diumenge, 21 d’octubre del 2007

In extremis.

Everton FC 1-2 LIVERPOOL FC

Tensió, nervis, ritme trepidant, canvis controvertits i com no podia ser d'una altre manera en un derby, polèmica arbitral. Tots els ingredients que fan d'un partit d'aquestes característiques, quelcom més que un simple partit de futbol. Com en les bones pel·lícules, el partit s'ha decidit en els minuts finals amb un guió no apte per els cors més delicats.

El partit s'iniciava amb la sorpresa per part de cada equip de la no inclusió en el onze inicial dels seus davanters més letals. Ni McFadden ni Torres eren de la sortida i en el cas de l'espanyol, ni tant sols era present a la banqueta, a causa de la no recuperació a temps de la seva lesió en l'abductor. També sorprenent o com a mínim controvertida ha estat el mig del camp que avui a ideat Benítez amb Mascherano i Sissoko com a pivots i Gerrard novament escorat a la banda dreta. Si polèmic ha estat aquest disseny del mig del camp red, encara ho ha estat més el canvi realitzat per Benítez al substituir a Gerrard a falt de vint minuts per finalitzar el partit, quan el capità estava sent un dels jugadors més destacats de l'enfrontament.

Amb la falta de pólvora per part de tots dos equips el gol l'aportat un defensa. Sami Hyypia, dels jugadors més destacats fins a les hores, ha fet una malaurada rematada contra la seva pròpia porteria que hagués signat el propi McFadden. Corria el minut 37 i fins a les hores el conjunt de Benítez havia protagonitzat bons minuts, posant setge a la porteria de Howard, amb un brillant Benayoun que després d'aquesta fase inicial de partit ha desaparegut per complert del terreny de joc.

La segona part s'iniciava amb la necessitat del Liverpool d'estirar línies per anar a buscar la victòria. I les coses s'han posat ràpidament de cara quan en una ràpida contra, Gerrard es plantava en l'àrea dels blues sent derribat clarament per Hibbert quan es disposava a encarar la sortida del porter nord-americà del Everton. El col·legiat del partit, Mark Clattenburg, no ha dubtat ni un sol moment al assenyalar el punt de penal i ha expulsar al lateral toffe. El penal l'ha transformat Dirk Kuyt enganyant per complert a Howard.

Les coses es posaven de cara per els homes de Benítez. S'havia empatat el partit i ara es comptava amb l'avantatge de la superioritat numèrica. Amb mitja hora per davant, semblava clar que el Liverpool FC havia de lluitar per aconseguir els tres punts i la manera de intentar-ho a estat com a mínim controvertida. En el minut 72 de partit, Rafa Benítez es disposava a donar entrada al terreny de joc a Lucas Leiva i la sorpresa per a tots els supporters ha estat quan la tableta dels canvis indicava el número 8 del capità Red que ha marxat camí de la banqueta amb una barreja de frustració i sorpresa per la decisió tècnica de Benítez.

Encert o no del tècnic madrileny, el cas és que després del canvi, el Liverpool ha disposat de les ocasions més clares del partit en botes de Voronin en un parell d'ocasions i Riise. El trepidant ritme amb el que s'ha disputat el partit, i el fet de jugar amb un home menys, ha pesat i força en els jugadors de David Moyes que poc a poc han anat cedint terreny als jugadors reds.

El Liverpool una vegada i un altre, es plantava amb perill en el àrea blue. El gol es veia a vindre, però s'ha fet esperar. Quan el rellotge marcava ja el minut 90 de partit, Dirk Kuyt engaltava un fort tret que Howard ha refusat amb prou feines quedant la pilota morta a peus de Lucas Leiva que ha rematat a porta trobant l'únic impediment de la mà de Phil Neville que ha evitat amb la seva acció, el gol tant sols momentàniament. L'arbitre, novament no ha dubtat un sol moment i ha tornat a assenyalar el punt dels onze metres i novament ha tret la targeta vermella de la seva butxaca per expulsar del partit al capità blue.



Novament Dirk Kuyt plantava la pilota en el punt de penal per efectuar el llançament. L'holandès repetia costat i aquesta vegada Howard li endevinava la intenció. Per sort per els interessos reds, el porter nord-americà no ha pogut desviar amb la suficient força la pilota i aquesta finalment s'introduïa en la porteria blue, donant els tres punts al conjunt d'Anfield. La alegria es desbordava en la zona dels supporters reds on tots els jugadors han anat a celebrar el gol de la victòria.

Però el partit no acabaria aquí ni molt menys. en el últim sospir de l'enfrontament l'Everton tractava d'igualar el partit apel·lant a l'èpica. Ho hagués pogut fer. Un clar penal comès per Carragher sobre Yobo no ha estat penalitzat per l'arbitre que poc després assenyalava el camí dels vestidors i es veia envoltat per els jugadors toffes que li reclamaven la polèmica jugada. Els jugadors del Liverpool, per la seva banda corrien cap a la zona dels supporters reds desplaçats fina a Goodison per celebrar-ho. El més exultant de tots Carragher. De quina manera viu el vice-capità aquests derbis!

FORMACIÓ:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Gerrard (Lucas Leiva, 72), Mascherano, Sissoko (Pennant, 82), Benayoun (Babel, 68), Kuyt i Voronin.

GOLS:
1-1 Kuyt '54 (pen)
1-2 Kuyt '90 (pen)

14 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions:

Kuyt: 5 punts.
Gerrard: 3 punts
Hyypia: 1 punt.

Anònim ha dit...

Que bien me lo pasé ayer, supongo que si se pone uno a imaginar el partido ideal te sale algo parecido a lo de ayer. Dos equipos en busca de la victoria, derby, fuera de casa, empezar perdiendo, jugadas polémicas, remontada, gol en el último minuto y para colmo Phil Neville ganandose con mucho mérito la nominación a mejor portero de la liga (Zamora YA!!!).

Para mi gusto el cambio de Gerrard fué acertado, como ha explicado Benitez estabamos acelerando (precipitando) mucho el juego, y como se puedo ver Lucas le díó bastante mas sentido al juego.

Como diría Stu: "A sus ordenes mi vice-capitán", que grande es Carra!!!

Puntos
Los cinco son para Masche, tres para Voronin y uno para Kuyt.

Alba ha dit...

Un partit on es va patrir fins al final i que en l'últim suspir es va aconseguir la victoria. una llástima que el Liverpool només va poder marcar de penal
Salutacions

Spitfire ha dit...

Impressionant el derby. Quina velocitat de joc! I com bé dius, l'alegria de Carra només al acabar el partit és una senyal inequívoca del que representen derbys com aquest per a la gent que sent els colors... Les meves puntuacions:

Gerrard: 5 punts
Lucas: 2 punts
Riise: 1 punt

juan ha dit...

Me gustaría puntuar negativo de nuevo pero no lo haré. Aunque lo que si podría hacer es rebajar el valor de las puntuaciones como ha hecho Spitfire. Por cierto, quitar a Gerrard a falta de veinte minutos es una estupidez. Y no contar con Pennant, otra. Benítez dimisión. Así de claro.

Kuyt 5 puntos
Gerrard 3 puntos
Leiva 1 punto

Anònim ha dit...

En esta ocasión, el árbitro nos ayudo al no pitar el penalti de Carragher. Ante el Chelsea, nos fastidiraon, hoy nos beneficiaron.

De todos modos, el Liverpool consiguio una justa victoria merced a un gran segunda parte

Mis puntos:

Lucas Leiva 5

Kuyt 3

Voronin 1

un abrazo.

Pablo Malagón ha dit...

Benítez debe tener poderes extrasensoriales o algo así, porque comete la estupidez (suscribo el comentario de Juan) de quitar a Gerrard, va su sustituto y provoca el penalti decisivo. El partido, por otra parte, fue horrible.

Mis puntuaciónes:

Kuyt 5
Hyypia 3
Gerrard 1

Saludos!

lover ha dit...

Menudo partidazo el del sábado, me lo pasé bomba!!!

Voy con mis votos, razonados:

Kuyt 5 (pero no por los goles si no por el juego)
Referee 3: (por no pitar el penalty de Carra, eso es un hincha!!!)
Hyypia 1 (por el golazo!!)

Stubbins ha dit...

@ Juan

No entiendo tu enfado con el equipo ni con Benítez. A mi la imagen que ofreció el equipo me gustó y mereció la victoria. El cambio de Gerrard, me sorprendió, más aún cuando era uno de los mejores en el campo, pero quien le quita la razón a Rafa??

Pedir la dimisión de Benítez no me parece ni lógico ni justo, por el simple hecho de no hacer la alineación que consideremos oportuna.

Estamos en una semana crucial con los partidos de Besiktas y Arsenal. En ellos se ha de conseguir la victoria si no queremos decir adiós a gran parte de la temporada. Ahora más que nunca hay que estar con el equipo, no es momento de divisiones ni de debates de Rafa si o Rafa no. Parecemos la prensa madrileña con el absurdo debate de Raul selección.

Vamos Juan!!! Fuera ese pesimismo!!

Stubbins ha dit...

@ Lover

Venga Lover!! Seamos serios y puntua los 3 puntos de modo correcto.

Estoy contigo en lo de Kuyt. Hizo un partido inmenso. Que entrega tiene ese tio!!

En lo de Hyypia difiero totalmente. Su gol en propia meta fue una lástima que sin duda enturbió el gran partido que hizo. Estuvo siempre atento al corte y fue un titán. De no haber sido por el accidente en forma de gol, le daba los 5 puntos. El Agüelo está en una forma tremenda.

Anònim ha dit...

Stubbins, el sábado responderé tu pregunta de los orígenes del At.Madrid en mi blog. Un saludo y a ganar esta semana en Turquía

Anònim ha dit...

Stubbins, voy a destriparte un poco lo que te tiene que contar Fernando, el Atléti era en principio un filial de uno de los grandes equipos de España.........
Tengo un amigo de ese equipo que cuando me pregunta por el Atleti me dice "¿Que tal ha jugado la escisión?" con bastante sorna.
Por cierto en esa época tu Europa jugaba en primera.

En fin, que contra el Besiktas solo nos vale ganar y ganar y ganar, y volver a ganar y ganar y ganar, que diría Luis Aragonés.

Anònim ha dit...

Mis votos Reds:

KUYT: 5
GERRARD 3
GARRAGHER 1

A POR TODAS EN ISTAMBUL!!!!!!!!

WALK ON!

Jordi.

Stubbins ha dit...

Cerrados los votos.

Kuyt: 29 pts.
Gerrard: 15 pts.
Lucas: 9 pts.
Mascherano: 5 pts
Hyypia: 5 pts.
Voronin: 4 pts.
Riise: 1 pt
Carragher: 1 pt.

Puntuan para la general

Kuyt: 5 pts.
Gerrard: 3 pts.
Lucas: 1 pt.