dijous, 1 de març del 2007

PRÈVIA LIVERPOOL FC Vs MANCHESTER UTD. Un super-clàssic molt inoportú

72 Hores avans del partit ara per ara més transcendental de la temporada, arriba de manera inoportuna el líder i rival històric a Anfield. El Manchester United sortirà dissabte a les 13:45 hores a la gespa d'Anfield amb la tranquilitat que dona el cuixí de 9 punts (amb un partit més sobre el Chelsea) a afrontar un dels clàssics que ha passat més inadvertit per els supporters en els darrers anys.




Gran dilema per a Rafa Benítez aquest dissabte. Ha de reservar als seus jugadors de més confiança pel matx de Champions? O bé ha de posar tots el pesos pessants de l'equip a l'once titular per seguir mantenint unes escases possibilitats al campionat de lliga i si més no, posar terra de per mig amb el quart i cinqué classificats? Tot professional i tot aficionat vol guanyar sempre i més encara quan es rep a casa a un dels rivals historics. Per tant, cal afrontar el futur més inmediat i posar tota la carn a les brases, aixó si, mirant de reull el proper i crucial partit de dimarts.


ULTIMS PRECEDENTS MOLT NEGATIUS.

En els darrers enfrontaments de lliga a Anfield amb el Man Utd., el balanç és força negatiu. En les 5 darreres visites de l'United a Anfield en partit de lliga el balanç és de 1 victoria, 1 empat i 3 derrotes. Amb 5 gols a favor dels reds i per contra, 6 gols encaixats. Especial mal record causa entre l'aficionat del Liverpool el duel de la temporada 2004/2005 en el que es va imposar el conjunt entrenat per Fergusson per 0 - 1 amb gol de l'ex-jugador de l'Everton Wayne Rooney. Al celebrar el gol, el jove davanter es va encarar amb el públic local, motiu pel qual fou sancionat dies després per la FA. La darrera victòria dels reds sobre els red devils data de la temporada 2001/2002 on els de Gerard Houllier superaven per 3-1 a l'equip de Ferguson amb dos gols de Michael Owen i un de John Arne Riise.

Temp. 2005/2006 0-0
Temp. 2004/2005 0-1 (Rooney)
Temp. 2003/2004 1-2 (Kewell / Giggs (2))
Temp. 2002/2003 1-2 (Hyypia / Forlan (2))
Temp. 2001/2002 3-1 (Owen (2), Riise / Beckham)

En el partit d'anada d'aquesta temporada celebrat a Old Trafford, un trist Liverpool era vençut per 2-0 amb gols de Paul Schools i Rio Ferdinand, en el que era una nova derrota en la sequera inicial de punts del conjunt de Benitez.
Les coses han cambiat i dissabte s'enfronten els dos conjunts més en forma ara per ara de la competició. Com a mínim si comptem amb els darrers 18 punts disputats, en els quals el Man Utd. ha aconseguit 15, mentre que el Liverpool 13 punts, deixant escapar 3 punts a Newcastle i l'empat sense gols davant de l'Everton.

CRISTIANO RONALDO: L'home a vigilar.

Si hi ha un jugador que aquest any està demostrant ser mereixedor del títol de jugador de l'any, aquest és el portugués del Manchester United, Cristiano Ronaldo. El jove extrem aquest any ha explotat finalment i s'ha erigit en un dels màxims golejadors del campionat amb 16 gols, tant sols superat per un gol pel davanter centre del Chelsea Didier Drogba. Ronaldo aquesta temporada, ha deixat de banda els malabarismes que en rares ocasions eren efectius per el joc del seu equip i ha aportat no tant sols unes excelents xifres golejadores, si no que també, una enorme aportació ofensiva amb la seva velocitat i habilitat amb la pilota als peus per assistir als seus companys.
ELS VETERANS CONTINUEN DONANT GUERRA.
Paul Scholes i Ryan Giggs porten més d'una década defensant la samarreta de l'United i avui en dia continuen sent peces bàsiques en el sistema d'Alex Ferguson. El migcampista anglés i l'extrem galés encara gaudeixen de les virtuts que els varen portar a l'èlit mundial i a aconseguir el títol de Champions League.
Henrik Larsson disputa els seus darrers minuts com a jugador del Manchester United avans de la seva reincorporació al Helsinborgs suec a mitjans del mes de març. La incorporació en el mercat d'hivern de l'ex-blaugrana ha dotat a l'equip de Manchester de gol, lluita i refresc per al davanter titular Wayne Rooney.

UN LIDER MOLT SOLID.

El Manchester United aquest any està demostrant una gran solvència en el seu joc, motiu que li està permetent de liderar amb comoditat el campionat. En les darreres jornades però, ha demostrat algun síntoma de feblesa. En el darrer partit de Premier a camp del Fulham, l'equip va ser superat per el conjunt local en gran part del matx i tant sols un parell d'accions individuals de Ryan Giggs i el omnipresent Cristiano Ronaldo van fer capgirar el marcador en favor dels de Ferguson. D'altra banda en partit de FA Cup disputat ahir enfront del Reading, els red devils van acabar demanant l'hora després de que el conjunt local va estar a punt de remontar un marcador advers de 0-3.

LA CLAU: Els primers 25 minuts.

Una sortida en tromba emulant els primers minuts del partit del Chelsea a Anfield sería clau en el desenvolupament del joc en el partit de dissabte. Un joc amb rapids i precissos moviments de pilota al mig del camp, obrint pilotes a totes dues bandes per efectuar bones centrades a l'area on es manifesti la superioritat en el joc aeri de Peter Crouch sobre la defensa dels red devils. Ademés de no fallar les oportunitats que es presentin per fer pujar al marcador algun gol en els primers minuts de joc. En el suposit de que així es cumplís, l'equip no patiria estress al veure que el gol no arriba i cediria la creació del joc i la pressió al rival. Tot perfecte per el partit de dimarts. Però tot aixó és especular, la realitat serà un altre.... o no.

11 comentaris:

Rafadalton ha dit...

Respecte al títol del post. No us queixeu. Penseu que els del Barça ho tenim bastant pitjor! Sevilla i Madrid i enmig la Champions. Més el desgast de la copa. Casi ná!

sort contra el ManU!

Anònim ha dit...

Se que lo que voy a decir es un pequeño sacrilegio, pero teniendo en cuenta que el Bolton perdió la semana pasada, el super-clásico pasa a un plano en cuanto a lo deportivo (entrar en Champions el año que viene), no así en lo sentimental, así que yo jugaría con una mezcla de suplentes y titulares.
Dudek
Arbeloa, Agger, Hyypia, F. Aurelio
Sissoko, Mascherano, Zenden
Crouch, Fowler, Mark G.

El Barça ha enviado un mensaje bien claro a los que pensaran que ya estábamos clasificados, chavales, este martes no va a tocar sufrir, pero confío en la victoria final.

Anònim ha dit...

Por cierto, para mi gusto y aunque me cueste reconocerlo, yo creo que el Man Utd es el mejor equipo (o por lo menos el que mas bonito juega) de lo que va de temporada en Europa.

Stubbins ha dit...

Hola Nanos.

@ Rafadalton
No et queixis que enganxeu a un Sevilla que està més enfrascat en temes extraesportius que en el que han d'estar, que és el partit més important de la temporada per a ells. Em diràs que no és una ventatja important. Imaginat el que seria un S.Pizjuán com una olla a pressió. Teniu una molt bona oportunitat de deixar mig sentenciada la lliga.

Quin episodi més trist durant tota una setmana entre paranganas i verderones. Normal que pasi el que pasa.


@ Jft96.
A mi es que me duele no ofrecerle resistencia al Man U. Si se tratase de cualquier otro pondria a jugar hasta a Paco Ayesterán, Gillet y Hicks, pero contra el Man U. o el Neverton, hay que ir a por todas. Mira me ha gustado tu iniciativa de poner un once titular. Voy a darte el mio para mañana. Yo formaria con los siguientes.

Reina
Finnan, Agger, Hyypia, F.Aurelio
Pennant, Mascherano, Gerrard, Mark
Crouch y Kuyt.

Hay que reservar a Carra, Riise, Momo y Xabi. En caso de poder dar refresco a alguien si el marcador lo posibilita, cambiar a Gerrard y Kuyt lo antes posible.

Rafadalton ha dit...

@Jft96
Creo, como Perarnau, que Benitez reservará a los mejores para el martes. És lógico, yo si fuera él lo haría y si fuera Rijkaard igual. Prefiero ganaros el martes que ganar al Sevilla o al Madrid. Y vosotros lo mismo y con más motivo, ya que la liga la teneis practicamente perdida y una segunda champions de Benitez seria la rehostia, o simplemente eliminar al actual campeón ya es todo un honor y un gustazo.

@stubbins
qué dius de mal moment pel Sevilla? Es el seu partit. Si guanyen, es posen pel devant a la lliga. Tenen tots els efectius. Acaben d'eliminar practicament al seu rival més odiat a la copa. El camp estarà a rebentar i serà una puta olla expréss! I a sobre, el rival pensant en Anfield!

Pd. en tot cas el mal moment per la vergonya d'aquesta setmana és pel Betis, que és el que està virtualment eliminat i posiblement li caigui un tancament d'estadi o alguna sanció.

Anònim ha dit...

Bones Stubbins!!
Ho torno a intentar...

Bé, està claríssim el tema amb el titular del teu blog: us jugueu la temporada el dimarts. Mentre el Barça té la Lliga ben situada i s'ha classificat a les semis de copa donant una lliçó (apunta, Rafa), el Liverpool s'ho juga tot a una carta el dimarts, si realment vol conquerir algun títol aquesta temporada...qui té més pressió?

Per cert, apunteu, Deco i Thuram descansen (titulars dimarts)...i ETO'O viatja...per estar a la banqueta d'inici? Aposto que si.

Stubbins ha dit...

Osties!!

Rokambac ha aparegut!! Ja estem intoxicant!! Em teniu content! Massa culé hi ha per aquí. No heu vist el cartell de "RED-SERVADO EL DERECHO DE ADMISIÓN"?? jejeje. Benvingut i ja era hora que t'entrés un comentari.

Només farè una referència al teu comentari. Del Barça en parlarem "largo y tendido" a partir de demà a les 16:00 horas. Ara el que toca és el Man. Utd. Ei que no et sapiga greu.

PRESSIÓ!!?? Que no vas veure el marcador del New Camp el passat dimarts al xiular el final dels 90 minuts??? 1-2 Em sembla recordar. Pulutant, qui te la pressió? jo diria que l'actual campió d'Europa que ara per ara te una eliminatòria coll amunt.

Apa, ves pensant alguna altre que aquesta no ha colat.

A reveure.

Anònim ha dit...

Bon día scousers:

He estado pensando en un jugador que se le diera especialmente bien el United, y he decidido que deberíamos hacer una oferta al Tottenham para conseguir la cesión por 10 horas de Danny Murphy, ese si que nos dio grandes alegrías contra los Mancs, aunque sobre todo en Old Trafford. Por cierto Stubbins, el último derby en casa creo que se lo ganamos en F.A. Cup, el año pasado con gol de Crouchy, ¿Te acuerdas?.

Stubbins ha dit...

Bon dia JFT96

Si que es cierto. Danny Murphy (un tio que nunca debió de irse)se le daba especialmente bien el Man U. Realmente con Houllier no haciamos grandes cosas en la Pemier, pero al Man U. se le ganaba siempre. Recuerdo una racha de 4 o 5 victorias consecutivas que hicieron las delicias de todo buen liverpudlian.
También es cierto que en el último enfentamiento en Anfield se ganó por 1-0 con gol de Crouch. Pero yo en el artículo tan solo me refería a partidos de competición liguera.
Tengo la intuición que Crouch en la mañana de hoy va a ser crucial.

Anònim ha dit...

Estoy contigo Stubbins, Murphy nunca debió irse, porque muchos de los que ha venido a sustituirle no lo ha mejorado, y porque era un gran jugador, aunque el error fue suyo ya que se fue al Charlton porque decía que en el Liverpool no jugaban ingleses apenas, yo creo que en el Liverpool han de jugar los ingleses (preferiblemente), españoles, alemanes, noruegos o lo que sea, que tengan nivel suficiente para jugar en el Liverpool, y él lo tenía. Además Benitez siempre dice que el mercado inglés es muy caro (p.e. Pennant).

He visto las fotos del entrenamiento de ayer de Crouch en la página del club, y no tenía muy buena nariz, ni buen ojo, ni buena ceja, así que ya veremos.

P.D. En ese mismo reportaje fotográfico sale un barrera de madera para ensayar las faltas que es la monda, El de la izquierda es Fowler destrozado a balonazos, y el de la derecha puede ser Barmby???

Anònim ha dit...

bona nit redmen,despres d perdré
contra els pijos del manu,amb kedo en l´imatge del equip,en jugat forÇa bé,però com a passat durant tota la temporada en desaprofitat les ocasions k no ens poden desaprofitar,però ja pensant en el partit de dimarts contra el barÇa go on reds