dissabte, 28 d’abril del 2007

Portsmouth FC 2-1 Liverpool FC. Banc de Proves.

Derrota intrascendental la soferta aquesta tarde a Fratton Park per els homes de Benítez. El tècnic madrileny ha aprofitat el partit per posar en marxa el seu laboratori i ha realitzat experimentacions en l'equip, donant entrada a homes poc habituals aquesta temporada. Fins a set jugadors ha canviat Benítez respecte al partit del passat dimecres a Stamford Bridge. El partit ha suposat el debut en partit oficial amb la samarreta del Liverpool FC de joves com Emiliano Insua i el francès Nabil Elzhar. Homes clau com Reina, Carragher i Gerrard, ni tant sols s'han desplaçat a Portsmouth.

FORMACIONS:

Dudek, Arbeloa, Paletta, Hyypia, Insúa, Sissoko (Elzhar, 82), Zenden, Xabi Alonso, Mark González (Pennant, 66), Fowler, Bellamy.

NERVIS DEFENSIUS

La línia defensiva red ha presentat en la tarde d'avui fins a tres homes que no són habituals en les formacions titulars. L'argentí de 18 anys Emiliano Insúa, ha debutat oficialment amb el primer equip del Liverpool FC aquesta tarde. L'actuació de l'ex-jugador de Boca Juniors ha estat més que discreta, actuant en tot moment com a lateral esquerra.

Però on s'han notat les greus carencies defensives aquesta tarde, ha estat en la falta total de compenetració entre Arbeloa i Paletta. Especialment desencertada ha estat l'actuació del central argentí. L'ex-jugador d'el "Taladro" de Banfield, s'ha mostrat imprecís amb la pilota als peus, descolocat, ha arribat tard a tots els talls i desconcentrat en tot moment a l'hora de deixar als davanters d'el Pompey en fora de joc.

Gabriel Paletta ha actuat en contades ocasions en aquesta la seva primera temporada com a jugador red. En les ocasions que ha disputat minuts, no ha mostrat encara la categoria suficient que s'espera d'un jugador del Liverpool FC. La seva joventut i la més que posible falta d'adaptació a la vida britànica, son aspectes que no ajuden a una ràpida acoplació. Esperem que en els partits intranscendents que resten de Premier League, l'argentí disposi de minuts que el permetin millorar i asentar-se en el primer equip del Liverpool FC.

Fruit d'aquesta desastrosa actuació han arribat els dos gols de l'equip de Harry Redknapp. En el minut 27, una pilota llarga destinada cap a la porteria red, ha estat aprofitada per el davanter local Benjany per marcar el primer gol de la tarde davant de la passivitat per cobrir la pilota de Paletta i la sortida en fals de Dudek.

Tant sols 5 minuts després, una jugada similar ha acabat amb gol del jugador croat Kranjcar, després de rebre una passada en diagonal a la banda dreta de la defensa red, on Arbeloa i Paletta s'han quedat estàtics pensant que el jugador croat es trobava en posició de fora de joc. El jove jugador del Pompey no ha tingut problemes per creuar la pilota davant la sortida d'un batut Dudek.

PRESSIÓ SOBRE XABI I DE NOU LA BANDA DRETA DESERTA.

El mig del camp red ha presentat la variació de tres jugadors que han actuat com a mig-centres. Alonso, Sissoko i Zenden eren els encarregats de crear el joc red. Harry Redknapp, gat vell en aixó del futbol, ha tingut molt clar quina era la forma d'esterilitzar l'atac del conjunt de Benítez. El Pompey ha efectuat una asfixiant pressió sobre el jugador basc i ha deixat totalment lliures a Momo Sissoko i Zenden, jugadors de clares mancances creatives. Xabi Alonso ha estat empaitat continuament per Benjany i Kanu, fins al punt que ha arribat a perdre els nervis i ha rebut una tarjeta groga per protestar. Aquesta pressió feia que Alonso es treiés la pilota de sobre amb puntades llargues que han acabat sempre a favor de la defensa del Pompey.

En la primera part, el Liverpool FC no ha creat en absolut perill contra la porteria de David James. Tant sols les bones combinacions entre Zenden, Sissoko i Fowler, apropaven als atacants reds a l'àrea de l'ex-porter del Liverpool FC. En l'últim minut del primer temps, Zenden enviava una pilota al travesser, després d'engaltar un fort xut de cama esquerra des de fora de l'àrea. Voluntariós treball com sempre el del jugador holandès.

Novament en la tarde d'avui, el Liverpool ha jugat tant sols amb una banda. Tant sols Mark González, actuant per banda esquerra ha tractat de desiquilibar a la defensa del Portsmouth amb la seva velocitat. La banda dreta però, estava totalment deserta i el lateral local i ex-jugador red Djimi Traore, ha gaudit en bona part del partit, d'una plàcida tarde. Incomprensible aquesta variant tàctica que Benítez ha repetit en dues ocasions consecutives.

EL CANSANCI D'EL POMPEY.

En la segona part, el joc dels de Benítez ha millorat. El cansanci en homes veterans que han fet una gran tasca de desgast com Kanu, s'ha notat i Xabi Alonso ha començat a disposar de més temps per poder pensar que fer amb la pilota. Eren els primers compassos de la segona part i semblava que el Liverpool rotllava. Però ha estat el Pompey qui ha estat a punt de marcar novament. Una badada defensiva d'Arbeloa ha permès a Benjany plantar-se totalment sol davant de Dudek que ha fet una demostració impresionant de reflexes al refusar el fort xut del jugador local en una acció que ha recordat a la increible aturada a xut de Shevchenko en la final de Champions a Istanbul.

En la següent jugada, el Liverpool FC retallava distàncies al rematar Hyypia de forma excelent un córner servit per Xabi Alonso. El veterà defensa finès que avui actuava com a capità, ha entrat com una exhalació venint des de el darrera rematant amb enorme potència amb el cap. Era el minut 58 i el Liverpool FC es veia amb posibilitats de remuntar el marcador advers. Hyypia, al contrari que els seus companys de línia defensiva en la tarde d'avui, ha demostrat la seva eterna solvència i eficacia i s'ha erigit, sense cap mena de dubte, en el millor jugador red del partit.

JOC EN CURT

Restava mitja hora de partit i sense realitzar un atac ferotge, el Liverpool FC es plantava amb certa facilitat en l'àrea del Portsmouth. Fowler i Bellamy han gaudit de bones oportunitats per igualar el marcador, però no ha estat així. Fowler, actiu com sempre, ha gaudit d'una bona oportunitat però ha xutat molt fluix permetent a James realitzar una bona aturada. Bellamy, per la seva banda, ha estat a punt d'arribar a contactar la pilota, després d'una passada del debutant Elzhar que ha centrat al primer pal després de còrrer tota la banda dreta atacant.

La conclusió final, és que Benítez utilitzarà els dos partits de Premier que resten (Fulham i Charlton) per efectuar proves i donar minuts a jugadors joves i poc habituals. Seria bo i tambè de justicia que alguns dels joves jugadors de l'equip juvenil, campió de la Youth FA Cup aquesta setmana, gaudeixin de minuts en aquests dos intranscendentals partits. No hi ha millor homenatje.

PUNTUACIONS:

Hyypia: 5 Punts.
Fowler: 3 Punts.
Sissoko: 1 Punt.

6 comentaris:

Javi Saiz ha dit...

Pensemos en lo del martes y mejor olvidamos lo de hoy, que no ha aportado nada.

Sissoko 1 punto? :-/

Saludos

juan ha dit...

Pues sí, Sissoko un punto. Y porque Stubbins no da ni dos ni cuatro. Yo le he visto bien y espero que juegue el Martes en vez de el Jefecito, que el otro día estuvo sembrao.

Stubbins ha dit...

Jajajaja!!

Ya esta Javi con su manía persecutoria.

Creo que ayer Momo hizo un partido bastante "completo" dentro del desacierto generalizado del equipo. Digamos que fue de los menos malos.

Ayer inusualmente, hizo buenas combinaciones en corto y se prodigó más en la creación que en la destrucción. Incluso Zenden fue ayer merecedor de un punto. Yo lo ví así, por lo que veo, Juan vió lo mismo.

En cuanto a las puntuaciones, para la campaña que viene voy a proponer que todos puntueis a los tres mejores de cada partido con 5, 3 y 1 punto. Al final de la temporada veremos a ver quien gana el MVP.

Salut!!

Anònim ha dit...

Una pregunta ... a la primera foto del viatge a Liverpool el noi que està agenollat el primer per la esquerra amb una pinta a la ma, ¿és un noi anglès habitual del M.Collins de fa anys? M'explico ... Fa uns quants anys jo anava al MC 2/3 cops per setmana a veure els partits de la Premier. Sempre hi havia un noi que en algun de moment del partit deia: "El futbol de veritat era el Liverpool dels 70" i després "El que no ha trepitjat Anfield no sap el que és animar a un camp de futbol". I, tot i que a la foto no el veig prou bé ... me'l recorda ...

Stubbins ha dit...

@ Dolors

Em fa l'efecte que et confons. Aquest tiu és més català que el Serrat!

Totalment d'acord amb els comentaris del noi anglès del Collins. L'equip dels 70 amb Heighway, Keegan, Toshack, Hughes, etc. donava goig veure'ls. Jo he vist un parell de partits d'aquesta colla, i era acollonant.

Lo de l'animació, doncs totes les aficions tenen els seus mètodes. El de The Kop és el millor. A la mateixa alçada el Celtic i també el Cádiz. Ese Cai Oe!!

Anaves al Collins 2/3 cops per setmana per veure futbol? Vas anar a Anfield? Segueixes blogs futbolístics?

A mi em dona que no ets una noia, que ets un noi, jejeje.

Ei! que no pasa res tu! jajaja

Demà al Collins sense falta!!!

COME ON YOU MIGHTY REDS!!!

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja...el Jordito angles.
Si explicara lo que hacia hace unos años,(pobre Felipe y las Tortugas Ninja- pero fue por un buen motivo) y sacara fotos del fondo de la fototeca, veriamos lo que hacia hace unos añitos. ANIMAAAAAL.

Mecalbakur.


SALUT!!!!!!!!!