dijous, 7 de gener del 2010

Patrick Berger abandona el futbol.

El jugador txec de 36 anys Patrick Berger, que va defensar la samarreta del Liverpool FC durant 7 temporades, ha anunciat la seva retirada del futbol professional, acompanyant d'aquesta manera al seu compatriota i també ex-jugador Red, Vladimir Smicer.

Berger que va arribar a Anfield l'estiu del 1996 provinent del Borussia Dortmund alemany, després de disputar una magnífica Eurocopa a terres angleses, on amb la sel·lecció de la República Txeca va impressionar a tot el continent plantant-se sorpresivament en la final de Wembley, on va aconseguir marcar de penal. Berger ha decidit posar fi a una carrera futbolística que el va portar, ademés del club del Merseyside, a defensar les samarretes de l'Slavia de Praha, Borussia Dortmund, Portsmouth, Aston Villa, Stoke City i finalment l'Sparta de Praha.

La seva primera etapa a Anfield no va ser gaire productiva i va veure força partits des de la banqueta. El seu enfrontament amb a les hores tècnic Roy Evans, van estar a punt de fer-lo marxar d'Anfield, però amb l'arribada de Gerard Houllier, Berger va començar a mostrar la seva classe, fins que una inoportuna lessió el va fer perdre's gran part de la temporada 2001. La temporada del triplet.

Berger va deixar el Liverpool la temporada 2003 per recalar al Portsmouth, havent disputat 196 partits i aconseguint 35 gols. En el seu palamarés com a jugador Red, trobem la 1 Copa UEFA, 1 Supercopa Europa, 1 FA Cup, 1 Charity Shield i 2 Carling Cups. Posteriorment jugaria a Aston Villa i Stoke City per finalment tornar al seu país per jugar amb l'Sparta de Praha.

Com a jugador internacional, Berger va defensar en dues ocasions la bandera de l'extinta Txecoslòvaquia, per després del procés de disolució de l'antic país satél·lit de la URSS, jugar 44 partits amb la República Txeca on va marcar 18 gols.

1 comentari:

Jorge-George Olmos ha dit...

Que le vaya muy bien,el numero 15,lo ha pasado fatal con las lesiones de rodilla.
y me encantaba como jugaba