divendres, 6 de juny del 2008

Xavi Valero: El treball a l'ombra.

En l'edició d'ahir de "El País", Diego Torres efectuava una entrevista al seu homònim Fernando Torres on es repassava la trajectòria del davanter madrileny en el seu primer any a la Premier League. Torres, el periodista, tractant d'esbrinar el secret del poder golejador del de Fuenlabrada, preguntava a Torres, el futbolista, sobre que era el primer en que es fixava en un porter rival. La resposta de Fernando Torres lluny d'haver-se convertit en un discurs de capacitats i aptituds personals (que les té) es va convertir en un reconeixement a la tasca d'un dels integrants de l'estaf tècnic de Rafa Benítez, que des d'una discreta segona línia i allunyat dels flaixos mediàtics, posa el seu granet de sorra en la recerca del triomf del Liverpool FC, setmana darrera setmana.

Torres responia a la pregunta amb les següents paraules: "En el Liverpool tenim a un entrenador de porters que sempre em parla dels porters als que m'he d'enfrontar en el següent partit. Mai havia treballat així i això, m'ha ajudat molt. Em serveix per saber com actuen els porters en situacions d'un contra un, si surten als peus del contrari o be si es queden darrera, si van al terra ràpid o aguanten. Depenen d'això, ja saps si et convé xutar a esquerra o a dreta o si els has de regatejar." El destinatari d'aquests elogis i reconeixements públics, no és altre que Xavi Valero, l'actual entrenador de porters del Liverpool FC.

Vincente Xavier Valero Verchili, va néixer a Castelló de la Plana un 28 de febrer de 1973. Com a jugador professional, va defensar les porteries d'equips com el Castelló, Mallorca, Logroñés, Recreativo de Huelva, Real Murcia, Córdoba per acabar la seva carrera esportiva a la UDA Gramenet, abans d'una breu aventura al Wrexham gal·lès (fotografia). Defensant la porteria del Logroñés, Valero va coincidir amb José Manuel Ochotorrena, predecessor en el càrrec d'entrenador de porters al Liverpool i principal valedor del seu fitxatge quan el basc va abandonar Anfield per retornar al Valencia CF. A Valero, l'avalen no tant sols l'experiència esportiva sota els pals, sinó que també un bon expedient acadèmic que inclou Masters en psicologia esportiva de la UNED de Madrid i un Master com a preparador de porters de la Real Federación española de Fútbol.

Aquestes són les fredes dades del Xavi Valero ex-porter professional i en l'actualitat entrenador de porters del Liverpool FC. Però des d'aquest modest blog, podem parlar d'en Xavi Valero com a persona de primera mà i les referències que podem donar no poden ser altres que les d'un individu excepcional per la seva amabilitat. I és que no serà Fernando Torres l'únic que elogii a en Xavi Valero. Precissament el davanter madrileny, forma part també de la curiosa anècdota que ara presentem.

A l'aeroport Sa Carneiro de Porto al setembre de l'any passat, el redactor d'aquestes línies i Francesc vam coincidir amb tot l'equip després del partit de Champions League davant del Porto que va finalitzar amb empat a un. Després d'haver xerrat una estona i haver-nos fet les fotografies de rigor amb Rafa Benítez, Gerrard, Carragher, Kuyt, etc, de sobte apareixia desapercebut entre totes les estrelles de l'equip en Xavi Valero. L'entrenador de porters, va respondre realment sorprès a la nostre crida i va mantenir una breu conversació amb nosaltres, fins que va aparèixer Fernando Torres, al qual també vam aturar per fer-nos una fotografia amb ell. Com que en aquell moment Xavi Valero era l'única persona de "confiança" que teníem a mà, li vam demanar si ens feia el favor de fer-nos la fotografia amb "El Niño", petició a la que va accedir molt amablement.

Cal dir però, que el resultat de la fotografia, no va ser ni de bon tros satisfactori i tal fotografia va haver de ser retocada digitalment per tal de reconèixer minimament als seus protagonistes. Amb una mica de sort, en propers viatges amb l'equip, ens tornarem a retrobar amb el de Castelló i a les hores, Valero no hi serà al darrera de la càmera, sinó que estarà enfront seu, sent apuntat per l'objectiu de l'aparell fotogràfic per immortalitzar el retrobament entre ell i els Barcelona Reds. Volem una foto amb Xavi.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

que buenos consejos de Xavi Valero, y demuestra lo inteligente que es Fernando de escuchar y actuar sobre ellos.

por cierto, para los aficionados de The Beatles, o por lo menos Paul McCartney. Aquí un video de larga duracion (más de una hora) de su actuacion en Anfield la semana pasada.

http://www.bbc.co.uk/liverpool08/

s(a)imon

Stubbins ha dit...

Ostias S(a)imon!!!

A ver cuando tengo un momento y me lo trago enterito. Buen y rockero inicio con "Hippy hippy shake".

Paul live at Anfield in front of the Kop!!!

Gracias S(a)imon!!

lover ha dit...

Montse nos comentó que la gente gritaba "rafa, rafa" cuando entraron al concierto... no sé qué pensaría Macca al ver que le robaban protagonismo, jaja.

Anònim ha dit...

No sé si os interesará este blog, por si acaso ...

http://www.elmundo.es/eurocopa/2008/blogs/columna_rafa_benitez/index.html

Luis JFT96 ha dit...

¿Le dice a Torres hacia donde se vencen los porteros?, !!!que club mas profesional tenemos!!!