diumenge, 29 de novembre del 2009

Come on up for the rising!

Everton FC 0-2 LIVERPOOL FC

Aquest era el cant amb el que Bruce Springsteen tractava de fer revifar els ànims d'una societat nord-americana absolutament trasvalsada després dels atemptats a les Twin Towers el setembre de l'any 2001. Un cant que ben bé podria adoptar l'afició red per fer renaixer unes esperances un xic ensorrades després de tanta derrota i tant desencís en les darreres setmanes. Calia guanyar com fos en el dia d'avui. El rival i el lloc éren perfectes per aconseguir una victòria que sigui el primer pas d'una recuperació tant valsàmica com necessària. I s'ha guanyat. Sense lluiments, però s'ha guanyat.

Ha estat un partit fosc però treballat. En la línia habitual dels derbis, el partit ha estat disputadíssim per part de tots dos conjunts i molt igualat en gairebé tots els aspectes del joc, si be, caldria dir que el l'Everton de David Moyes, ha disposat d'ocasions ben clares per fer pujar algún que altre gol al marcador del cantó blue. Un inspiradíssim Pepe Reina, ha evitat que l'afició toffe cantés un o algún gol més.

Afortunadament, els primers en celebrar un gol han estat els red supporters desplaçats a Goodison Park. Ha estat ben aviat. En el minut dotze un xut llunyà però intencionat de Javier Mascherano, picava en la cama del defensa blue Joseph Yobo, desviant la pilota camí de la porteria de Tim Howard, que malgrat estirar-se d'alló més cap al seu pal esquerra, no podia evitar que la pilota finalment acabés al fons de la xarxa. Mascherano corria com un posés cap a la grada on estaven situats els supporters del Liverpool puny en alt, celebrant amb ràbia el gol. Premi per al jugador argentí, que partit darrera partit, intenta la sort del xut llunyà, sense trobar l'encert que avui ha trobat.

El gol a favor ha fet recular per complet als de Benítez que han vist com els de David Moyes gaudien de molt bones oportunitats que no han sabut materialitzar en gol. El rus Bilyaletdinov a punt ha estat de fer pujar l'empat al marcador però incomprensiblement, ha xutat fora. De totes maneres, el Liverpool sense fer res de l'altre món, quan s'apropava a l'àrea dels veïns de l'Stanley Park, feien autèntics estralls. D'aquesta manera, una centrada de Johnson ha estat rematada amb el cap per Emiliano Insua, fent lluir a Tim Howard, que ha hagut de exercitar els seus reflexes a les màximes prestacions.

La segona part no ha vist gaires variacions. Un Liverpool replegat i ben ordenat i un Everton buscant la porta de Reina. Precissament el porter espanyol ha estat la gran estrella del partit al fer dues sensacionals aturades consecutives al minut 70. Incialment, Reina treia una rematada de Tim Cahill i posteriorment treia un remat a boca de gol del belga Fellaini. Semblava clar, que avui la victòria no es podia escapar.

I així ha estat quan Dirk Kuyt ha certificat l'obtenció dels tres punts en el minut 80 de joc. L'holandès aprofitava un refús d'Howard a xut del recentment ingressat en el terreny de joc Albert Riera i donava la victòria als de Benítez en la edició 212 del derby del Merseyside.