dimarts, 26 de febrer del 2008

Beti Xabi !!!

Es evident que la temporada 2007/08 que Xabi Alonso està duent a terme, està essent de llarg la pitjor des de que l'estiu del 2004 arribés a Anfield. El jugador basc, peça clau en el mig del camp en les tres darreres temporades, està veient com jornada a jornada està perdent el protagonisme del que abans disposava com a cervell del conjunt de Rafa Benítez.

Una inoportuna lesió en l'os metatarsià del seu peu dret, amb recaiguda inclosa per precipitar la seva reaparició en el partit de Premier enfront de l'Arsenal disputat a Anfield, va provocar la seva absència en gran part de la temporada disputada fins ara i amb la seva baixa, casualitat o no, l'equip va començar a grinyolar en la funció en la que hi destaca per sobre de tots Xabi Alonso. La creació i l'organització de joc.

El cas és que una vegada Xabi Alonso ha recuperat plenament la forma física i s'ha restablert per complert de la lesió, ha vist com el seu lloc en l'equip titular, indiscutible les temporades anteriors, era ocupat per un impressionant Javier Mascherano que compartint mig del camp amb Gerrard, són els encarregats de dur el pes del partit en matèria creativa. Però Alonso, s'ha trobat que quan Gerrard abandona el mig del camp per ser reubicat per Benítez a la banda dreta o en una posició més avançada per darrera del davanter centre, el tècnic madrileny prefereix que sigui el nou vingut Lucas Leiva qui comparteixi parella del mig del camp amb "El Jefecito", abans que el mig-campista basc.

Per acabar-ho d'adobar, Alonso ha vist com quan Benítez l'hi ha atorgat el comandament del mig del camp, l'equip ha sofert sendes eliminacions coperes (Chelsea en Carling i Barnsley en FA Cup)el que ha fet disminuir sensiblement l'aspecte anímic del jugador de Tolosa.

L'estadística parla ben a les clares de la crítica situació que travessa Alonso. Tant sols 14 partits disputats aquesta temporada, dels quals 10 pertanyen a Premier League, 3 a FA Cup i 1 a Carling Cup, per cap minut disputat en Champions League.

Sense conèixer personalment a la persona, no cal ser molt hàbil per detectar tant sols observant la seva expressió facial, que el jugador no es troba ni molt menys a gust amb aquesta desafortunada situació. I això ha fet que la rumorologia hagi començat a planar sobre la figura d'Alonso. La seva fins al moment injustificada absència de la convocatòria per el partit del passat dissabte contra el Boro, no ha fet més que fer créixer els més variats comentaris i supòsits sobre la relació entre jugador i tècnic i el futur del mig-campista, segons alguns bastant proper a tornar a la lliga espanyola.

L'únic cert fins el moment, és que Xabi Alonso continua sent una part vital de l'equip i així ho prova el fet de que Benítez confiés en ell oferint-li una renovació fins l'any 2012 que el jugador va acceptar i rubricar aquest passat mes de juliol amb la seva signatura. Així doncs, parlar de possible enyorança del jugador per abandonar l'entitat d'Anfield, no deixa de ser demagògic.

Qui escriu aquestes línies, va ser testimoni directe de com les llàgrimes queien per el rostre de Xabi Alonso quan al finalitzar la final de Champions de l'any passat a Atenes, alguns dels jugadors es van apropar cap als supporters per agrair-los la seva presencia en la final. Alonso va ser un dels jugadors que més va sentir aquella derrota, a l'alçada de jugadors com Gerrard i Carragher indiscutibles símbols i icones de l'actual planter.

Esperem que el seu evident malestar actual, sigui passatger i ben aviat desaparegui. Una lesió d'importància comporta que la tornada a l'equip sigui lenta, però no per això cal perdre la esperança. Encara queda temporada per davant i la aportació de Xabi Alonso serà indispensable en els moments crucials que a ben segur haurà d'afrontar l'equip de Benítez.

Tant sols ens queda donar tot el suport al jugador al qual els Kopites anomenen "El Maestro" i desitjar que ben aviat torni a sentar càtedra amb una nova classe.

NOTA: "Beti Xabi!!!" en Euskera significa "Sempre Xabi!!!"

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No le veo bien a Xavi este año. Le falta chispa, velocidad y colocación. Necesita más partidos para coger la forma. un abrazo.

Anònim ha dit...

Creo que gran parte de culpa la ha tenido su lesión, y las rotaciones de Rafa (of course), la prueba de que no está bien fisicamente es que ahora mismo está jugando con los reservas contra el Man Who.

Que decir de Xabi, que es el que hace funcionar el centro del campo del equipo, que es el gran "culpable" de que este equipo haya mejorado notablemente su juego y que se le espera al mejor nivel pronto.

Tampoco fue titular en el partido de vuelta de semis el año pasado y no quería decir que se iba a ir, es Rafa y su cabeza portentosa la que decide quien juega, y él sabrá las razones.

Stubbins ha dit...

Pues bueno, parece que el post ha surgido efecto y Xabi consiguió anotar un gol (de penalty) en el partido de los reservas frente a los mancs que el LFC venció por 2-0. El otro gol red lo consiguió Kewell. Gol de Xabi, Gol de Kewell y victoria sobre..... esos. Triple buena noticia.

Por cierto, acabo de actualizar la clasificación de Jugador de l'any, que hacia tiempo habia quedado en el olvido. Espectacular salto de "El Jefecito" que le quita la 3ª plaza a Carradona. Torres se afianza en el liderato.

Gracias como siempre a tod@s.

juan ha dit...

Ahí le has dao.

Anònim ha dit...

Xavi: One of the grand masters of the Team, Volvera a ser el de antes. Come on Xavi Come on Liverpool,
Kind Regards.

Rafadalton ha dit...

Buenas, suposo que ja ho sabeu, pero per si de cas:

Avui a les 22:25h a Canal +:

(...)Informe Robinson: Entrevista exclusiva a Torres
Michael Robinson ha viajado a Liverpool para entrevistar en exclusiva a este crack del fútbol mundial. El programa ha reunido al presente y el pasado más glorioso de Anfield Road, con tres jugadores españoles (Reina, Arbeloa y el propio Torres) y tres futbolistas emblemáticos (Dalglish, Souness, además de Robinson).

aquí podeu veure l'avanç

Tens raó amb lo de Xavi, ahir va fer un golàs al min.94 que ens dona esperances de cara a la tornada de copa ;-D

Pericoscopio ha dit...

y tant.... Beti Xabi! es peça fonamental al liverpool i espero que torni al seu lloc habitual.

Anònim ha dit...

¿Alguien lo podra colgar para los que no podemos verlo en directo?

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Me tomo la licencia de hacer un comentario "off-topic". Espero que el boss no se nos enfade mucho, pero en el siguiente enlace hay una noticia que me ha parecido muy interesante.

http://www.elmundodeportivo.es/web/gen/20080229/
noticia_53441197179.html

Stubbins ha dit...

Nada, nada. Bien recibida sea esa información. Aqui se puede hablar de rugby sin problema alguno.

Desde aqui animo al bon amic Rafa a crear un blog del balón ovalado.

FORÇA ENGINYERS!!!

Rafadalton ha dit...

Longui, l'enllaç no es veu, però l'he buscat per la web del Mundo Dep. i fa referència als Enginyers, amb els que tenim bastant bon rotllo. Per cert, demà juguem contra ells amb els 2 respectius equips 'B'. Per cert, jo en sóc el capità. I aquest partit pertany a la 1a edició de la competició 4 barres, de recent fundació, de la que en som fundadors i que vol englobar a equips de parla catalana. A l'Alguer se n'ha fet molt de ressó a premsa i TV. Esperem que d'aquí uns anys sigui tant important com el 6 nacions, hehe. Longui i els altres us convido a venir a veure'l, demà dissabte a les 17:30 a La Taxonera (davant de la clínica de la Vall d'Hebrón)

Perdoneu el off-topic.

Va estar bé el reportatge dels reds a Canal+? Stubbins, potser puc intentar grabar-lo en DVD a casa dels meus pares si el tornen a passar...

Javi Saiz ha dit...

Es extraño lo que pasa con Xabi, sobre todo que ahora que Rafa parece confíar por fin en ese 4-3-3, con un mediocentro puramente defensivo como Masche y un llegador como Gerrard, prefiera a Lucas que a Xabi... al que todavía le falta para llegar al nivel del donostiarra. Espero que no pierda la confianza y vuelve a tomar presencia en el equipo, fisicamente puede llegar fresco al final si está motivado.

saludos stubbins