diumenge, 27 de desembre del 2009

Guanyar segueix costant horrors.

LIVERPOOL FC 2-0 Wolverhampton


Dates proclius a les bones accions i a la fraternitat. Anfield s'omplia de barrets de Pare-Noel i en les seves graderies s'albiraven cartells de suport a Rafa Benítez, que a la seva sortida al terreny de joc des de vestuaris, tocava la placa del This is Anfield, com si d'un jugador es tractés. Molt poc temps va fer falta, per a deduir que el Wolverhampton de Mick McCarthy no visitava Liverpool amb el propòsit d'oferir un regal nadalenc als locals. Més aviat el contrari. Fernando Torres en menys d'un minut ja havia rebut un cop de colze al seu clatell i ja havia besat la gespa, víctima de les entrades dels defenses visitants.

Clara declaració d'intencions. A pesar de la duresa mostrada en els primers compassos del partit, el Liverpool aconseguia trobar amb facilitat la porta de Hannehman. Fabio Aurelio de lliure directe, Steven Gerrard de tir llunyà i sobretot Fernando Torres en una acció en la qual va tornar boig al seu defensor amb constants retallades i tir de cama dreta, que el porter nord-americà sabia desbaratar enviant el baló a córner. Tot això en menys de vuit minuts.

Un inici fulgurant que albirava un partit tranquil als patidors cors de la parròquia d'Anfield. Res de tot això. A poc a poc, minut a minut, els Wolves s'anaven assentant millor i més ordenadament sobre el terreny de joc. Per contra, l'onze de Benítez perdia fescura, electricitat i idees. La situació era aprofitada pel conjunt taronja que en el minut 23 de joc, oferia la seva primera arribada a la porta de Reina. Evan-Banks després de forcejar amb Jamie Carragher en l'interior de l'àrea aconseguia xutar a la mitja volta, trobant una excel·lent resposta del porter espanyol que blocaba el tir.

Seria la primer d'una sèrie de tres perilloses escomeses del Wolverhampton. Milijas de lliure directe, forçava a Pepe Reina a enviar el baló a córner no sense dificultats. En la jugada següent, Reina ordenava a la defensa Red la col·locació que havia d'ocupar per a defensar la jugada. Ni cas. Per poc, aquest desajustament defensiu no li costa un gol als d'Anfield. Doyle rematava absolutament sol a menys de quatre metres de la línia de gol, però per fortuna va realitzar la rematada amb el seva espatlla, en comptes d'amb la testa. La pilota es perdia per sobre del travesser i es perdia en la immensitat de The Kop.

S'acabaven les celebracions nadalenques i les primeres cares de preocupació es podian apreciar en les graderies. A la mitja hora de joc, Fernando Torres arrencava en una posició molt justa i batia d'hàbil vaselina al porter visitant. L'àrbitre anul·lava la jugada per fora de joc. El gol 50 del jugador de Fuenlabrada debia esperar.

Glen Johnson en una afortunada internada en l'àrea, va estar a punt de posar en avantatge als de Benítez un minut abans de finalitzar la primera meitat. Després de dur-se de rebot l'esfreric amb el pit, es va quedar tot sol davant Hannehman però el seu tir va ser detingut amb encert pel porter visitant de magnífica estirada.

La segona meitat s'iniciava amb els mateixos protagonistes i amb les mateixes connotacions. Un Wolverhampton lluitador i un Liverpool al que cada minut que passava, se li notava més engarrotat per les urgències. En el minut 52 es produïa la jugada que determinaria l'esdevenir de la trobada.

Steven Gerrard servia una pilota per a la carrera de Benayoun a un dels pocs espais que oferia la defensa dels de McCarthy. El jugador israelià s'anava amb clar avantatge del seu defensor i aquest havia de derrocar-lo abans que Benayoun fes acte d'entrada en l'àrea. Stephen Ward, que havia vist targeta groga minuts abans, era l'autor de l'obstrucció mereixedora de la segona cartolina groga. Però el col·legiat mostrava l'amonestació a un company de Ward davant les queixes del combinat Red, inclòs Pepe Reina que abandonava el seu marc per a advertir a l'àrbitre del seu error. El referee es dirigiria cap al seu assistent, que li confirmava la seva errònia decisió. Rectificació per part de l'àrbitre que posava a Ward camí dels vestuaris abans d'hora. L'acció de Pepe Reina, li va costar els esbroncs per part dels seguidors visitants cada vegada que aquest intervenia.

Era la fi de la resistència del Wolverhampton. Amb un jugador menys, les ofensives reds eren ja més clares i ben aviat la porteria dels Wolves es veuria perforada. Seria Steven Gerrard que d'un solemne cop de cap ple de ràbia, aconseguia batre per primera vegada, a un fins a llavors, inexpugnable Hannehman. Sensacional la jugada i el centre al cor de l'àrea des de banda esquerra de Insua. Era el minut 61 i la tranquil·litat arribava A Anfield.

No seria la darrera intervenció decisiva del jove lateral argentí. Vuit minuts després, un altre centre d'Insua, era recollit per Yossi Benayoun que després de retallar al seu oponent, disparava a porta, trobant una cama rival que desviava el baló de la trajectòria que perseguia la vista de Hannehman. Era el 2-0 i ara les imatges d'alleugeriment s'apoderaven de la totalitat del coliseu red.

Era temps de realitzar substitucions en el bàndol local per a donar refresc als titulars. Kuyt suplia a Fabio Aurelio i Dani Pacheco reemplaçava a Alberto Aquilani que s'acomiadava amb una sonora ovació per part del públic. Debut del jugador malagueny en Premier League. Pacheco es va mostrar participatiu i va deixar mostres de la seva qualitat en el breu temps que va disposar. Spearing també va tenir la seva oportunitat al substituir a Benyaoun.

Balsámica victòria del quadre de Anfield prèvia a la seva important visita al Villa Park del pròxim dimarts, que no amaga les mancances, sobretot anímiques de l'equip de Benítez.

FORMACIÓ:
Reina, Johnson, Agger Carragher, Insua, Benayoun (Spearing), Lucas Leiva, Aquilani (Dani Pacheco), Fabio Aurelio (Kuyt), Gerrard (C) y Fernando Torres.

GOLS:
1-0 Gerrard 62'
2-0 Benayoun 70'

5 comentaris:

Stubbins ha dit...

Primers minuts en Premier de Dani Pacheco. Un jugador que ben bé podria ser el revulsiu que necessita en l'actualitat l'equip.

Les meves puntuacions:

Gerrard: 5 pts.
Insua: 3 pts.
Benayoun: 1 pt.

Alba ha dit...

Segueixo dient que el Liverpool està molt i molt irregular aquesta temporada i el pitjopr de tot es que no es veu solució per enlloc.
Salutacions

Jorge-George Olmos ha dit...

Ostras no habia votado
No me gusto la primera parte,pero si la segunda
Mis puntos
Insua 5
Gerrard 3
Benayoun 1

Bon nadal

juan ha dit...

5 puntos Gerrard

3 puntos Insúa

1 punto Benayoun

Stubbins ha dit...

Tanquem puntuacions:

Gerrard: 13 pts.
Insua: 11 pts.
Beanyoun: 3 pts.

Puntuen per la general:

Gerrard: 5 pts.
Insua: 3 pts.
Benayoun: 1 pt.

GRACIES A TOTS!