divendres, 16 de maig del 2008

Els "rookies" al detall.

La primera temporada en que un jugador arriba a un nou club, està plena de il·lusions i de dubtes, sobre el rendiment que pot arribar a oferir el nou integrant del planter. No és a les hores, en la gran majoria dels cassos, temps suficient per determinar la vàlua d'un jugador. L'adaptabilitat a uns nous mètodes de treball i en molts casos el trobar-se en una nova lliga, país i cultura, son aspectes determinants per a la integració o no del nou vingut. Aquest any el planter del Liverpool FC, ha comptat amb deus cares noves, que a continuació passem a analitzar i a valorar.

FERNANDO TORRES (46 partits - 33 gols.)
Ja s'ha escrit de tot sobre l'impressionant any de debut de Fernando Torres al Liverpool. Records històrics del club esmicolats. Record batut de gols aconseguits per un jugador estranger en el seu primer any competint a la Premier. Escollit per el blog i per la web oficial del club, Jugador de la temporada. Elegit com a segon millor jugador de la temporada per darrera de Cristiano Ronaldo, segons el sindicat de futbolistes professionals. En definitiva, feia molt de temps que l'arribada d'un jugador al club d'Anfield no provocava una convulsió futbolística, com la ocorreguda amb "El Niño". Torres ha superat amb escreix les previsions més optimistes i l'únic retret, si és possible trobar-ne algun, és si el de Fuenlabrada, no s'ha auto-imposat un llistó massa alt per a les properes temporades.



ANDREY VORONIN (28 partits - 6 gols)
El jugador ucraïnès arribava a Anfield amb la carta de llibertat, és per això, que si parlem de la relació qualitat preu, no és pot dir que hagi estat un fitxatge gens rentable. Voronin ha demostrat que és un jugador compromès i treballador, encara que això no s'ha traduït sempre amb gols. Voronin va iniciar la temporada amb molt bon rendiment, entrant amb regularitat en els onzes inicials i aprofitant moltes vegades les oportunitats brindades amb gols. Malauradament, una lesió el va tindre apartat de l'equip durant gaire bé tres mesos, apareixent novament en escena a finals de la temporada. La seva continuïtat en el projecte és dubtosa.




RYAN BABEL (49 partits - 10 gols)
Ryan Babel és possiblement el jugador que més ha hagut de variar les seves característiques, per tal d'adaptar-se al rol que Benítez li tenia reservat. Ha quedat demostrat que l'holandès no és un jugador de banda i que malgrat que el jugador compleix, no es troba ni de bon tros a gust en la posició encomanada. Jugador d'una verticalitat insultant quan actua en una posició més centrada, perd gran part del seu potencial, quan s'enganxa a la banda, on es perd en innumerables regats, en moltes ocasions innecessaris. Faria be Rafa Benítez, de situar al jove jugador holandès en posicions d'avantguarda on explotaria amb més eficiència les seves innegables aptituds, com són velocitat, acceleració, regat sec, potent tir amb totes dues cames, etc. Característiques aquestes que determinen a un gran ariet.



YOSSI BENAYOUN (47 partits - 10 gols)
Benayoun és possiblement el jugador que actua amb més intel·ligència sobre un terreny de joc de tot l'actual planter del Liverpool FC. L'israelià, ha aportat a l'equip de gran polivalència en la zona atacant, moviments sense pilota desestabilitzant per a les defenses contràries i un bon grapat de gols. L'únic retret que se li pot fer, és les seves desaparicions del partit, que han estat massa habituals. Ha de guanyar en concentració i l'equip ho agrairà de valent. Benayoun s'ha convertit en un bon revulsiu per trencar partits entrebancats, però quan se li ha donat la titularitat, en moltes ocasions no l'ha sabut aprofitar. Aptituds per ser un jugador de més reconeixment en té, cal que sapigui explotar-les.


SEBASTIAN LETO (4 partits)
El jove argentí provinent de Lanús, ha decebut a molts i per sobre de tots al seu principal valedor Rafa Benítez. Leto va tenir bastant presència en els primers compassos de la temporada apareixent en els equips titulars com a interior esquerra. El seu rendiment no va ser l'adequat i ràpidament es va demostrar la seva dificultat per adaptar-se al ritme de la Premier League. Jugador d'una gran classe tècnica però d'escassa capacitat de sacrifici, és una de les més clares opcions de traspàs o cessió per a la propera temporada.

LUCAS LEIVA (32 partits - 1 gol)
El nebot de Leivinha arribava a Liverpool amb un gran cartell com una de les perles del futbol brasiler. No és que Leiva hagi decebut, però si que s'esperava un rendiment superior a l'ofert que s'ha quedat en una nota de suficient. Lucas Leiva és un d'aquells jugadors brasilers que són l'anti-tesis de l'estàndard que li correspon a un jugador carioca. Leiva és un mig-campista defensiu que no defuig mai el contacte físic i que té molt bon sentit de la col·locació sobre el terreny de joc. Però on possiblement Leiva ha errat en masses ocasions, ha estat en la organització i en la conducció del joc, on ha provocat errors i pèrdues de pilota en el mig del camp que han provocat més d'un ensurt a la defensa red. El brasiler te un marge de millora tant gran com el crèdit que Rafa Benítez li ha atorgat. Estem convençuts que aconseguirà ser el gran jugador que tots esperem.

CHARLES ITANDJE (7 partits)
Amb el paper de segon porter del planter i sempre a l'ombra de l'indiscutible Reina, Itandje tant sols ha pogut demostrar les seves qualitats en partits de Carling i de FA Cup. El porter gal és d'aquells porters de la nova escola africana, dotats d'uns grans reflexes que els fa aturar les pilotes més impossibles, però a l'hora, demostra estar mancat d'altres aspectes tant o més importants com la col·locació sota els pals o el ferm blocatge de les pilotes. La seva marxa del club aquest estiu és més que possible, donant pas a un jove porter de la pedrera.

JACK HOBBS (5 partits)
"Jacko" va debutar de la mà de Benítez en el partit de Carling Cup contra el Cardiff City, tocant-li la difícil papereta de cobrir a tot un jugador com Robbie Fowler. El llarguerut central va notar la seva joventut i fruit d'això, des de la secretaria tècnica, es va optar per una cessió al Scunthorpe United. Hobbs de ben segur actuarà la propera temporada com a cedit en un altre club, per tal d'adquirir experiència, per incorporar-se novament a la disciplina red, sempre que ho consideri oportú Benítez, un cop Sami Hyypia abandoni el club d'aquí a una temporada.

MARTIN SKRTEL (20 partits)
El mes de gener passat s'incorporava al planter, el central eslovac Martin Skrtel provinent del Zenit de Sant Petersburg rus. La seva arribada pretenia suplir l'eterna baixa de Daniel Agger, víctima d'una lesió que l'ha apartat durant tota la temporada dels terrenys de joc. Jugador desconegut per a la gran majoria, ràpidament va superar els neguits i nervis inicials per apropiar-se amb gran autoritat de la zona defensiva de l'equip, convertint-se en jugador indiscutible a la rereguarda de l'equip en companyia de Jamie Carragher. Contundència, col·locació i una sorprenent velocitat per a un jugador del seu físic, caracteritzen a un jugador que ha ofert un rendiment extraordinari en la seva mitja temporada com a Red. Gran fitxatge. Li espera un futur més que brillant.



DAMIEN PLESSIS (2 partits)
El Liverpool s'enfrontava a l'Arsenal en partit de Premier a l'Emirates Stadium i en l'onze inicial, apareixia sorprenent ment la figura del jove Damien Plessis. El francès sorprenia molt gratament a propis i a estranys amb una actuació superba on es va apropiar des de el xiulet inicial del mig del camp. Portant de corcoll a tot un jugador com Cesc Fabregas que no el va superar en cap moment. Plessis és un jugador d'un perfil molt similar al de l'exjugador red Momo Sissoko. Jugador de molta presència física, supera en qualitat tècnica al jugador de Mali, fent-se molt difícil veure una mala entrega a un company. Jugador a tindre molt en compte en el futur, de ben segur gaudirà d'oportunitats la propera temporada. Les dos oportunitats que ha disposat, les ha aprofitat de valent.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

buenisimo el resumen de los novatos.
Gracias Stubbins!

s(a)imon

Alba ha dit...

La veritat es que els novells han donat un bon resultat, sobretot fernando Torres. Ara toca consolidarse.
Salutacions

Teixi ha dit...

Skrtel y Torres los mejores sin ninguna duda, que ojo el Liverpool con el fichaje del eslovaco, me parece un central sensacional.

saludos, thepremier.blogspot.com

Anònim ha dit...

si quereis ver a dos reds en accion dentro de pocos dias...

Liverpool youngsters Sebastian Leto and Emiliano Insua have been included in the Argentina Under-23 squad for next week's friendly with Catalonia.
The Anfield duo are among 17 overseas based players for the game at Barcelona's Nou Camp on May 24.

un abrazo!

s(a)imon

Stubbins ha dit...

Ah! Pues no habia caido en ello. Gracias por el apunte Simon.

He ido varias veces a partidos de la selecció catalana y no me gusta demasiado el ambiente. Demasiado politizado. Bueno, demasiado no, totalmente politizado. Que mania tenemos en este pais de politizar las cosas.

Pues igual me doy una vuelta por ahí a tratar de saludar al Emiliano y al Sebastián. Ya os contaré.

Anònim ha dit...

Fernando Torres, sin palabras.
Voronin, no da el nivel, empeoró a Bellers.
Babel, no se de cual es su puesto, pero va a ser grande.
Yossi, el desatasca partidos, merece seguir, vino a sustituir a little Luis y le ha suplido bien.
Leto, cero a la izquierda, no ha jugado ni en el reservas.
Luquitas, gran debut, aunque me río de los que le comparan con Xabi.
Itandje, no mejora los parteros de la cantera.
Hobbs, Muy bien en sus oportunidades y por lo que cuentan muy bien en su cesión, quizá tenga su oportunidad dentro de dos años. Go Imps!!!.
Skrtel, sin palabras.
Plessis, muy prometedor, casi no se nota la diferencia con Momo, y eso es mucho decir.

Lectura = curiosamente han funcionado los fichajes que han costado pasta (mensaje para Tom & Gerry).

Anònim ha dit...

Yo espero más de Lucas Leiva. Tiene que jugar más el año que viene. Le veo con calidad y buen toque.

un abrazo.

Anònim ha dit...

Me parece que este año Benitez ha acertado en la mayoria de fichajes pero se necesitas jugadores de en el centro del campo y extremos puros, puesto que esta es la actual plantilla:

PORTEROS: Reina,Itdanje
DEFENSAS LATERAL DERECHO: Arbeloa, Finnan y Degen
CENTRALES: Skrtel, Agger, Carragher y Hyppia
DEFENSAS LATERAL IZQUIERDO: F.Aurelio, Riise y puede que Insua

CENTROCAMPISTAS: Mascherano, Leiva, Gerrard,PLESSIS y ¿X.Alonso que dice que ya lo tiene hecho con la Juve?

EXTREMOS DERECHO: Pennant
EXTREMOS IZQUIERDO: Kewell, Benayoun

DELANTEROS: Torres, Voronin, Kuyt, Babel y Crouch

Si le añades que tanto Kewell, Crouch y Pennant esta más cerca de la salida del club creo que hacen falta dos centrocampistas de nivel
dos extremos derechos y dos extremos izquierdo

Ya que con el sistema de Benitez jugarian dos mediocentros: Mascherano + fichaje

Mediapunta: Gerrard

Extremo derecho: fichaje o Kuyt que no es suposición pero se lo curra

Extremo izquierdo: Benayoun? me parece mejor para suplir a Gerrard en la mediapunta y Babel? es delantero no extremo con lo cual hace falta un fichaje

DELANTEROS: Torres, Babel y venderia a Voronin y me quedaria a Crouch que me parece un jugadorazo además si juegas con dos delanteros puedes meter a Kuyt