dilluns, 24 de març del 2008

Un clàssic adulterat.

Manchester United 3-0 LIVERPOOL FC.

Els grans partits són aquells que la seva durada no són ni molt menys els 90 minuts que marca el reglament. Són aquells enfrontaments que molts dies abans de que es doni el xiulet inicial, ja s'estan disputant fora del terreny de joc i que una vegada acabats, encara continuen derramant rius de tinta. Un Manchester United -- Liverpool FC, no podia ser menys. Així ho va entendre Alex Fergusson, manager dels Red Devils, quan en les jornades anteriors a la disputa del partit, va començar el seu partit particular amb declaracions de demanda de protecció per a les grans figures del seu equip, davant de les accions violentes de les defenses contraries. Fergie demanava e implorava castic contra aquells que segons el seu particular criteri, atemptaven contra la classe dels seus jugadors. Està molt be protegir a les grans figures i als artistes del futbol, però és clar, a totes elles. No tant sols a les que porten la samarreta del Man. Utd., aspecte aquest que Fergusson va obviar per complert en un exercici clar de condicionar un arbitratge cap als seus interessos. Creiem honestament que Fernando Torres també és una d'aquestes figures a les quals cal protegir. I a l'hora de la veritat, no va ser així.

Transcorria el minut 39 de partit i el marcador ja reflexava un 1-0 a favor dels locals, després de que Wes Brown avancés al Manchester al rematar amb el cap, gairebé sense oposició per part d'un sorprés Skrtel i un poc contundent Reina. Fernando Torres recollia una pilota gairebé en el mig del camp, després de baixar de la seva zona d'influència. El perseguia Rio Ferdinand que amb diverses puntadetes de peu va impedir l'avanç del davanter madrileny. Faltes gens violentes, però si reiteratives. L'arbitre assenyalava falta a favor del Liverpool FC i Fernando Torres demanava targeta groga per el defensor anglès. El col·legiat al més pur estil d'arbitratge espanyol, no permetia la protesta de l'exjugador matalasser i el sancionava amb targeta groga. Rapidament l'arbitre era envoltat de jugadors reds que demanaven explicacions a una targeta tant rigorosa, en una lliga caracteritzada per el diàleg entre jugadors i autoritat arbitral. Entre els més expressius, un excessivament revolucionat Javier Mascherano que ja havia vist la primera targeta del partit al efectuar una dura entrada. L'arbitre del partit, del qual obviarem el seu nom per no oferir-li ni un minut de protagonisme, no s'ho pensava i mostrava la segona targeta groga al mig-campista argentí que presa dels nervis entrava en colera i amb ell, tots els jugadors i banqueta red.

Marcador a favor, un home menys i mig partit ja disputat. Tot estava sentenciat. Alex Fergusson tenia el partit en el punt que el volia i l'havia condicionat durant la setmana prèvia a la disputa del mateix. Uns calificaràn els mètodes de l'entrenador escocès de poc esportius i covards. Altres, que qualsevol forma de condicionar i calentar un partit és valida, sempre i quan respecti el reglament i la educació. El que esta clar és que a Fergie la seva aposta li va sortir rodona. Una vegada més, es va posar de manifest una d'aquelles frases que tantes vegades i en tantes situacions a la vida tots hem utilitzat. Qui no plora no mama. Fergusson està ara mateix mamant a dojo. Poseu-li i apliqueu-li l'adjectiu que volgueu al verb mamar.

El cert de tot plegat, és que el Manchester United no tenia la necessitat d'utilitzar aquestes tàctiques fora del terreny de joc, perquè avui en dia no les necessita pas. Al menys quan al davant te un rival com el Liverpool FC. Tot supporter red, ha de reconèixer que en l'actualitat, el conjunt de Rafa Benítez, és molt inferior en qualitat al de Fergusson. I com a mostra, no cal més que veure el partit d'ahir. El Manchester United, tret d'uns minuts inicials on el Liverpool FC va marcar molt be el terreny i va proposar un combat frontal als mancs, va ser el clar dominador dels primers 45 minuts. Dels segons 45 minuts, no farem cap mena d'anàlisis, donada la situació d'inferioritat dels de Benítez. El cas és que amb el que disposa Benítez, l'única cosa en la que supera el Liverpool al Man. U. és en agressivitat i compromís. I així es va posar de manifest fins i tot jugant amb un home menys, on el conjunt de Rafa Benítez va intentar sense èxit, igualar un partit que estava molt coll a munt. La classe i la definició la posaven ahir els homes de Fergusson i finalment van ser aquests els elements que decantarien el gran clàssic, amb la inestimable col·laboració de un arbitratge gens equànime.

Moltes esperances de reenganxar-se a la lluita per el títol, eren les que els red supporters tenien dipositades en el partit d'Old Trafford en el hipotètic cas de que s'hages aconseguit una victòria. El resultat final les ha difuminat per complert i ara tant sols toca pensar en aconseguir una quarta plaça que no és més que el mínim exigible a l'equip i que deixa en la boca de tots els aficionats reds el sabor de la resignació una temporada més. Per aconseguir-la però, caldrà superar a l'Everton de David Moyes, proper rival que visitarà Anfield el proper diumenge. De ben segur que vèncer a l'etern veí i rival, eliminarà aquest sabor agre per dulcificar, encara que sigui una mica, les sensacions de la parròquia red.

FORMACIÓ:

Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Fabio Aurelio, Gerrard, Mascherano, Xabi Alonso, Babel (Benayoun) , Kuyt i Torres (Riise).

25 comentaris:

Stubbins ha dit...

Puntuacions:

Reina: 5 pts.
Torres: 3 pts.
Gerrard: 1 pt.

Anònim ha dit...

Stubbins estoy muy quemado lo del Arbitro clama el cielo y viendo al Mr Sir Riendose aun me ponia mucho peor prefiero no hablar porque si no tendrias que borrar mi comentario, me e dado una vuelta por distintos foros españoles y la verdad no me imaginaba que estubieramos rodeados de tanto anti-liverpool y sobre todo de anti-rafa y anti-torres, que asco de gente ya tengo bastate de eso en inglaterra como para que en españa tambien que pena me da todo, se me quitan las ganas de todo.

Anònim ha dit...

@ Stubbins

Hace tiempo que queria preguntate una cosa ¿como es que escribes en català? si la gente red mayoritariamente es de Madrid.

Perdona si me equivocado con la pregunta.

Stubbins ha dit...

@ James

Quemados estamos todos. Los Mancs son hoy por hoy superiores a nosotros y quizás o seguramente nos hubieran vencido 11 contra 11. Lo que es vergonzoso es arbitrajes como el de ayer y el previo al partido con Fergusson llorando, que a las primeras de cambio te quitan la ilusión por luchar frente a frente y cara a cara contra tu rival.

Lo de gente anti-Liverpool, anti-Torres y anti-Rafa, no me importa en absoluto. Todos estos tan solo salen a relucir cuando las cosas van mal. Cuando es fácil criticar y humillar, por que se puede aceptar la crítica pero no la humillación pública y cobarde. Cuando las cosas van bien dadas, desaparecen. Pocos son a los que he visto rectificar en el tema Torres. Enric Banyeres, uno de los más críticos con "El Niño" lo ha hecho sin rasgarse las vestiduras y eso le honra. Allá los demás, no me interesan lo más mínimo.

En cuanto a lo del català... como se dice habitualmente, me alegra que me haga esa pregunta. Lo cierto es que cuando me dió el venazo de iniciar el blog, al ver que ya habia dos o tres de temática red que lo hacian en castellano, decidí de hacerlo en catalán, para darle un toque pionero e innovador. Además, si un català como yo no escribe en català, quien lo va a hacer?? Eso si, desde un principio he dado plena libertad para que la gente se exprese en el idioma que quiera, siempre y cuando sea desde el respeto y la corrección. El hecho de que casi todos los comentarios sean en castellano, es porque la gente de Barcelona, casi nunca deja sus comentarios, a pesar de que leen y visitan el blog. GAMARUSOS!!!

Anònim ha dit...

Primero de todo,lo que a mi mas me duele es perder contra estos hdp,lo que mas me duele es que desde que nos entrena me mordere la lengua este tio que tienes en la foto del blog,en liga no hemos sido capaces de ganar a estos hdp,me duele oir es que estos desgraciados estan por encima del liverpoolfc,cuando se ficho a este tio para que hiciera un equipo para que compitieramos de tu a tu contra esta gente y al menos lucharamos por el titulo,cosa que de momento no ha logrado,con el señor houllier se ganaba a estos cabrones,y en teoria teniamos un equipo inferior actual,que el borracho escoces se ha un lloron me jode,pero nuestro boos tambien lo es,que se llegue old traford en la situacion que se ha llegado esta temporada no es culpa del fergie,que se autoexpulsara mascherano tampoco es cosa de fergie,que durante los 20 primeros minutos del segundo tiempo estuvieramos escondidos como conejos en nuestro campo tampoco es culpa del fergie,habeces se juega mejor con 10 que con 11,que el arbitro fue un cabron,tambien hemos tenido regalos esta temporada.en fin muchos de vosotros vais de en rafa confiamos y palabreria,porque queda bien no ir en contracorriente del resto de la gente,si los demas se tiran de un burro yo tambien me tiro,por favor estoy de todos vosotros hasta los cojones,y el tio este que nos entrena en liga me tiene desquiciado,somos los chistes graciosos de todos los equipos ingleses,dije una vez que si el reto de la temporada era quedar cuartos como cada temporada y hacer una gran champions estabamos haciendo una gran temporada,pero salvar la temporada de si ganamos la champions o no situacion patetica,yo lo unico que pido es competir de tu atu en la liga contra los grandes hasta el mes de abril o mayo y tener opciones a ganar la premier,soy del liverpoolfc hasta la muerte y no tengo nada que demostrar,no a todo el mundo le puede gustar lo mismo o estar de acuerdo con lo del refran como todos cantan esto yo tambien lo canto.y no entrare en mas detalles pero tambien quiero que entendais mi fustracion como la de mucha gente.

Anònim ha dit...

y por cierto stubbins yo no soy un n gamarusos,doy vida tambien a este blog y soy de lo que mas participo.

Stubbins ha dit...

@ Papi.

Collons!!! Vaja rajada tio!! Anirem per parts.

1) Lo de "gamarusos" no anava per tu, ni molt menys. Evidentment que tu ets una de les persones que més participa d'aquest blog i dels que més tertulies tenim fora d'ell respecte al LFC. Ja saps a qui anava dirigit i evidentment que la paraula estava dita amb broma no pas amb termes despectius.

2) Aquest blog està obert a qualsevol idea o pensament sobre l'actualitat del LFC. Ja saps que jo sempre, desde el primer dia he defensat i m'ha agradat Rafa Benítez, de la mateixa forma que tu no el veies i l'has criticat. Aixó no vol dir que jo sapiga més de futbol que tu ni al reves. simplement que tenim diferents punts de vista i per aixó està creat el blog, per expresar-los i per debatre. Ni jo per ser confiar en Rafa i anar amb la corrent majoritaria porto la raó al 100% ni tu i els critics amb Rafa tampoc. A part jo mateix, quan he cregut convenient criticar a Rafa, l'he criticat obertament. Exemple el dia de l'OM a Anfield i tants d'altres.

Vinga Papi. A veure si ens podem veure aquest diumenge contra el Neverton.

Anònim ha dit...

S'en diu partit de futbol (match) quan 2 equips es repten en igualtat de condicions. Diumenge el ManU- Liverpool va semblar un Madrid - RCDE o un Bar$a - RCDE, condicionat per les targetes, per les faltes, per l'actitud del "Sir",... llástima de no poder veure un partit de veritat com si fou el Chelsea-Arsenal, que em va estalviar la vergonya de veure al meu equip

Psiko

Anònim ha dit...

Gamarús? oui se mua?

Anònim ha dit...

hola stubbins,perdona per si he pogut ofendre algú,només lo que desitgo que nuestros chavales vagin a mes,i en feia molta ilusió guanyar aquesta gent,com tu dius a veure si aquest diumenge ons donen una alegria,almenys jo animicament la necesito.come on reds. from bcnreds.

Stubbins ha dit...

I ara Papi!!! Faltaria més!!!

L'únic ofès seria Fergie, però com que dubto que ho llegeixi, ahí se queda el comentari.

@ Longui

Os dais por aludido???? Pues entonces!!!! jejeje.

Anònim ha dit...

@ papi
Cuanta razon tienen tus palabras, cuando nos eliminaron en la cup yo ya le dije a Stubbins que benitez ¡¡¡ get out!!! pero stubbins me dijo que entendia mi cabreo pero que dejara las notas para el final de temporada, es verdad que con Houllier ganabamos al united recuero un partido de premier en anfield contra el united ganamos 2-0 con gol de un jovencisimo gerrard desde 40 metros que gozada entonce llevaba el dorsal 17 solo le hemos ganado en la cup 1-0 y cuando estas acotumbrado a ganar la premier casi cada año cuesta mucho cambiar el chip para pasarte los 18 años siguientes sin ganarla pasar de ser temido a temer que te ganen es muy duro y aunque ganemos un titulo por importante que sea no lo aceptaremos igual que si fuera la premier.

@ Stubbins ya le e mandado el articulo a psiko.

Anònim ha dit...

@ todos los Reds

El dia que ganemos la Premier Quemamos Manchester Ja,Ja,Ja,Ja. (es broma)

La verdad es que "The drunkenness" seria de las que duran un mes.

eso si cuando ganemos la premier el dia que jugemos para ser campeones tendriamos que ir todos juntos a Anfield si se juega en casa ó a fuera si se juega fuera pero celebrarlo en directo con el resto de REDS. (aunque no haya entradas). 18,19,ó 20 años de espera bien se lo vale.

Anònim ha dit...

El árbitro estuvo poco acertado, pero también Mascherano. NO debio caer en la continua protesta. Un abrazo.

Mis puntos:

Kuyt 5

Skrtel 3

Torres 1

Stubbins ha dit...

Que passa tius?? Que ningú vota o que??

el Churi ha dit...

Punts:

Reina 5

Torres 3

Kuyt 1

Anònim ha dit...

James, no recibí nada y estoy esperando "en candeletes".

psikomikel@hotmail.com

Gracias a miles!!!

Psiko

Anònim ha dit...

Mis Votos Son Para:

Mascherano 5

Reina 3

Torres 1

(lo de mascherano es porque despues de tanto palo que le han dado, tambien e tenido en cuenta que fue el unico que parecia que le hiba la vida en el Partido osea como un autentico Red)

Anònim ha dit...

stubbins mira la portada d´avui del mundodeportivo i riuras.

Alba ha dit...

La veritat es que em va decebre el Liverpool davant del Manchester. L'enfrontament no va tenir color. Una derrota que complica les coses per aconseguir una plaza per la champions.
Salutacions

Carlos ha dit...

Votaré per primera vegada, encara que us llegeixo al menys un cop per setmana

votaré por primera vez, aunque os leo al menos una vez a la semana:

5 pts: Mascherano (culparle a él de lo que ha pasado me parece tan fácil que no me sirve. El día que comprenda que no deben protestar por lo que te parece injusto estaré decepcionado conmigo mismo)

3 pts: Reina (Hay porteros buenos, porteros muy buenos, y luego ya viene Pepe. Que grande eres!

1 pt: Babel (Tener un jugador que intenta encarar, sorprender y puede ser imprevisible no tiene precio. En tres años estaremos hartos de alabar a este chico. Y será gracias a que juega partidos como éste.

PD: Felicidades por el blog. ^_^

PD2: Excepto por la crónica del viaje a Milán. Aún me corroe la envidia xDDD

Anònim ha dit...

Recibido el mail. Una vez más Gracias.

Ya que pide votos, votaré a pesar de que apagué la TV antes de hora y es muy difícil puntuar.

Babel 5
Kyut 3
Torres 1

No puedo votar a Reina y Masche porque a pesar de que hicieron cosas bien, sus errores fueron muy decisivos en el partido.

Psiko

Anònim ha dit...

punts
gerrard 5 punts
torres 3 punts
kuyt 1 punt
@james por cierto de recordardar que recordabas la victoria de los reds contra mancu en anfield 2-0 yo me acuerdo mucho de una en old traford 0-1 con gola zo de murphy de falta directa,seguro que aquella tarde muchos de nosotros nos zampemos unas cuantas pintas .

Stubbins ha dit...

Esos son mis chavales!!! Ahí estan esos votos!!!

@ Carlos

Bienvenido al blog y gracias por leernos y participar en él.

En cuanto a los comentarios de tus votaciones, discrepo y estoy de acuerdo contigo. Discrepo en cuanto a Reina. Lo que voy a decir quizás no le guste a mucha gente, pero a mi nunca me ha gustado como portero. No lo veo un portero seguro. lo siento. De hecho yo tengo mania persecutoria con los porteros del Liverpool. Desde Clemence no me gusta ninguno. Ni Grobelaar, Ni James, mucho menos Westerveld, ni Dudek a pesar de Estambul...

En cuanto a Babel, te doy toda la razón. Apuesto que en dos años tenemos un futbolista de la magnitud de Cristiano Ronaldo. Alguien recuerda los dos primeros años del portugués???? Penosos. Idle detrás ahora. Babel en cuanto se centre en jugar para el euquipo y no para él, será un boooom.

@ James.

En lo de el Masche también discrepo contigo. En efecto salió a jugar como se debe salir a disputar un derby. Con un par. Pero debe aprender a serenarse. Tiene razón en sus quejas, pero debe entender que perjudicó al equipo notablemente.

A todos, muchas gracias por vuestros votos. En cuanto pueda, actualizo la clasificación.

Stubbins ha dit...

Puntuacions tancades:

Reina: 16 pts.
Torres: 12 pts.
Kuyt: 10 pts.
Mascherano: 10 pts.
Gerrard: 6 pts.
Babel: 6 pts.
Skrtel: 3 pts.

Puntuen per la general:

Reina: 5 pts.
Torres: 3 pts.
Mascherano: 1 pt.
Kuyt: 1 pt.

La classificació de jugador de l'any està ja actualitzada.

Gracies a tots per els vostres vots.