diumenge, 28 d’octubre del 2007

Rage against the football machine

LIVERPOOL FC 1-1 Arsenal FC

Els dos únics equips imbatuts en lliga sortien a la gespa d'Anfield puntualment a les cinc de la tarde. Hora i mitja després els dos equips prenien els camins dels vestidors, mantenint la mateixa condició de invictes. Entre el moment de la entrada dels protagonistes al terreny de joc i la sortida d'aquest, hora i mitja de veritable batalla entre dues maneres de concebre el futbol. El cor contra el cap. La lluita contra la elegància. La fúria contra el toc. Benítez contra Wenger. Liverpool contra Arsenal.

Per el Liverpool, l'enfrontament contra l'Arsenal, arribava en el pitjor moment possible. No és el moment més oportú, enfrontar-se al conjunt que possiblement està practicant el millor joc en el univers futbolístic, quan es travessa una crisis de joc i la mala maror plana en el vestidor i entre els aficionats, com a conseqüència de les darreres actuacions de l'equip.

Amb aquesta prèvia i amb els ansiats retorns a l'onze titular de Xabi Alonso i Fernando Torres, afrontava el conjunt de Benítez un partit clau en les seves aspiracions d'optar al títol. I els jugadors ràpidament s'han enxufat al partit plenament conscients de la importància del mateix.

Als sis minuts de joc Gerrard que avui complia el seu partit número 400 defensant la samarra red, ja ha posat a prova els reflexes d'Almunia, després d'una brillant jugada de Finnan. Ben aviat, Gerrard aconseguiria batre al porter espanyol de l'Arsenal. Un minut després de l'anterior acció, Gerrard propinava un violent impacte a la pilota a la sortida d'un lliure indirecte al que el porter res podia fer per evitar que acabés entrant a la porteria. Canonada als canoners.

Set minuts i el partit en l'escenari que més li agrada a Benítez. O millor dit l'escenari més convenient per al conjunt red. I és que qualsevol aficionat al futbol s'ha de rendir davant de la qualitat futbolística del conjunt londinenc. Equip ordenat, amb un joc atractiu, ofensiu i eficient, combinació aquesta que és ben difícil de compaginar. Amb un jugador en un moment de forma incommensurable i que respon al nom de Cesc Fàbregas, omnipresent al llarg i ample del camp durant els noranta minuts.

Amb la superior i inqüestionable qualitat tècnica dels gunners, el Liverpool FC tant sols podia fer front a aquesta superioritat amb la seva millor arma. L'orgull, la lluita sense treva i la fúria.

A la gespa, al camp de batalla, la lluita entre la classe i la força ha estat digna de reconeixement per part de qualsevol aficionat al futbol. Les combinacions entre Fàbregas i Hleb, eren contrarestades amb un Mascherano espectacular i brau en la recuperació. Quan la oposició de l'argentí era superada per els gunners, aquests es trobaven amb un Carragher lluitador infatigable que ha acabat extenuat els partit.

El clàssic combat de boxa entre les dues velles escoles pugilístiques s'escenificava en el ring d'Anfield. L'elegància i l'esgrima dels gunners, contra la bravura i la força dels Reds.

En el dur intercanvi de cops, l'equip més perjudicat ha estat el Liverpool. Fernando Torres i Xabi Alonso, que avui reapareixien després de les seves lesions, no han pogut aguantar el frenètic ritme del partit i han hagut de deixar el terreny de joc. En el cas del madrileny, ni tant sols ha sortit del vestidor per disputar els segons quaranta cinc minuts i ha estat substituït per un combatiu i perillós Peter Crouch que en en fins a tres ocasions ha pogut finiquitar abans d'hora el partit, en favor dels reds en perillosos remats a la porteria d'Almúnia.

La balança però, ha pogut desnivellar-se en dues ocasions dobles en favor dels de Wenger, de no haver estat per els capriciosos pals de la porteria de l'Anfield Road stand i per les incomprensibles rematades a porta buida dels davanters gunners al rebre la pilota refusada pels pals.

Tanta errada era inconcebible per al millor jugador del moment i clar protagonista del partit. Fàbregas trencant intel·ligentment la ferma línia del mig del camp red, es plantava tot sol davant de Reina i el batia per baix portant la igualada al marcador. Era el minut 80 de partit i mentre Cesc i els seus companys celebraven el gol amb els supporters londinencs, les cares d'extenuació en Gerrard, Carragher i la resta de jugadors reds eren evidents.

Lluny de conformar-se amb l'empat, tots dos equips han mantingut la lluita sense treva amb les armes respectives en els deu minuts restants. El marcador ja no es mouria. Combat nul.

El Liverpool ha estat superat futbolísticament aquesta tarde per una màquina de fer futbol. Però no ha estat superat mai a entrega, lluita, treball i honor. Aquest és el veritable Liverpool. El Liverpool que amb aquests elements va guanyar la Copa d'Europa del 2005.

Partidaç aquesta tarde a Anfield. Autèntic homenatge al futbol.

FORMACIÓ:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Mascherano, Xabi Alonso (Arbelona '68), Gerrard, Voronin (Benayoun '63), Torres (Crouch '45), Kuyt.

GOL:
1-0 Gerrard '7

17 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions:

Mascherano: 5 pts.
Carragher: 3 pts.
Gerrard: 1 pt.

Vull fer el meu particular homenatje a Cesc Fabregas. Em rendeixo davant del seu talent. Chapeau nen!!!

Anònim ha dit...

Cesc está en plena forma. Se terminó una difícil semana. Esperemos que el Liverpool recupere sus lesionados y vuelva por sus fueros.

No puntuo ya que no pude ver el partido ya que a la misma hora jugaba el At.Madrid.

un abrazo.

juan ha dit...

No basta con la entrega. Hay jugadores de sobra para hacerlo mejor. Otro fracaso. Mis puntuaciones:

5 Alonso
3 Gerrard
1 Reína

Anònim ha dit...

Gran partido de fútbol, si señor. Dos maneras de entender este deporte, que nos regalaron un partido con gran ritmo. Espero que lo de Torres y Xabi no sea nada, ya hemos tenido bastantes lesiones de jugadores clave esta temporada.
Hemos empatado contra el mejor equipo de Europa, sin duda, y hay que valorarlo en su justa medida.

Mis puntuaciones:
Crouch 5 puntos
Alonso 3 puntos
Gerrard 3 puntos

Anònim ha dit...

Stubbins, parlans del Europa, el Centenari, la nova samarreta y tal. Avui sortiu a La Vanguardia i tot. VISCA L'EUROPA COLLONS!! (i a veure si remonteu)

psiko

Stubbins ha dit...

@ Juan

Hay equipo para jugar bonito frente a otros como Derby o Brimingham (que no se hizo y lo denunciamos todos) Pero frente al Arsenal, ponte a hacerlo bonito y te clavan 6 como el año pasado en Carling. El equipo jugó ayer el partido que debia y muy bien además, bajo mi punto de vista.

@ Psiko

L'Evropa ahir al fi no va fer patir en els minuts finals. Si vas veure el partit dels reds davant dels gunners, doncs va ser una cosa similar. Un equip com el Santboià amb més nivell tècnic, davant d'un equip lluitador i bregador. Al final van decidir els jugadors de la casa. Els que senten la samarreta.

Pel que fa al Centenari i els seus actes. Opino que estàn molt be. Però també denuncio que el club en tots els seus estament gaudeix d'unes infraestructures socials i promocionals que no estàn acordes amb l'equip que està al camp. Els calers que es notin al camp i no al banc.

Malgrat tot.... SEMPRE EVROPA!!!!

Per cert quina és la teva opinió sobre el fitxatge de Juande per els Spurs?? Jo crec que no heu encertat.

Javi Saiz ha dit...

5 - gerrard
3 - alonso (como se nota, y como se notó cuando no estuvo)
1 - masche

Para mi fracaso no es empatar con el mejor equipo de europa. y más, plantando cara como hicimos, el Arsenal es una maquinaria perfecta complicadisima de frenar en estos momentos, aunque pienso que el verdadero rival por la Premier al final va a ser el de siempre...

Pero si perdemos la liga, o no estamos ahi peleando hasta el final, está claro que no va a ser por empatar ante los gunners.

saludos

Anònim ha dit...

ELS VOTS:

GERRARD 5
CARRAGHER 3
CROUCH 1

WALK ON MIGHTY REDS

Jordi.

Anònim ha dit...

Haber se hizo lo que se pudo,contra un equipazo,se fue a por el partido que es lo que a mi me vale,si tuves k tu equipo lo da todo en el campo,k mas le puedes exigir,lo k me toca los cojones es ver a la gente tan pesimista,cuando aun no hay nada perdido si quereis ganar siempre haceros,gunners,del united o cules o merengues,pero ser scousser es una manera de vivir,vamos que es lo que yo entiendo,lo k hemos seguido el equipo en los tiempos de sounes eso si era para deprimirse me cago en la puta y no lo de ahora que nos han salido supportres con este del los spanish reds que a veces dudo si son scoussers de religióno o por que esta de moda,eso si cuando se gana salen debajo de los piedras y cuando se pierde hablamos de credito a los entrenadores etc....
es verdad k la situcion es de tempesta pero despues de las tempestas viene el buen tiempo.
en fin un saludo a todos y hasta pronto.
pd:stubbins mi imagino que haras una replica con lo de vigila unvocabulario bla bla bla bla lo siento tio pero es lo que siento dentro.Un saludo y hasta pronto.

Stubbins ha dit...

@ Papi

Home. El tono no es el mejor para decir lo que uno siente pero bueno, tampoco has insultado a nadie.

Eso si. Donde estan sus votaciones caballero?

Anònim ha dit...

Va ser un partit molt atractiu!

Els meus vots:

- Gerrard 5
- Carragher 3
- Xabi Alonso 1

Anònim ha dit...

ASI
carragher 5 punts

Kuyt 3 punts
Reina 1 punt

Christian ha dit...

jo crec que l'Arsenal ahir es va contagiar una mica del joc del pool. Es a dir, Benitez va proposar un partit tàctic, on el seu equipo eixiria guanyador, i el conjunt de Wenger va caure en la trampa. Però el que no m'aconsegueix explicar es l'actual moment de forma del reds. Estic confus, al principi de temporada apostava per ells com una veritable alternativa a Man United i Chelseea, i ara no sé... Dir que la qualitat tecnica del Arsenal es superior pareix una broma peró es que es cert. Pareix mentira un equip que té a gerrard i xabi alonso estiga passant un moment de forma tan dolent...
i ara més lesions... una pena.

un saludo!

Anònim ha dit...

Papi estoy contigo al 100%.

Una cosa es vivir con la ilusion de ganar la liga y otra bien distinta es creer que es una obligación, lo primero genera optimismo y lo segundo pesimismo a las primera derrota, que ni tan siquiera a llegado.

Pablo Malagón ha dit...

Me había creado tantas expectativas con el partido que incluso desistí de ver al Atleti o al Getafe y la verdad es que no me defraudó porque fue un encuentro jugado a un ritmo frenético. Dos estilos distintos y un marcador justo haciendo recuento de las ocasiones por ambos bandos.

Mis puntuaciones:

Crouch 5
Gerrard 3
Finnan 1

Saludos.

Alba ha dit...

Un bon partit i on el liverpool va tornar a demostrar un millor joc que els útlims partits. la llàstima es que no s'endugués la victoria, pero Cesc està amb molt bona forma física. L'únic punt negre, les lesions de Xabi Alonso i Torres. Esperem que tornin aviat als terrenys de joc
Salutacions

Stubbins ha dit...

Vots finalitzats

Gerrard: 23 pts
Carragher: 14 pts.
Alonso: 12 pts.
Crouch: 11 pts.
Mascherano: 6 pts.
Kuyt:3 pts.
Reina: 2 pts.
Finnan: 1 pt.

Puntuen per la general:

Gerrard: 5 pts.
Carragher: 3 pts.
Xabi Alonso: 1 pt.

Com sempre gracies a tots per les vostres votacions.