dijous, 19 de juny del 2008

Avskjed John Arne

John Arne Riise diu adéu al club, a la samarreta i a l'afició que ha defensat valentament durant les darreres set temporades, amb un bagatge envejable de títols i per sobre de tot amb el ple convenciment de una feina ben feta. La A.S. Roma, serà el nou destí del jugador noruec per a les properes quatre temporades. El club romà, abonarà al Liverpool FC una quantitat propera als 5 milions d'euros en concepte de traspàs per el pel-roig lateral esquerra.

El jugador que compta en la actualitat amb gairebé 28 anys, va arribar a Anfield de la mà de Gerard Houllier provinent del Mónaco per una quantitat semblant a la que la Roma ha desemborsat. Riise arribava al Liverpool amb la garantia de ser un dels jugadors revelació del campionat francès i ràpidament va donar mostres de les seves aptituds, donant la raó a Houllier, principal valedor de les seves virtuts com a futbolista.

Jugador d'una capacitat física fora de tot dubte, d'ampli recorregut per la banda esquerra, on tant podia actuar com a lateral com a interior, però per sobre de tot, posseïdor d'un autèntic canó en la seva cama esquerra que el capacitava a efectuar xuts a porta des de posicions ben llunyanes a la porteria rival, amb força encert la gran majoria de vegades. Per el record també quedaran les seves característiques sacades de banda, precedides sempre per una cerimònia ja clàssica al eixugar la pilota amb la seva samarreta, abans de posar la pilota en el ben mig de l'àrea contrària.

En total, Riise ha disputat 347 partits com a jugador red, aconseguint marcar 31 gols, alguns d'ells tant importants o espectaculars com l'espectacular voleia als 45 segons d'haver-se iniciat la final de Carling Cup davant del Chelsea en el 2005.

Malauradament, el seu nom també anirà lligat a la historia del club, com el jugador que va donar l'empat al Chelsea a Anfield en un inoportú refús de cap en el minut 92 del partit semifinal anada de la passada edició de la Champions League.

Se'n va doncs, un jugador que ha estat protagonista directe de la historia recent del club, deixant un ampli ventall de trofeus a les vitrines d'Anfield. El palmarès com a jugador red de Riise es compon de, 1 Champions League (2005), 2 Supercopes d'Europa (2001 i 2005), 2 Community Shield (2001 i 2006), 1 Carling Cup (2003) i 1 FA Cup (2005).

Amb aquest historial, es ben just dir que deixa Anfield Road un jugador emblemàtic com a pocs. Bona sort John Arne.

NOTA: El títol de l'article traduït al noruec és "Adéu John Arne"

6 comentaris:

juan ha dit...

Jon Arne Riise, uh, ah, I wanna know how you scored own goal xD.

YNWA Riise.

Luis JFT96 ha dit...

Juanillo, no me jodas, jejeje.

Una pena de las de verdad, era uno de los jugadores que mejor me caía (y me cae, vaya), siempre tendré un gran recuerdo de él. Espero que le vaya bien en la Roma, menos en los enfrentamientos contra nosotros en Champions. No entiendo muy bien el precio, pero supongo que el mercado marca los precios.

No me suena muy bien esto de desarmar un equipo que funcionaba (la segunda vuelta de esta año fue excepcional), sobre todo si al final se venden también a Crouch y Alonso.

Hay jugadores de peor nivel como Voronin o....... Voronin también.

P.D: Stu, me las piro al pueblín a estudiar y luego a "vacacionear", así que en Septiembre volveré al ejercicio espero que con 6 puntos por lo menos en la buchaca y con una clasificación para la fase de grupos de la Champions. Seguramente algún día pasaré a ver que contáis y daré señales de vida.

P.D2: Lo de ir a Villarreal se me está complicando (porque no quiero abusar de la hospitalidad de Lover, y por mas motivos), así que si no nos conocemos esta vez, pues otra vez será, la vida es larga.......y el Liverpool viaja mucho :P

Anònim ha dit...

how embarrassing!

James

Alba ha dit...

La veritat es que es difícil estar set temporades en un equip i tenir una trajectoria decenta durant totes les temporades. Noés cal dir-li adeu i que tingui sort en la seva nova aventura.
Salutacions

Stubbins ha dit...

Disfruta de las vacaciones Luis! Pero tampoco olvides de pasarte algún ratito por aquí, en cuanto, dispongas de un Pc y una conexión a internet.

A reveure company!!

Anònim ha dit...

La gente debe valorar su trayectoria y no quedarse con su final. Un abrazo.