir anomenar al club amb el nom de LIVERPOOL FOOTBALL CLUB, donat que gran part dels vaixells que arribaven al port de Montevideo, provenien de la ciutat anglesa.

Però no va ser fins el 1915 que el Liverpool FC es va oficialitzar com a club de futbol. En aquella data, es va decidir també quins serien els colors de la samarreta. Curiosament no seria el color vermell del club britànic, sinó que, serien els color negre i blau de dos dels clubs més potents per aquells temps en la zona, el Defensa i el Titán.

el Liverpool FC, ha estat un dels clubs que ha format part de la elit del futbol d'Uruguai, tot jugant 58 temporades en la divisió d'honor, aconseguint en diverses ocasions la tercera plaça com a millor classificació històrica. En l'actualitat, el Liverpool FC ha acabat en la 8ª posició del Campionat de Clausura 2006/07.

El club juga els seus partits en el modest estadi Belverede, amb una capacitat per a 9.500 persones.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A Viña del Mar (Chile) juga un equip que s'anomena Everton, crec que pel mateix motiu.

psiko

Stubbins ha dit...

Així és Psiko, bon apunt. Tot i que com és lògic, obviarem totalment a aquest club en el blog. jejeje.

Properament un Liverpool més arreu del món.

Anònim ha dit...

Quan tinguis temps hauries de fer un monogràfic del millor lateral de la història del reds: GREGORY VIGNAL jejeje

Per cert, quan era petit vaig veure un Liverpool-Everton de Copa (crec que semis) que és probablement un dels millors partits que he vist i m'agradaria quan es va jugar i siu realment va ser tan bó o és tan sols fruït de la meva imaginació.

Ahir Xabi Alonso parlava amb paco Herrera al Reebock Staduim...segur que vol fitxar per l'Espanyol jijiji

psiko

Stubbins ha dit...

@ Psiko

Jo crec que et deus de referir a la final de l'any 86 a Wembley on el Liverpool va guanyar per 3-1 amb dos gols de Ian Rush i un de Craig Johnston. "King" Kenny Dalglish feia les funcions de jugador-entrenador.

El Neverton es va avançar amb un gol de Lineker, en el que va ser el darrer partit amb els toffes abans d'anar al Barcelona.

Jo recordo aquell partit molt bé, donat que el van oferir en directe i era dels primers partits del LFC que veia per la tele. Fins i tot el tinc en DVD i de tant en tant me'l poso per recordar-ho.

T'avances als aconteixements Psiko, tenia pensat de parlar-ne sobre aquest partit quan s'apropés el derbi d'aquesta temporada, jejeje. Paciencia.

Lo de Xabi Alonso... ho veig dificil. jejeje.