diumenge, 18 de maig del 2008

La Rosa del Kop.

No era la primera vegada que visitava Anfield. Però si que aquest cop era la primera ocasió que ho feia com a supporter del Liverpool FC. Rosa i Xavi, son dos bons amics barcelonistes, que van viatjar a Liverpool l'any passat per seguir in situ el Liverpool FC - FC Barcelona de vuitens de final de la Champions League de la temporada passada. Aquell partit, tot i la victòria barcelonista, va significar la eliminació del combinat de Frank Rikjaard de la competició de la qual defensaven el títol aconseguit a París 2006. Lluny de provocar tristor i remordiments per la eliminació i els diners i temps gastats en el viatge, la nostre parella d'amics van sortir encantadíssims de la seva estada a Anfield i el cordial caràcter de les gents de Liverpool. Van assegurar-se que tornarien algun dia i Rosa ja ha complert.

Abans d'aquesta segona visita, Xavi i Rosa volien continuar gaudint de l'ambient tant especial que es viu en els estadis anglesos i més concretament a Anfield. Es per això que van decidir visitar en companyia dels seus fills Naiara i Jan (degudament uniformat amb la samarreta groga del LFC) el Michael Collins Pub, amb la intenció de tractar de reviure aquell ambient. Vaja si van tornar a sentir aquelles emocions. Ni s'hi imaginaven el que els hi esperava. Aquell dia, eren les semifinals de Champions entre el Liverpool i el Chelsea de l'any passat i per allà hi paraven els BARCELONA REDS, muntant els saraus habituals en ocasions com aquestes.

El cas és que Rosa va complir la seva particular promesa de tornar a Anfield algun dia. Malauradament en Xavi no va poder acompanyar-la. Ho va fer ara farà cosa d'un mes, en el Liverpool - Blackburn Rovers (3-0 pels reds) a dos dies de l'aniversari de la tragèdia d'Hillsborough. Curiosament i ben al contrari de les dificultats que passem tots els supporters per poder assistir a un partit a Anfield, a la Rosa no li va ser gens difícil aconseguir entrades per el partit. I el que encara te més merit... la entrada era a The Kop.

Tot te una explicació. En Xavi i la Rosa, en la seva primera estada a Liverpool, van fer una bona amistat amb Paul (a l'imatge amb la Rosa) i Woody, dos il·lustres e insignes Kopites de Wirral, que els van fer de guies per la ciutat del Mersey. Tant el Paul com el Woody i la resta dels Wirral Reds, han seguit a l'equip arreu del mon, acompanyats sempre per la seva guardonada banner WINE FOR MY MEN, WE RIDE AT DAWN (Vi per els meus homes, cavalcarem fins la matinada) Frase aquesta, que te diverses teories sobre el seu origen, que degudament expliquen en la seva web, on també hi trobareu fotografies dels seus viatges arreu d'Europa i del mon. Paul va comentar a en Xavi i la Rosa, de que qualsevol vegada que dessitgesin tornar a Anfield, ell els hi aconseguiria les entrades sense cap mena de problema. Ho va complir. Paraula de Kopite.

Així és como Rosa, va tornar a posar peu a Anfield i més concretament a The Kop. A la seva tornada, ens explicava emocionada les seves vivències i les emocions viscudes en la mítica grada. El sepulcral minut de silenci en record dels 96 d'Hillsborough, seguit amb un respecte tant enorme que feia posar la pell de gallina. Els càntics, els acudits, l'alegria per els gols. En definitiva, Anfield i The Kop en estat pur.

Rosa explicava com a curiositat, que durant el previ al partit, com no podia ser d'una altre manera, van fer una cerveses a The Albert, el mític pub al costat de The Kop. La sorpresa generalitzada entre els Kopites, va ser que la Rosa va demanar-se una pinta de Guinness, fet que no és gens habitual entre les noies supporters i que va deixar bocabadat a més d'un.

Així és com hem guanyat per a la causa Red a aquests nous amics, que un dia es van deixar caure per el Collins pensant seguir un partit de futbol tranquil·lament i es van trobar amb un Mini-Kop en plena ebullició.

Gràcies per tot Xavi i Rosa. Ens veiem aviat.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, nois!!!!
Li he enviat un missatge al Paul,perque s'ho miri.

Rosa

PD. Com li he dit a l'Stubbings, no va ser només una pinta,vaja, que semblava la canço del Sabina, y nos dieron las diez, y las once...No tinc ni idea del número exacte, ha, ha, ha.

juan ha dit...

Buen reportaje Stubbins. Vino para Rosa y Xavi. Cabalgaremos hasta el amanecer.

Stubbins ha dit...

@ Juan

Todo el mérito es de Rosa, Xavi y de Paul. A ver si les convenzo para que se vengan a Vila-Real. Con la banner incluida, aunque me temo, que será imposible, puesto que se encuentra en plena fase de restauración.

@ Rosa

Així, així. Fent salut!! Ics! jejeje.

Anònim ha dit...

@ Stubbins

The people of Wallasey (Wirral) from...................wonderful.


Go The Kop.

@ Rosa

Kind Regards.

Anfield ha dit...

Ojalá pueda ir yo a Anfield antes de que lo derriben, aunque sea solo a hacer el tour.

Stubbins ha dit...

@ Wallasey

I suppose that you're Paul. Been welcome to our blog!! I hope to meet with you to watch an LFC game, as soon as posible.

Greetings from Barcelona!!!

@ Anfield (Edu)

Ya hablaremos las gentes de Madrid y Barcelona para montar alguna gorda para el año que viene. Contamos contigo eh!!! Ves ahorrando.

Luis JFT96 ha dit...

@Stu

Eh, eh, aquí, aquí, yo también quiero ir , jejeje. Por pasta no va a ser, ..ejem.. Ya estoy moviendo hilos para venir desde Valencia a León después del partido con el Villarreal, a ver si hay suerte.

@ Rosa

No hay nada como tener buenos contactos para poder animar desde el Kop en tu SEGUNDO viaje. Que suerte.

Anònim ha dit...

No m'estranya que aquests nois tornessin "alucinats" del partit Liverpool-Barça a mi em va passar exactament el mateix.

Per a la gent durant tot el dia al carrer, per la gent al voltant de l'estadi, per l'animació al bus camí d'Anfield ...

Vaig tornar "alucinada" a Barcelona ... ¡i el Barça estava eliminat!

Com he repetit en moltes ocasions en aquest blog mai oblidaré aquell dia, mai.

Stubbins ha dit...

@ Jota

Hombre! con vos ya contaba yo para lo de Villareal!! I rely on you!!

@ Dolors

Descripció perfecta d'un dia de partit a Anfield. Aquest ambient es multiplica per 10 en partits de Champions. Vau viure un ambient que jo no he viscut mai enlloc.

@ Mr. Wallasey

Te'n guardo una galifardeu ;-)

Anònim ha dit...

@ Stubbins


JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA
JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA
JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA
JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA

¡¡¡¡¡¡¡¡¡SORRY!!!!!!!!!!!!