diumenge, 15 de juliol del 2007

La marxa d'un heroi

Jerzy Dudek, l'heroi d'Ataturk ha posat rumb cap a Madrid per lluitar per la titularitat de la porteria del Bernabéu amb Iker Casillas. El porter internacional polonès arribarà al club de La Castellana amb la carta de llibertat després que el club i el mateix jugador van decidir a final de la temporada passada la no continuïtat d'aquest últim sota la disciplina red.

Equips com el Real Betis i el seu antic equip, el Feyenoord de Rotterdam holandès, així com alguns equips més de la Premier, s'havien interessat per el internacional polonès, però la trucada del Real Madrid, va fer que Dudek no s'ho pensés dos cops a l'hora de fitxar per un dels clubs de més categoria mundial, malgrat saber que optar a la titularitat serà un difícil repte quan al davant està un indiscutible Iker Casillas.

Dudek va arribar al Liverpool FC l'any 2001 de la mà de Gerard Houllier procedent del Feyenoord, per ocupar la porteria que fins a les hores ocupava el porter holandes Sander Westerveld.

Les actuacions de Dudek sota els pals d'Anfield, han estat sempre caracteritzades per la irregularitat. Dudek era capaç de realitzar les aturades més inversemblants, per després efectuar incomprensibles accions, que no poques vegades han costat més d'un ensurt en forma de gol.

La mostra més inequívoca del seu rendiment la trobem la nit del 25 de maig del 2005 en l'estadi Ataturk d'Istambul. Durant la primera part, Dudek va tocar tres pilotes, tant sols per recollir-les del fons de la xarxa. Després de la èpica reacció de l'equip al empatar el matx i forçar la pròrroga, es va veure al millor Dudek. A falta de pocs minuts per a que els equips decidissin el campió des d'el punt de penal, Dudek va treure una mà miraculosa, a un xut a boca de canó de Shevchenko, donant mostres d'un reflexes dignes d'un felí.

A la tanda de penals, els desconcertants moviments sota els pals del porter polonès van descol·locar totalment als jugadors italians, tal i com Bruce Grobelaar va fer en un altre èpica final decidida en els penals a Roma l'any 1984. Dudek es convertia en l'heroi d'aquella final quan en el darrer penal, aturava amb el seu peu dret un centrat xut de l'ucrainès Shevchenko. La cinquena Copa d'Europa volava cap a Anfield.

Bona sort Jerzy.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona sort jerzy,jo mai t´oblidaré,i
sempre et recordarè amb molt de carinyo.

Anònim ha dit...

YOU´LL NEVER WALK ALONE....JERZY DUDEK ( CHAMPIONS OF EUROPE 05 HERO )

GOOD LUCK!!!!!!


Jordito.

Alvaro ha dit...

El otro día Dudek desde su web oficial afirmó que no iba a venir al Madrid, pero ya parece todo hecho...
Supongoq eu jugará en la Copa del Rey, o cuando Casillas esté sancionado/lesionado. Un gran portero, un gran campeón.
Saludos.

Spitfire ha dit...

Sense cap mena de dubte, un porter molt peculiar. Ningú no oblida aquells moviments tan extranys a la Final d'Istanbul... i que tan nerviosos posen als llançadors. Bona sort Dudek! Et vas convertir en tot un heroi aquell 25 de maig!

Anònim ha dit...

L´AFICIÓ DEL EVERTON ESTA MOLT EMPREYANDA,PER LA PROPOSTA DE FER UN NOU ESTADI A PROP DE KIRBY,I MARXA DEL GOODISON,SI MARXESIN JA NO SERIA LO MATEIX,EL MORBILLO DE TENIR-LOS TANT A PROP,I ELS DERBIS PERDRIEN LA SEVA GRÀCIA.

Stubbins ha dit...

Personalment a mi Dudek mai m'ha acabat d'agradar. De fet mai m'han agradat els porters del Liverpool començant per Grobelaar. Amb Reina aquest any he hagut de rendir-me, però el seu inici de temporada va ser bastant frustrant. Jo és que amb els porters tinc manies persecutòries.

@ Papi

El que han de fer els del Neverton es fotre el camp ben lluny i deixar de tocar la pera!!!

Podrien anarse'n a jugar jo que se... a l'Illa de Man.

Stubbins ha dit...

Perdó he dit jugar???

Volia dir fer veure que juguen a algo.