divendres, 16 de gener del 2009

Temps era temps.


Es dona inici a una setmana realment especial per a tots els supporters. El doble enfrontament entre reds i blues, converteix la setmana en una gran festa futbolística. Per celebrar-ho, posem a l'abast de tots els lectors del blog, una petita joia que pot ser ben pocs coneixien de la seva existència.

Es tracta de la primer document cinematogràfic del que es disposa d'un enfrontament entre Everton FC i Liverpool FC. Concretament, les imatges corresponen al partit que va tindre lloc a Goodison Park el 27 de setembre del 1902 i que malauradament per els interessos dels d'Anfield, va caure del costat del conjunt toffee al imposar-se per 3 gols a 1. Aquella temporada, el Liverpool FC on hi destacaven jugadors com Alex Raisbeck, defensava el títol de campió de lliga conquerit la temporada anterior.

La formació red d'aquell partit d'inicis del segle XIX era conformada per: Bill Perkins, John Glover, Billy Dunlop, Maurice Parry, Alex Raisbeck, William Goldie, Arthur Goddard, George Livingstone, Sam Raybould, Richard Morris i Jack Cox.

L'autor del gol red fou Sam Raybould, al transformar una pena màxima. Tot i la derrota, és evident que el document es pot catalogar d'extraordinari malgrat les primàries condicions visuals.

La filmació pertany a the British Film Institute from the Mitchell & Kenyon Collection, que disposa també d'una filmació encara més antiga (1901) d'un enfrontament entre el Liverpool FC i el Newcastle.

No finalitzarem l'article, sense agraïr una vegada més als companys de www.lfchistory.net , donat que gràcies a la seva magnífica web, vam poder descobrir l'existència d'aquestes dues joies cinematogràfiques, testimoni directe de la nostre historia.