divendres, 1 de febrer del 2008

Power to the people.

Una alternativa popular s'ha posat en marxa en el dia d'avui per tal de tractar de recuperar el domini del club als seus aficionats.

Share Liverpool FC , ha vist avui al matí la llum pública davant d'una enorme expectació per part de supporters d'arreu del món. La funció de la plataforma és la d'aconseguir els 500 milions de lliures (uns 700 milions d'Euros aprox.) necessàries per fer una oferta de recompra del club als actuals propietaris, els magnats nord-americans George Gillett i Tom Hicks. Aquest capital seria format per les aportacions de qualsevol supporter del Liverpool FC d'arreu disposat a desemborsar 5.000 lliures (7.000 Euros aprox.)que donaria dret a una participació en el club. La plataforma dona la possibilitat per a aquells supporters de menys poder adquisitiu de compartir una d'aquestes participacions entre altres supporters. L'objectiu de Share Liverpool FC és aconseguir 100.000 d'aquestes participacions amb el que s'aconseguiria la quantitat estimada per fer una oferta ferma de recompra i retornar el poder del club als seus aficionats.

El model d'organització que proposa Share Liverpool FC, és segons la pròpia plataforma, el d'un model similar al del FC Barcelona, on els veritables propietaris del club són els seus aficionats (o socis) que cada quatre anys i gràcies a una convocatòria d'eleccions, tenen la opció d'escollir al seu president o representant.

La plataforma, deixa ben clar que cadascuna de les participacions de 5.000 lliures són de caràcter individual, és a dir, ningú podrà disposar de més d'una d'aquestes participacions, o el que seria el mateix, una participació un vot. D'aquesta manera, es tracta d'evitar que grans grups corporativistes es facin amb el control de la majoria de les participacions, facilitant així l'accés al major número de supporters, per tal de retornar el club als seus veritables propietaris. Els seus supporters.

BARCELONA REDS, conjuntament amb supporters de Madrid, faran tot allò que estigui al seu abast per tal d'adquirir una de les participacions de 7.000 Euros que donaria dret a ser propietari del Liverpool FC.

Degut a la novetat de la iniciativa, encara no es disposa de la suficient informació al respecte de com actuar, però de moment per aquells que estiguin realment interessats en fer una aportació econòmica per modesta que sigui aquesta, poden dirigir-se a la nostra branch a través d'un e-mail a barcelonareds@gmail.com

Gracies per el vostre interès. Mai caminareu sols.

6 comentaris:

Red Howard ha dit...

Se habla mucho de que el Liverpool quiere ser como el R. Madrid o el Barça, y no es lo mismo. En estos clubs los socios son los dueños pero no han puesto ni tienen que poner pasta. En el caso del Liverpool los aficionados serían los accionistas.

¿Pero si hay que invertir más dinero, quién lo pone?

Saludos

Stubbins ha dit...

Hola Red

Creo que el modelo que intenta poner en practica esta plataforma, es incluso hasta mejor que el del Barça o Madrid. No se en Madrid pero en Barcelona el alquiler de carnets (aportación economica de los socios al club) es una práctica bastante común y muchos de los carnéts que circulan van a nombre de socios ya fallecidos. Oi Laporta???

En este caso, si logramos una participación, tendriamos derecho a un voto. ¿De que manera se votaria si esa participación es propiedad de 100 de nosotros? Pues imagino que aplicando el método que se aplica en cualquier consejo de administración de cualquier empresa. A mayor cantidad economica aportada, mayor peso en la decisión de decantar el voto a emitir en la consulta general del club.

Bueno yo doy explicaciones y todavia no me han informado desde la plataforma al respecto, pero creo que pocas diferencias habrá.

Animaos hombre!

No me llames iluso, por tener una ilusión.

Alba ha dit...

La veritat que amb els últims resultat, les veus crítiques a la gestió del club han augmentat i han sortit veus alternatives.
A veure com acaba toto, però bona pinta no en té-
Salutacions

Anònim ha dit...

Si esta noticia se lleva a cabo stubbins que cuenten conmigo,ya me pasareis la informacion exacta cuando la tengais. come on Liverpool.

Stubbins ha dit...

@ James

He solicitado información a la plataforma, sin recibir respuesta de momento. No dudes de que en cuanto disponga de ella te envio un mail. No tengo ni idea de como lo haremos, de cuanta pasta pondremos cada uno, ni de que pasará si no llegamos al mínimo. Lo que si hay que tener muy claro, es que esta pasta que se aportará es para fondo perdido. Es decir con esto no se va a ganar ningún tipo de renta ni plusvalia. Simplemente es para echar a Tom & Jerry y devolver el club a sus aficionados. Que no es poco.

@ Alba.

Aaaaiiii!!! Mira que ets pessimista. Deixa'ns sommiar una miqueta. Petons.

Salut a tothom Redmen i Redwomen.

Javi Saiz ha dit...

Me parecería muy complicado llevar esto a cabo, lo importante es demostrar que no nos vamos a quedar con los brazos cruzados, y supongo que los americanos se están dando cuenta.

Necesitabamos un partido como hoy, al menos un resultado que nos de un poco de moral, pese a que haya sido frente a un rival muy debil.

saludos genio