dissabte, 16 de febrer del 2008

K.O. a la Cup

LIVERPOOL FC 1-2 Barnsley FC


Surrealisme o grandiositat. Un d'aquests dos termes o pot ser una bona barreja de tots dos s'hauria d'emprar per qualificar el partit que ha significat la eliminació de la FA Cup 2007/08 del Liverpool FC. Sorpresivament, contra tot pronostic i de la manera més frustrant possible, en el darrer sospir del partit, el Liverpool FC ha dit adéu a una de les dues possibilitats de salvar la temporada més extravagant de la seva història, per factors de tots coneguts. La grandiositat d'una competició única com la FA Cup, ha escrit aquesta tarde a Anfield una nova pàgina per a la historia de la competició i llastimosament, el Liverpool FC en serà el protagonista negatiu.

Novament la sort ha estat esquiva al conjunt de Rafa Benítez. Aquella sort que el Liverpool ha tingut en els bombos a l'hora dels sortejos, ha donat per complert l'esquena a l'equip en el terreny de joc. En un partit en el que tot semblava posar-se de cara quan Dirk Kuyt avançava al conjunt red a la mitja hora de joc, trencant d'aquesta manera la seva sequera golejadora i aclarint el camí cap a quarts de final per els reds, un gol de Foster abans d'arribar a l'hora de joc, tornava a posar l'igualada en el marcador d'Anfield.

Els jugadors del Barnsley FC són coneguts amb el sobrenom de tykers, paraula amb la qual són coneguts els habitants de la població definits com a durs treballadors, més o menys, el que seria conegut en les nostres contrades com a "currants". Doncs a partir de l'empat tyker, el Liverpool FC s'ho ha hagut de "currar" de valent per tal de recuperar el domini en el marcador.

I el cert és que els homes de Benítez no és pot dir que no hagin buscat la victòria. Ocasions ben clares de Crouch, Kuyt, Leiva o Benayoun, han trobat sempre la resposta de les intervencions impressionants del porter del Barnsely Luke Steele, que ha guanyat amb tot mereixement el premi de man of the match. Ni tant sols quan el jove porter tyker s'ha vist superat, ha estat possible perforar la seva porteria, com en la ocasió en la que Harry Kewell ha vist com el seu xut picava en la part superior del travesser.

Amb continus atacs reds, el temps anava passant i des de la grada visitant ja es celebrava l'empat que permetia el partit de replay aquesta vegada en el feu visitant. Però la competició de la FA Cup està plena de sorpreses en les seves 127 edicions. I aquesta tarde s'ha afegit un nou capítol d'aquesta història quan en el minut 93 de partit, Brian Howard d'un xut des de fora de l'àrea amb cama esquerra feia embogir als seus i feia dibuixar la incredulitat en el rostre de tots els seguidors reds.

Una gran decepció la que viu en aquests moments la familia red. La derrota i la conseqüent eliminació arriba en el pitjor moment de la temporada i a 72 hores vista d'el compromís més important de l'exercici com és l'enfrontament amb l'Inter de Milan a la Champions League. La derrota fa molt mal, sobre tot quan la victòria hauria estat el resultat més just i l'equip semblava haver retrobat el camí del joc seriós amb un gran partit a Stamford Bridge el passat diumenge. Rafa Benítez haurà de treballar de valent l'aspecte psicològic dels seus jugadors per tal de afrontar l'últim terç de la temporada amb uns objectius que passen per fer un paper el més digne possible a la Premier i tractar d'arribar el més lluny possible a la Champions League.

Els jugadors han de reaccionar a aquest durissim cop. S'ha de recuperar aquell esperit d'Istambul i treure l'orgull d'aquella nit de maig del 2005 i dir a tot el món que som el LIVERPOOL. El club de les 5 Copes d'Europa, l'equip de les 18 lligues angleses i l'equip del qual tot supporter es sent orgullós.

Pot ser estem davant d'aquesta reacció, pot ser l'Inter en serà la víctima de la revifada red. Personalment com a supporter ja estic desitjant que arribi dimarts. Tinc molta ràbia continguda després del partit d'aquesta tarde. Els jugadors de ben segur sentiràn el mateix i sortiran a les 20:45 de dimarts a crospir-se a l'equip de Mancini. Es ara o mai. Come on Mighty Reds!!!

FORMACIÓ:
Itandje, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Benayoun, Lucas Leiva (Gerrard '75), Xabi Alonso, Babel (Kewell '70), Kuyt i Crouch.

GOL:
1-0 Kuyt '32

9 comentaris:

Stubbins ha dit...

Tant sols he vist 40 minuts de partit, per tant, no votaré.

Una nova aventura per els pubs de BCN per poder veure el partit, al final cap a casa i a seguir-lo a travès de l'streaming. Quina tarde!

Anònim ha dit...

Fracaso absoluto. Después de ponerse 1-0 no te puede remontar un equipo mediocre y en Anfield. Muy mal por el Liverpool

un abrazo.

Anònim ha dit...

¡¡¡¡¡¡¡¡¡ GET OUT BENITEZ !!!!!!!!!!

Luis JFT96 ha dit...

Joder macho, casi has hecho la misma lectura que yo. Me sorprende porque yo no soy nada resultadista, pero me encuentro con poca gente que no lo sea. Este tipo de partidos agrandan la leyenda de la F.A. Cup, pero lamentablemente no ha tocado a nosotros ser víctimas. Realmente daba la sensación de que aunque tiráramos a puerta a un metro de la linea de meta el balón rebotaría en algún defensa y saldría o llegaría una mano salvadora de Steele.
Cuéntanos lo de los Pubs, ¿todos daban al Chelsky?.

LMP:

Alonso: 5 punts
Babel: 3 punts
Kuyt: 1 punt

Stubbins ha dit...

@ Fernando

En la historia de la FA Cup existen docenas de situaciones como la de esta tarde. Es la magia de esta competición que la hace única.

@ James

Que mosqueo me parece que llevas. Como todos los reds, pero no es hora de echar a nadie, si no de hacer piña. El balance (por ahor muy negativo) a final de temporada y entonces medidas. Te he enlazado por fin. Disculpa el retraso.

@ Luis

Lo de los pubs no lo he entendido. El caso es que el Liverpool no lo daban, o mejor dicho no lo emitian en ningún lado. Ni tan siquiera DigitAlb un canal via satelite albanés que a pesar de tener anunciado el partido, al final tampoco lo ha emitido. Y es que nos ha salvado en más de una ocasión esta temporada. Una aventura pateando toda la ciudad (eso es del Fary o parecido) así que al final cap a casa y a verlo por streaming.

Yo lo que he visto de partido, lo he visto igual que tu Luis. No me ha parecido ni mucho menos que el Liverpool mereciera ese castigo, pero así es la Cup.

Anònim ha dit...

Stubbins thanks por el enlace,ya e dado como poner lo del saludo en la pagina principal sin que se mueva, referente al partido, daros una vuelta todos aquellos que sepais ingles por la prensa de liverpool y respectivos foros, estan a tope de criticas durisimas y sobre todo a rafa la aficion tiene un limite y hasta en Anfield se han cansado, es que si el martes caemos frente al Inter ¿que nos quedara? y es mas si perdemos en champions la espiral negativa sera an fuerte que para clasficarnos 4º la pasaremos.......

Alba ha dit...

La veritat es que nova decepció del reds. No sé que els hi está pasant, pero aquest temporada, com segueixin així, patiran per tenir la Uefa.
Salutacions

Sentimiento Perico ha dit...

Es una decepción para el Liverpool sin duda la derrota en la Cup y ante un Segunda División. Toca levantar la cabeza y ahora la Champions!!! Suerte!!!
http://sentimientoperico.blogspot.com

Stubbins ha dit...

Doncs valen les puntuacions de Luis

Xabi Alonso: 5 pts.
Babel: 3 pts.
Kuyt: 1 pt.