dimarts, 29 de desembre del 2009

VIUEN!!!

Aston Villa FC 0-1 LIVERPOOL FC


Diu la dita castellana que "Año de nieves, año de bienes" Tant de bó aquest cap d'any ple d'inclemències meteorològiques, en molts casos en forma de grans nevades com la caiguda durant els 90 minuts sobre el Villa Park, porti a la soferta afició Red els bens (títols) que mereix. De moment, tanquem l'any amb una crucial i vital victòria sobre un dels rivals més directes en la lluita per una de les places que donen dret a la disputa de la propera edició de la Champions League. I tot gràcies a un gol en les darrers instants de Fernando Torres. Gol històric per tractar-se del gol número 50 del davanter madrileny amb la samarreta del Liverpool a Premier League i per haver-ho fet en 72 partits, superant d'aquesta manera al mític Roger Hunt que va fer-ho en 76.

Segon partit en que Aquilani, Gerrard i Torres inicien el xoc com a titulars i la millora ha estat enorme. Vint partits de lliga han fet falta per poder comprobar-ho. Maleïdes lessions. Des de bon començament s'ha vist a un Liverpool que s'ha apoderat del partit en la seva zona mitja amb el jugador italià i un excel·lent Lucas Leiva com a comandants de joc. Els de Benítez han donat molta velocitat a la pilota, jugant en moltes ocasions al primer toc i a l'espai, tornant boja a la defensa local on Richard Dunne ha tingut que sortir en moltes ocasions de la seva zona per recolçar a Petrov i a Reo-Cocker totalment superats per les accions combinatives del quadre Red, avui de blanc.

En una d'aquestes ràpides jugades al primer toc, ha arribat la primera ocasió clara dels del Merseyside. Gerrard en jugada de paret amb Torres ha xutat dur amb la cama dreta, trobant una bona resposta del veterà Friedl. Era el minut 17. Avui era un dia inspirat i fins i tot aquesta inspiració ha arribat a pilota aturada on novament Gerrard ha buscat amb el seu xut la porteria dels villans, trobant una cama d'un defensor que ha enviat la pilota lluny del marc de Friedl.

Els de Martin O'Neill estaven totalment perduts sota la densa nevada i sobre el terreny de joc. Tot i així, han gaudit de la millor oportunitat del partit, quan Stewart Downing ha rematat tal i com venia una pilota que Pepe Reina ha sabut refusar a córner en una acció d'un felins reflexes. El gol es cantava al Villa Park.

Abans d'arribar al descans, l'arbitre del xoc ha passat per alt un clar penal de Richard Dunne sobre Kuyt. El defensa irlandés impactava clarament sobre la cama del jugador holandés dintre de l'area quan Kuyt, s'havia endut la pilota.

El segon temps s'inicia amb un joc més lent. Semblava com si els jugadors, enyoressin l'escalfor del vestidor. Un canvi de botes de Pepe Reina, ajudava a congelar els ànims. Mica en mica però, el joc tornava a recuperar la vivacitat i electricitat del primer temps. També es cert, que les imprecissions continuaven sent les mateixes, però el partit gaudia de ritme. Aquilani a la hora de partit provaba sort a pilota aturada des d'una posició llunyana. La pilota tot i anar ben dirigida i amb força intenció, sortia un xic alta i sense força per sorprendre a Friedl. Bona demostració de l'italià per a l'execució de free-kicks.

Fins al minut 70 de joc, no ha hagut noticies de l'Aston Villa sobre la porta Red. Aghbonlahor en una escapada ha xutat a porteria trobant la intervenció de Pepe Reina que novament ha estat sensacional refusant el xut del davanter internacional anglés. En la jugada del córner, John Carew rematava de creuat amb el cap, sortint la pilota fregan el pal esquerra de Reina. El Villa es treia la son de les orelles i fins i tot reclamava penal en un refús defectuós de Insua on la pilota l'impactava en la mà de manera involuntària.

Ha estat un miratge i minuts després el Liverpool tornava a recuperar la possessió de la pilota fins a la finalització del matx. Una possessió que fins al minut 93 de partit no s'ha traduït en gol. Fernando Torres aprofitava una pilota morta dintre de l'àrea dels villans per creuar la pilota al pal llarg davant la sortida de Friedl. Un gol que dóna vida al Liverpool i que posa als de Benítez a quatre punts de la quarta posició (Tottenham) i a dos del seu rival aquesta nit.

La Premier descansa fins al 10 de gener on un altre partit vital donarà mostra de l'actual moment de forma del quadre Red. Visita Anfield el Tottenham de Harry Redknapp. La propera setmana, s'inicia la FA Cup enfront el Reading.

FORMACIÓ:
Reina, Johnson, Agger, Carragher, Insua, Kuyt, Aquilani (Babel 77'), Lucas Leiva, Benayoun (Fabio Aurelio 95'), Gerrard (C) i Torres.

GOL:
0-1 Fernando Torres 93'

9 comentaris:

Stubbins ha dit...

Enorme partit d'equip. Totes les línies han estat sensacionals. Començant per Pepe i acabant per Torres. Es fa díficil destacar-ne a algú. Ho farem per seguir amb la tradició.

Reina: 5 pts. Dues aturades sensacionals.

Lucas Leiva: 3 pts. Sempre està allà on es necessita algú. Serà imprecís amb la pilota als peus, però tàcticament és un crack. Feina fosca.

Torres: 1 pt. Un gol històric i que dona molt aire i molta vida a l'equip.

BON ANY 2010. Sembla que el que acabem el deixem amb bon regust de boca.

el Churi ha dit...

Repeteixo puntuacions d'Stubbins:

5 Reina.
3 Leiva.
1 Torres.

Are you ready for takeoff?

xavi martin ha dit...

feia falta un partit com aquest.Estic d'acord,avui l'equip ha estat equip,Reina molt be,Insua espirit red,Aquilani i Leiva efectius ,i com no la lluita de Kuytt,Gerr i Torres a dalt.(no dic res de Babel i la seva potencia de cap Jeje.)Liverpool 2010 tot es possible.

KUYTT 5 (desespera a vegades pero la lliuta es total)
PEPE 3 Gran nit
TORRES 1 tenia que ser ell.

bones vibrations i feliç 2010 familia ¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Ei gent, d'akí uns dies potser em deixo caure per Liverpool... sabeu la millor manera d'aconseguir entrades pels partits d'Anfield? Algun consell?

Marc

juan ha dit...

5 puntos Reina

3 puntos Torres

1 punto, cómo no, Aquilani. Qué categoría, como la juega al primer toque casi siempre, buf, qué maravilla de futbolista.

Jorge-George Olmos ha dit...

5 points Torres
3 points Reina
1 Point Gerrard y su segunda parte aunque esstado a punto de daserlo al Principino

Feliz año

Stubbins ha dit...

@ Marc.

Tot depen del partit i de la data. Segurament si el partit es a un mes vista, ja no en quedin entrades. L'únic que pots fer a les hores es preguntar pels voltants de l'estadi si a algún supporter li en sobren.

Spared tickets?

Bona Sort!

Tanquem puntuacions.

Reina: 21 pts.
Torres: 11 pts.
Lucas Leiva: 6 pts.
Kuyt: 5 pts.
Aquilani i Gerrard: 1 pt.

Puntuen per la general:

Reina: 5 pts.
Torres: 3 pts.
Lucas Leiva: 1 pt.

Gràcies i BON ANY!

La Caldera del Diablo ha dit...

Feliz año nuevo, con los ánimos renovados y la mejor de las suertes.

Emiliano
La Caldera del Diablo
http://www.lacalderadeldiablo.blogspot.com

pd: hace poco se cumplieron 25 años de la derrota del Liverpool ante Independiente, por la Copa Intercontinental 1984, disputada en Japón.

Anònim ha dit...

Gracies per bloc intiresny