dissabte, 27 d’octubre del 2007

The environment ("El entorno")

Està clar que quan les coses no rutllen, les males cares i la mala maror apareixen amb facilitat. Que els darrers resultats obtinguts en Premier League (no comptem la victòria davant de l'Everton) i sobre tot, tres actuacions deslluïdes, per no dir desastroses en Champions League, amb l'únic rèdit d'un punt i ocupar la darrera plaça del grup, fa aparèixer les primeres veus d'alarma entre els supporters i els primers titulars negatius i extravagants en la premsa.

Però el que realment sobta, és la manera en que molts supporters demanen la dimissió de Benítez en molts dels fòrums existents en la xarxa. Sorprèn per que aquesta mena de manifestacions, son pròpies de lligues com la espanyola en la que a les primeres de canvi, es demana el cap d'algú. Sempre s'ha parlat amb admiració de la paciència i del saber fer dels clubs anglesos (directius i aficionats) a l'hora de confiar fins l'últim moment en l'entrenador de torn i això, pel que sembla està canviant en el futbol britànic. Exemples com els de Sammy Lee en el Bolton Wanderers i Martin Joll en els Hotspurs, així ho certifiquen. Es l'europeirització definitiva de les illes, futbolísticament parlant.

El cas és que el Liverpool FC no és alie, ni molt menys, a aquesta nova situació del futbol anglès. Com dèiem, son moltes les veus que s'han alçat entre els red supporters, sobre tot, des de dimecres a la nit una vegada coneguda la derrota davant del Besiktas turc, demanant directament la marxa de Rafa Benítez. Al llarg i ample del mon virtual red en la xarxa, són molts els comentaris de supporters d'arreu del mon que comencen a posar en dubte el treball i els mètodes de Benítez al capdavant del projecte del Liverpool FC i en demanen directament la seva renuncia com a tècnic del club. No és un cas insòlit en la historia del club. Gerrard Houllier en la seva darrera temporada, va viure també una situació semblant. Però no per coneguda, deixa de sorprendre.

Es pot ser crític amb les alineacions, amb el sistema de rotacions, si aquest jugador o altre és vàlid per una posició o aquella altre. Evidentment estar frustrat per la situació de l'equip i demanar explicacions a qui calgui. Però el que és incomprensible en un club com el nostre és oblidar de cop i volta (amb tres mesos de competició) tot el que ha aportat Rafa Benítez en tres anys com a màxim responsable tècnic del club, amb uns mitjans infinitament inferiors a altres competidors i rivals.

I el que és pitjor. Oblidar qui som i que és allò que ens fa especials com a supporters del Liverpool FC.

Com a mostra del que viu actualment l'entorn red, enllaço el post de RAWK titulat In all my life as an LFC supporter on l'autor del post esmenta la frase anterior, molt encertada i coherentment.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A Benítez le avala su trayectoria. Para pedir su marcha habría que ver si a final de temporada no se han conseguido los objetivos marcados.

Eso sí, no me gustan mucho las rotaciones en el caso del Liverpool ni en ningún equipo.

un abrazo

Anònim ha dit...

Leí el artículo ayer en RAWK y me sentí muy identificado, lo de este año de los nuestros (la grada) está siendo un poco raro, (por ejemplo, ambiente contra Spurs, OM o Birmingham). Hasta ahora la grada tiraba del equipo (como ha sido siempre) pero ahora solo se oye a la afición rival hasta que nos ponemos por delante. Creo que es parte de la europeización que tu comentas y sobre todo de unas expectativas enormes durante la pretemporada, se quiere ganar la liga en la décima jornada, pero eso no es así. El Arsenal todavía no ha ganado la liga y el Liverpool no la ha perdido. ¿Dónde se ha ido la afición que el año pasado cantó el YNWA después de cascarnos 6 el Arsenal? ¿Merecemos tres partidos en casa consecutivos sin acabar con el YNWA? ¿Que significa NEVER?

Deberíamos tener en cuenta además que hemos tenido lesionados a Xabi, Agger, Fabio, Kewell y ahora Pennant de larga duración.

En el mismo RAWK, hay un llamamiento para que The Kop demuestre estar con Rafa desde el minuto 1, y critican a la prensa de vender una desunión entre grada y entrenador que no existe. Así sea.

In Rafa We Trust

Alba ha dit...

De moment Rafa Benitez ha fet moltes coses amb el liverpool. La dimissió la demanaria a final de temporada si no hi han resultats. Si es trenca aquesta ratxa les coses canviara.
Salutacions