dimecres, 5 de setembre de 2007

Com seguir els partits del Liverpool FC en directe per internet.

Aquesta temporada els supporters del Liverpool i per extensió molts aficionats a la Premier League, estem que trinem. La compra dels drets de la Premier per part de Televisió Espanyola, lluny de satisfer als aficionats, ha propiciat notables cabrejos al ser impossible o molt difícil el seguir els partits del Liverpool FC en directe per televisió. La temporada anterior, amb els drets d'emissió de partits de la Premier en poder de Digital +, resultava fàcil seguir els partits dels Reds en qualsevol dels canals destinats a l'emissió d'events futbolístics o esportius de la citada plataforma digital. La no renovació d'aquests drets, ha significat una autèntica punyalada per l'esquena als abonats de la plataforma digital, que han vist com els privaven d'un dels elements més atractius de la seva programació i han estat compensats amb l'emissió de l'apassionant lliga romanesa.

Per si fos poc el sidral televisiu a l'estat espanyol, a Anglaterra la compra d'alguns drets per la cadena SETANTA a l'habitual fins la temporada passada SKY, ha fet que molts supporters que es dirigien als pubs per seguir les evolucions dels de Rafa, s'hagin quedat amb un pam de nas al no disposar encara molts dels pubs de l'antena del nou canal de pagament britànic.

D'aquesta manera, el supporter de carrer ha hagut d'aguditzar l'enginy i buscar per internet la emissió en directe dels partits. I el cas, és que la cosa realment funciona. Tant sols un petit inconvenient. Si no domineu el xinès o el mandarí, ho tindreu magre per seguir els comentaris.

Es per això, i després de mantindre una conversació amb el bon amic Lover de Liverpool Madrid, que en aquest post tractaré de la millor manera i més senzilla possible, explicar tots els passos necessaris per poder seguir els partits dels Reds (i qualsevol esdeveniment esportiu de renom) en directe per internet per el sistema conegut com Streaming.

NOTA: En aquesta ocasió, el post estarà escrit tant en català com en castellà per facilitar la comprensió dels supporters de parla no catalana. Espero que sigui d’ajuda per tothom.

REQUISITS INDISPENSABLES / REQUISITOS INDISPENSABLES:

Connexió a internet de banda ample (ADSL). Quan més alta sigui la velocitat de connexió, més ràpida serà la visualització de les imatges.

Conexión a internet de banda ancha (ADSL) Cuanto mayor sea la velocidad de conexión, más rápida será la visualización de las imagenes

Pàgina web especialitzada en la captació de les senyals televisives. La més popular és Rojadirecta.org. Personalment jo he utilitzat una web russa anomenada livetv.ru que disposa de traducció de la pàgina a l'anglès.

Pagina web especializada en la captación de las señales televisivas. La más popular es rojadirecta.org. Yo personalmente he utilizado una web rusa llamada livetv.ru que dispone de traducción de la pagina al inglés.

Software de reproducció de les imatges. Els més populars i eficaços són Sopcast, PPmate o TVants. Sense la descarrega e instalació d'aquests softwares en el vostre equip és impossible visualitzar els partits.

Software de reproducción de las imágenes. Los más populares i eficaces son Sopcast, Ppmate o Tvants. Sin la descarga e instalación de estos softwares en vuestro equipo, es imposible la visualización de los partidos.

PASSOS A SEGUIR / PASOS A SEGUIR.

Inicialment ens dirigirem a alguna de les pàgines web que ofereixen la possibilitat de visualitzar esdeveniments de qualsevol mena en directe mitjançant internet. Cal esmentar, que els partits no son oferts en rigorós directe al haver-hi un desfàs d'un parell de minuts. Per aquest supòsit, utilitzarem la pàgina LiveTv (versió en anglès)

Inicialmente nos dirigiremos a alguna de las páginas web que ofrecen la posibilidad de visualizar acontecimientos de cualquier tipo en directo a través de la red. Cabe decir, que los partidos no son ofrecidos en un riguroso directo al haber un desfase de un par de minutos. Para este ejemplo, utilizaremos la página LiveTV (versión inglesa)

En la seva pàgina principal, trobarem en la banda esquerra de la pantalla, tots els esdeveniments esportius als que hi ha la possibilitat d'accedir per tal de seguir-los en directe. En la pantalla principal, també ens ofereixen els canals televisius destacats per els usuaris de la pàgina, mitjançant les seves valoracions.

En su pàgina principal, encontraremos en la banda izquierda de la pantalla, todos los acontecimientos deportivos a los que la web ofrece la posibilidad de acceder para seguirlos en directo. La pantalla principal, también nos ofrece los canales televisivos destacados por los usuarios de la página, mediante sus valoraciones.

Per a l'exemple, utilitzarem la retransmissió del US OPEN de tennis (A), que està gràficament destacat amb un quadre al qual accedirem fent doble click.

Para el ejemplo, utilizaremos la retransmisión del US OPEN de tenis (A), que está graficamente destacado con un cuadro, al cual accederemos haciendo doble click.

Un cop en la pantalla de l'esdeveniment esportiu escollit, hi trobem totes les possibilitats per fer el seguiment de la retransmissió. (1) Ens indica quin canal el retransmet i l'idioma. (2)El reproductor amb el qual es pot visualitzar. (3)El bit rate, és a dir, la velocitat de transmissió de dades. A major velocitat, menys temps de càrrega. (4) Botó d'accés a la visualització.

Una vez en la pantalla del acontecimiento deportivo escogido, encontramos todas las posibilidades para realizar el seguimiento de la retransmisión. (1) Nos indica el canal televisivo que retransmite el evento y el idioma de emisión. (2) El reproductor con el cual es posible su visualización. (3) El bit rate, es decir, la velocidad de retransmisión de datos. A mayor velocidad, menos tiempo para la descarga. (4) Botón de acceso a la visualización.

Abans de fer click en el botó de visualització, es necessari tindre instal·lat el reproductor en el nostre equip informàtic. Per efectuar la descarrega del software, La mateixa pàgina, ofereix la possibilitat de fer-ho directament, tot fent click en el logo del programa (2). D'aquesta manera ens apareixerà la pantalla de descàrrega i tant sols haurem de instal·lar en el nostre disc dur l'arxiu descarregat, seguint els passos indicats en el programa d’instalació.

Antes de hacer click en el botón de visualización, es necesario tener instalado el reproductor en nuestro equipo informático. Para efectuar la descarga del software, la misma página ofrece la posibilidad de hacerlo directamente, haciendo doble click en el logo del programa (2) De esta manera, aparecerá la pantalla de descarga i tan solo habremos de instalar en nuestro disco duro el archivo descargado, siguiendo todos los pasos indicados en el programa de instalación.

Una vegada instal·lat el software del programa reproductor requerit, tant sols hem de fer doble click en el botó de visualització. D'haver-se fet correctament la instal·lació, directament es carregaria el reproductor tot començant a carregar el búfer. Quan aquest arriba al 100%,(el temps depèn de la velocitat de connexió) connectar amb el canal emissor i ja disposaríem de les imatges de l'esdeveniment esportiu desitjat.

Una vez instalado el software del programa reproductor requerido, tan solo hemos de hacer doble click sobre el botón de visualización. De haverse hecho correctamente el proceso de instalación, directamente cargaria el reproductor, comenzando éste a cargar el búfer. Cuando éste haya alcanzado el 100% de su capacidad, (el tiempo de carga, depende de la velocidad de la conexión a la red) conectaria con el canal emisor y ya dispondriamos de las imágenes del acontecimiento deportivo seleccionado.Espero i desitjo que l'exemple utilitzat hagi estat el suficientment aclaridor per a tots els interessats. D'igual manera, convido a qualsevol lector del blog que tingui uns coneixments en la màteria més amplis (jo tot just vaig començar a utilitzar aquest sistema el passat cap de setmana) a publicar comentaris en el post, afegint qualsevol aspecte que cregui convenient, per enriquir encara més a la resta d'usuaris, o corregir qualsevol dada errònea. Gràcies anticipades.

12 comentaris:

Juan LFC ha dit...

Stubbins pirata.

Stubbins ha dit...

@ Juan

Jajaja. Este año y los próximos, serán muy duros para el supporter. Hay que ingeniarselas como sea o nos quedamos sin futbol rojo.

Ya pueden venir a casa, la Guardia Civil, els Mossos d'Esquadra, José Luis Torrente y Austin Powers.... Me la bufan!

Javi ha dit...

Bueno yo llevo un par de año viendo fútbol asiduamente de esta manera, asi que intentare ayudar:

Sobre las páginas, recomiendo rojadirecta (aunque últimamente ha sido denunciada), live.ru (da mas variantes sobre programas y retransmite todos los eventos importantes), y tvfutbol.net (esta la utilizo para la descarga de partidos).

Mi programa preferido para ver partidos es el PP Stream, nunca se me para y se ve casi como en la tele. El Sopcast es la segunda opción.

Para que no tenga parones, es recomendable no tener ningún otro programa conectado (ares, emule, msn...)

El gran problema de ver partidos por internet es el idioma. Sin embargo, muchos de ellos ya se pueden ver en inglés, y algunos en español (la bundesliga). Para ver al Liverpool lo mas probable es encontrar partidos en chino, y en ocasiones en inglés.

Poco mas que decir solo un apunte, hay partidos en determinados canales que nunca llegan a cargar por la cantidad reducida de personas que se comentan. En el caso de los reds, no suele pasar esto.

Si alguein tiene alguna duda, intentaré ayudar, aunque es bastante sencillo todo esto. Recomiendo la descarga de partidos, por medio del Bitcomet, no tardan mas de 1 dia en bajarse y los puedes encontrar en español.

Un saludo!!

lover ha dit...

Magnífico, espectacular, impresionante, genial... no tengo adjetivos, Stubbins!!! Y el hecho de que hayas puesto una versión en castellano para los que podriamos estar "Lost in Traslation" son de esas cosas que llegan, tío.

Un abrazo muy grande, mis agradecimientos y felicitaciones!

Stubbins ha dit...

@ Javi

Gracias por tu rápida aportación. Sin duda tus sabios consejos nos serán de indudable utilidad.

@ Lover

Gracias, espero haber aclarado tus dudas. Ya no hay excusa válida para decir que no hemos podido ver el partido del Pool.

fernando ha dit...

a ver si soy capaz de entenderlo, me pierdo con el catalán ;)

un abrazo

Stubbins ha dit...

@ Fernando

Collons!!! Para un post que hago bilingüe, y no lo entiendes??? jajaja. Estos del Manzanares!

fernando ha dit...

No se me veía ayer en mi ordenador. Hoy si lo veo bilingüe. Cosas de la informática. Uf, lo veo complicado dado mi torpeza con estos bichos.

CALIGULA ha dit...

Excelente data stubbins.

JFT 96 ha dit...

GRACIAS

Alvaro ha dit...

Hombre, yo esque aunque sea simpatizante red, no sigo al 'pool' en cada jornada. Vi uno o dos partidos por Roja Directa.

¡¡¡¡Saludos!!!!

Stubbins ha dit...

@Justice

Hombre!! Pese a lo escueto de tu comentario, me alegra volver a leerte por aqui.

@ Alvaro

No solo de rojos vive el hombre. Yo por ejemplo he seguido varios partidos del Mundial de rugby durante el weekend.