diumenge, 23 de setembre del 2007

Pas enrere

LIVERPOOL FC 0-0 Birmingham City FC.

La mateixa tònica dels darrers dos partits. El Liverpool FC ha perdut dos punts a Anfield dels que fan mal i dels que a final de temporada s'acostumen a enyorar quan el supporter comença a fer balanç de l'exercici. El partit d'avui havia de ser el del retrobament amb el bon joc i la victòria. Doncs ni una cosa, ni l'altre. Un desdibuixat Liverpool no ha pogut perforar la porteria dels visitants i el que és pitjor, fins l'entrada d'un revulsiu Fernando Torres, l'equip no ha donat mostres de perill en atac.

I és que el plantejament d'avui de Rafa Benítez, no ha estat gens encertat. La posada en escena de la parella atacant Kuyt i Voronin, no ha funcionat. I és que l'holandès i l'ucranià, són dos jugadors d'una qualitat inqüestionable, però gens compatibles per compartir parella atacant. Ambdós jugadors són d'unes característiques tècniques i tàctiques d'una gran similitud. Pressió, intel·ligència de moviments, recuperació, treball defensiu i olfacte de gol. Però també jugadors mancats de punta de velocitat, de canvi de ritme, de saber guanyar espais al defensor. Qualitats aquestes, que un jugador com Fernando Torres posseeix. La combinació adequada doncs, és la de la versatilitat atacant i no, la de la inclusió de dos jugadors amb qualitats semblants. Com a mostra la d'avui. Fins la entrada en el minut 61 del de Fuenlabrada, la defensa del Birmingham City, no ha patit gaire. Amb Torres al camp, ha estat una altre cosa.

La primera hora de partit, com dèiem, no ha estat gens lluïda per part dels Reds. Tant sols un combatiu i atacant Riise, ha mostrat intencions clares d'inaugurar el marcador amb els seus habituals xuts plens de potència. El noruec ha tornat a fer un gran partit, actuant com a lateral esquerra, però amb una vocació ofensiva lloable. En l'altre banda, Pennant ha tornat a sentir-se futbolista i a deixar de banda les seves criaturades. Pennant ho ha intentat una vegada i un altre davant dels defensors blues. Les seves perilloses centrades però, mai han trobat rematador.

El mig del camp creatiu, format per Mascherano i Gerrard, aquesta tarde no ha existit. Poques pilotes han arribat als atacants reds, conduïdes per els dos mig-campistes. Havien de ser els dos centrals Carragher i Hyypia, qui amb pilotades a l'àrea tractaven de fer arribar la pilota a les zones de perill. Una loteria, en la qual, no ens ha tocat ni el reintegre.

REVULSIU TORRES.

Amb l'entrada al camp de Torres, la cosa ha canviat. "El Niño" que avui era saludat amb una pancarta personalitzada des de The Kop, ha revitalitzat l'ofensiva red, i conjuntament amb Kuyt, han tornat a donar mostres d'un molt bon enteniment entre tots dos, que ha portat les primeres accions de veritable perill contra la porteria d'un fins a les hores tranquil Taylor. L'ex-jugador de l'Atlético de Madrid, ha pogut fer ensorrar Anfield, quan en una acrobàtica rematada de xilena ha estat a punt de marcar l'ansiat gol de la victòria. El remat però, ha sortit desviat per ben poc. A la parella atacant, després se'ls ha sumat Peter Crouch, que ha gaudit d'una molt bona i franca oportunitat, que ha errat incomprensiblement, al sortir la seva rematada de cap molt alta.

Casualitat o no, amb Torres al camp ha aparegut Steven Gerrard. El capità ha començat a repartir joc i a crear situacions de perill ben prop de l'àrea. Abans de finalitzar el partit, Pennant ha hagut de ser substituït per una més que probable estravada muscular al seu quàdriceps de la cama esquerra. També cal esmentar la desafortunada lesió del jugador gallec del Birmingham City, Borja Oubiña, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc, quan tant sols es portaven disputats 13 minuts de partit.

En els propers partits, cal recuperar aquella espurna mostrada en els inicis de la competició. Aquella vitalitat, aquelles ànsies de guanyar. S'apropa un mes d'octubre de veritable importància amb partits enfront d'equips aspirants al títol. L'actual actitud del conjunt, no és ni molt menys, la millor manera d'afrontar el repte. Cal millorar.

FORMACIÓ:
Reina, Arbeloa, Carragher, Hyypia, Riise, Pennant (Finna, 86), Gerrard, Mascherano, Babel (Torres, 60), Voronin (Crouch, 73) i Kuyt.

11 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions:

Pennant: 5 punts
Riise: 3 punts
Torres: 1 punt.

Que parli el poble. Power to the people.

Anònim ha dit...

No vaig veure el partit y no et puc donar puntuacions pero el home del partit potser seria Torres per la seva entrada revulsiva. Tot i que he de dir quea mi m'agrada molt peter crouch i Steven. Estic molt content xk ara confia Benitez algu més. salutacions!!!!!

Avera si s'aconsegueix aquest any la premier.

Javi Saiz ha dit...

5 points...Torres, que no tuvo muchos minutos ni participó en exceso, pero dejo detalles como la chilena, o el pase de tacón a Crouch.

3 points...Pennant, aunque no me guste nada fue de lo poco desequilibrante.

1 point...Kuyt, mas que nada por que fue de los que mas ganas le puso.

si seguimos así, no merecemos ganar la liga.

Anònim ha dit...

Mis puntos: Torres 5, Kuyt 3 y Riise 1. Si entra la volea de Torres se cae Anfield. Estos partidos hay ganarlos. Un fallo.

juan ha dit...

5 puntos El Jefecito
3 puntos Steven Gerrard
1 punto Pennant

Alba ha dit...

Un partit bastant fluix del Liverpool. Espero que millorin el seu joc i tornin les victories.
Salutacions

Antoni Ramos ha dit...

He arribat al bloc de casualitat i m'agrada molt, felicitats. El partit no l'he vist, però els reds porten dos partits de lliga sense veure porta... Esperem que canvii la sort. Demà Carling contra el Reading! Salut!

Carlos ha dit...

No he visto el partido, pero parece que no ha sido demasiado bueno... Me alegro xD

Bueno nosotros seguimos con 4 vicotiras consecutivas, el Chelsea de Avram no fue problema, yo apostaría por qué quedáseis segundos o terceros (el Manchester primero claro). Ojo con los gunners que este año estan muy fuertes y pueden dar la sorpresa.

Saludos

Carlos ha dit...

PD: Estoy contigo, estos puntos son de los que al final de liga te acuerdas; ¿Y si hubieramos ganado aquel partido[...]?

Saludos de nuevo

tube zine ha dit...

www.footblogclub.blogspot.com

Stubbins ha dit...

Tancat el límit de votacions.

Torres: 11 pts.
Pennant: 9 pts.
Mascherano: 5 pts.
Kuyt i Riise: 4 pts.
Gerrard: 3 pts.

Puntuen per a la general:

Torres: 5 pts.
Pennant: 3 pts.
Mascherano: 1 pts.