dimarts, 3 d’abril del 2007

PSV Eindhoven 0-3 Liverpool FC. UN PEU I MIG A SEMIS.

Partit plàcid, massa còmode per tractar-se d'una eliminatòria de 1/4 de final de la Champions League. El Liverpool ha estat amo i senyor del partit durant els 90 minuts i ha desplegat un futbol pràctic, efectiu i elegant, això si, sense cap mena d'oposició per part del PSV Eindhoven.

Amplia victòria que posa els Reds pràcticament a les semifinals de la competició a falta de disputar-se el tràmit del partit de tornada d'aquí vuit dies a Anfield. No ser entre els quatre primers a finals de maig, seria una autentica catàstrofe, partint amb una renda de 3 gols a favor. En el mon del futbol, s'ha vist de tot, però vista la pobre imatge del PSV aquesta nit, seria una veritable sorpresa caure eliminats per l'equip de Koeman.

L'actuació de l'equip holandès, ha demostrat que pot ser les paraules del seu entrenador en el dia d'ahir previ al partit, eren un perfecte exercici d'autocrítica i no pas un traspàs de favoritisme.

FORMACIONS:
Reina, Finnan, Agger, Carragher, F.Aurelio (González, 75), Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso, Riise (Zenden, 61), Kuyt i Crouch (Pennant, 84).

MASCHERANO LIDER I GERRARD LLIURE.

Els primers minuts del partit, han destacat per l'enorme treball desenvolupat en el mig del camp per part de Xabi Alonso i sobre tot per un Javier Mascherano que ha tornat a repetir un partit immens en la contenció, tempo del partit i en col·locació en el terreny de joc. Un altre fet destacable ha estat la plena llibertat amb la que actuat Gerrard, que ha descol·locat per complert a l'equip holandès.

Al minut 16 ha arribat la primera gran oportunitat dels homes de Benítez. Un corner botat per F. Aurelio ha estat rematat impecablement amb el cap per Carragher, però la brillant estirada del porter Gomes ha evitat el que era un cantat primer gol.

Era el primer avís. Minuts més tard Finnan rep una pilota en la banda dreta atacant red i fa una centrada de mitja volta cap al punt de penal on hi era a punt de rematar Kuyt. Quan l'ex-jugador del Feyenoord es prestava a rematar ha rebut l'avís en forma de crit del capità Gerrar que venia embalat des de el darrera i d'un potent i col.locat remat de cap ha aconseguit batre al porter brasiler d'una forma brillant. Era el minut 27 i el Liverpool ja havia aconseguit un dels principals objectius en la nit d'avui. Marcar un gol fora de casa.

Gerrard campava per la gespa del Phillips Stadion a la seva voluntat sense oposició i el joc del Liverpool ho notava. Sense cap discussió, l'arribada de Mascherano ha aportat més llibertat al joc del gran capità i molta més coherència al mig del camp red sense perdre la contundència que exhibia fins ara Momo Sissoko. Mascherano, tal i com va succeir dissabte passat, s'ha sacrificat per el be de l'equip durant els 90 minuts exhibint una forma física encomiable i uns fonaments tècnics envejables.

La porteria de Reina en aquesta mitja part i gairebé durant tot el partit, només ha patit un sol ensurt quan a centrada de l'ex-jugador del Liverpool Kromkramp, una rematada de Wagner ha rebotat en Carragher i a punt ha estat la pilota de introduir-se dintre de la porteria red. Amb 0-1 finalitzava la primera part.

"PÁJARA" DEL PSV

La segona part s'ha iniciat amb un autentic desgavell defensiu dels homes de Koeman. Errades infantils en els refusos e imprecisions en els controls que han fet que tant sols a 4 minuts de la repressa, una pilota caigués a peus de Riise, que sense pensar-s'ho dos cops ha xutat durísimament amb la seva cama esquerra fent pujar el 0-2 al marcador. Immillorable.

L'exhibició anotadora dels de Benítez no acabaria aquí. Cap al minut 62, una nova incorporació de Finnan per la banda dreta, ha acabat amb una nova centrada precisa, com està sent un clàssic aquesta temporada, cap al cap de Crouch que aprofitant la seva alçada ha guanyat la partida al seu defensor fent entrar per tercer cop la pilota dintre de la porteria holandesa. Impressionant l'instint "killer" del davanter de 201 centímetres en els dos darrers partits. Crouch ha anotat avui el seu gol número 17 de la temporada, xifra que ja comença a ser respectable per al davanter centre d'un dels equips més importants del continent.

FAVIO AURELIO ES TRENCA.

Amb el partit resolt, els ultims 25 minuts han transcorregut molt plàcidament per el Liverpool. El brillant resultat però, tant sols ha estat empanyat per la greu lessió de Favio Aurelio.

Corria el minut 72 de partit, quan el brasiler rebia una pilota sense cap mena de dificultat i queia desplomat a la gespa del Phillips Stadion sense cap mena d'oposició per part de cap contrari. Les imatges mostren com el lateral brasiler nota un fort dolor a la zona del tendó d'aquiles de la seva cama dreta i se'n va al terra directament. Les mostres de dolor al ser retirat, no fan presagiar res positiu i es preveu una llarga temporada de recuperació per a un jugador que s'estava començant a afiançar en l'equip titular en unes darreres actuacions ben dignes. Desitgem que tot quedi en un ensurt i ben ràpidament es reincorpori a la disciplina diària de l'equip.

SENSE ESTRÈS PER DIMECRES QUE VE.

El proper dimecres 11 d'abril tindrem el segon capítol d'aquesta eliminatòria que sembla sentenciada del tot. Aspecte positiu per afrontar el partit de Premier de dissabte enfront del Reading sense l'estrès que suposa tindre el pensament en un partit de tornada de 1/4 de final de Champions League.

Les semifinals semblen servides. Atenes però, encara queda lluny.

PUNTUACIONS:

Gerrard: 5 punts.
Mascherano: 3 punts.
Finnan: 1 punt.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Vinga Liverpool...

Cada vegada queda menys per la final de Atenas 2007. El esperit del 2005 continua més viu que mai.
Novament el Collins i la Cilla Talismans!

Bona nit a tots els Reds.

You´ll never walk alone.

Jordito_Red

Stubbins ha dit...

T'oblides de l'Epi!!!!

Sacrilegi!!!

jajaja.

Walk on!!

Anònim ha dit...

Dos buenas noticias, el Liverpool está en semifinales y Stubbins ha conseguido escribir la crónica a tiempo, a pesar del elevado número de cervezas que me temo que se ha metido al cuerpo.jeje

Lo de Finnan es increíble, es de los pocos laterales ambidiestros que conozco, y habría que buscar en algún sitio la cantidad de asistencias de gol que da a lo largo de la temporada, a pesar de que no se prodiga mucho en ataque, a eso se le llama eficiencia.

Los Irons deben hacerse mirar lo de Mascherano porque cada dia entiendo menos que un equipo en descenso se haya desprendido de un jugadorazo habiendole dado 200 minutos de prueba. Están locos estos londinenses!!!

ANIMO FABIO!

Javi Saiz ha dit...

Poco mas que añadir a la crónica. Ha sido inesperada esta goleada, aunque creo que todos confiabamos en Rafa, que ha planteado de maravilla el encuentro.

Espero que Mascherano se asiente en el once, y mi querido Sissoko no vuelva a ser titular. El equipo va a mas y ya estamos practicamente en semis.

Destacar tambien el partido de Finnan, que ha estado sobresaliente dando dos pases medidos fabulosos. Gerrard siempre aparece en los momentos decisivos. Y Crouch volvió a marcar jajaj que grandes somos!

Saludos Stubbins

Stubbins ha dit...

@ JFT96

Pues no salió mal la crónica eh!! Leida ahora, realmente no esta nada mal para haberla escrito en las condiciones que fue escrita. jojojo. No hombre no, A ver si os pensais que me puse tibio!!

@ Javi

Debes de ser el redmen más contento del mundo, al ver que Momo hace dias que no aparece por el once titular. jejeje. No hay que quitarle méritos a Momo, ha hecho muy buenas actuaciones en Champions. Claro que, Mascherano se va a convertir en el "puto amo". Perdón por la expresión, pero creo que le va como anillo al dedo.

Salut amics!!