dilluns, 16 de juny del 2008

Quatre anys amb Rafa.

El setze de juny del 2004, avui fa tot just quatre anys, aterrava a Anfield Road Rafael Benítez amb el difícil repte de dirigir la nau del Liverpool FC. El tècnic madrileny, que venia de guanyar dos Lligues espanyoles i una Copa de la UEFA amb el València CF, era l'escollit per succeir en el càrrec d'entrenador del club red al francès Gerard Houllier, que setmanes abans havia arribat a un acord amb la directiva per posar fi a una etapa de quatre anys amb el gal al capdavant de la banqueta d'Anfield. Benítez s'imposava a opcions i rumors sobre qui seria el nou ocupant de la banqueta a noms com Martyn O'Neill, en aquells moments al Celtic de Glasgow, i fins i tot als rumors de que el nou tècnic red seria el propi Kenny Dalglish.

Quatre anys després, els èxits en forma de títols de Benitez són palpables, amb la consecució de 2 Community Shields, 1 FA Cup (2006), 1 Super Copa d'Europa (2005) i per sobre de tot 1 Copa d'Europa en aquella màgica nit de maig del 2005 a Istambul. A la màxima competició europea, els èxits es podrien haver incrementat d'haver tornat a repetir la consecució de la glòria en la final d'Atenes l'any 2006. L'únic però que se li pot retreure a Benítez, són els seus pobres resultats a la Premier League, on en les quatre edicions que ha disputat, ha quedat ràpidament eliminat de les opcions al titol.

Però si per alguna cosa s'ha caracteritzat Rafa Benítez en aquests quatre anys que porta lligat a la disciplina red, ha estat per la seva ràpida assimilació del paper que representa el head coach en un club com el Liverpool FC i sobre tot, el seu rol envers dels supporters, que es trasllada més enllà de la banqueta, per a convertir-se en una mena de líder espiritual per als aficionats. Tot i això, els seus primers dies a Anfield, no van ser gaire encertats, quan va proposar de ampliar i reformar el vestidor local, aspecte que ràpidament van treure-li del cap jugadors com Jamie Carragher o Steven Gerrard.

Per a molts quedarà per el record la nit que van compartir Rafa Benítez i Pako Ayesterán amb alguns supporters a un pub de Colonia, el dia abans d'un Bayer Leverkusen - Liverpool. El ajupir-se i seure al terra en la tanda de penals de la semifinal Liverpool - Chelsea de Champions League del 2007, per a que els seguidors del darrere de la banqueta poguessin seguir les evolucions de la tanda de penals que donaria la classificació al Liverpool per a la final d'Atenes. O el dia en que Rafa Benítez perdia al seu pare i va decidir no assistir a l'enterrament i si en canvi, estar present en la final del Mundialet de clubs a Yokohama. Per tot això i més....

GRÀCIES I PER MOLTS ANYS RAFA!!!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

We've had him for 4 whole years and we are still 4th. Progress i think. NOT. wonder if in 4 more years we can say we had him 8 whole years. Ill look in to the future and say the highlights will be Istanbul Cardiff against West Ham....and thats it. We will still be 4th.

JAMES

Lucas ha dit...

AL FINAL CONSEGUIMOS EL ASCENSO Y VOLVEMOS A ESTAR ENTRE LOS GRANDES!!
PUXA SPORTING!! el año que viene Sporting-Real Madrid y dentro de dos SPORTING - Liverpool oe oe oe Sporting Liverpool :D:D:D
* se canto por gijon este fin de semana!!

saludos
www.sportingdirecto.es.gd

Luis JFT96 ha dit...

Muy oportuno el post Stu, sin duda han sido cuatro años muy buenos, y hay que agradecerle que haya devuelto al club al primer peldaño del fútbol europeo.

James, es importante a la hora de analizar, guardar la perspectiva, y hay que tener en cuenta que en 18 años hemos ganado 0 ligas, sería injusto culparle sólo a él, de hecho le ha dado la estabilidad suficiente al club como para clasificarse todos los años para Champions, hemos jugado demasiadas copas de la UEFA durante estos años como para no valorarlo.Y me reconocerás que en Champions hemos estado a un gran nivel.

Alba ha dit...

La veritat es que anglaterra els entrandors dueren més que en altres lligues. A veure si n'aconsegueix tant com Fergusson.
Salutacions

Psiko ha dit...

Sense dubte un gran entrenador.

Anònim ha dit...

x. alonso colosal contra grecia.
Esperem que no marxi a la juve.
Esperem noticies de trapasos d´estiu.

Anònim ha dit...

Pues algo malo de Benitez es su politica de fichajes pues hoy se ha cerrado la venta de Riise a la Roma por solo 5 millones de euros cuando por unos 10 o mas se podia haber sacado. Ademas que yo no lo venderia jamas pues juega de lateral y extremo y no esta mayor todavia. Sigue asi Benitez sin lateral zurdo, bueno F. Aurelio pero el pobre esta cada dos meses lesionado de gravedad y Arbeloa que no es lateral izquierdo pero le hara jugar ahi
Que se confirme el traspaso de x. alonso y ya con tres medios para toda la temporada grande benitez y no fiches extremos que al futbol se juega sin ellos.
ESTO ES LO UNICO MALO DE BENITEZ SU NEFASTA CAPACIDAD DE FICHAR BARATO Y VENDER CARO PORQUE DE ENTRENADOR ES DE SOBRA CONOCIDO SUS APTITUDES