dilluns, 5 d’abril del 2010

El canvi de la discordia.

Birmingham City 1-1 LIVERPOOL FC



Seriós pas enrere del Liverpool. El punt aconseguit ahir a Birmingham, sembla insuficient per les aspiracions d'arribar a la quarta plaça de la classificació. A falta de cinc partits i 15 punts en joc, el Liverpool es veu obligat a aconseguir 5 victòries (una d'elles contra el Chelsea en la penúltima jornada) i esperar a desfetes dels seus 3 rivals, Manchester City, Tottenham Hotspur i Aston Villa, tots ells amb un partit menys que els Reds i amb més punts tret dels de Birmingham. Sembla impossible, però que és impossible en el futbol?

S'havia advertit de la dificultat que suposa un partit a St. Andrews aquesta temporada i les previsions es van complir. Partit sense concesions, trabat, molts nervis i poc espectacle futbolístic. Sortia Benítez amb un onze sorprenent. Kirgyakos tornava a l'aliniació en detriment d'un brillant Agger les darreres setmanes. També Benayoun i Lucas Leiva que compartiría la zona mitja amb Steven Gerrard, quedant Dirk Kuyt com a enllaç entre la mitja i Fernando Torres.

La primera part va transcòrrer amb un Birmingham City fort durant els primers minuts, però que el Liverpool rapidament va saber aturar amb la possesió de la pilota. Mica en mica, el Liverpool aconseguiria les primeres ocasions i la millor fou per a Maxi Rodríguez que enviaría la pilota al travesser, després d'una bona jugada de contraatac que iniciava Pepe Reina i conduia Yossi Benayoun.

Poca cosa més durant els primers 45 minuts. Tant sols destacar el ferri marcatge patit per Torres, que una vegada i un altre, era caçat pel darrera pels seus marcadors, sense que aquests veiesin cap mena de càstic per part de l'arbitre.

El segon temps, s'iniciaría amb el gol del Liverpool. Steven Gerrard després de col·locar-se la pilota a la seva cama bona, la dreta, xutava a porteria des d'el vertex de l'àrea amb un xut de rosca al que Joe Hart res podía fer per evitar que la pilota entrés tot just a l'arrel del pal. Steven Gerrard va tornar a donar mostres de ser el jugador insignia de l'equip i refrendava amb el gol una bona actuació fins a les hores.

El Liverpool havia fet el més dificil. Posar-se per davant en el marcador a St. Andrews. Però no va saber protegir aquesta avantatge i 7 minuts després Ridgewell en un clamorós error defensiu, aconseguia posar l'empat en el marcador per als d'Alex McLeish, al presentar-se tot sol en el segon pal i aprofitar la centrada de McFadden. L'errada defensiva de Johnson que esperava al punt de penal, quan a les seves esquenes Ridgewell disposava d'una veritable autopista sense peatje per presentar-se tot sol davant Reina, va ser sustancial.

El partit entrava en una sessió d'avorriment i Rafa Benítez s'encarregava de despertar a tothom en el minut 65 substituïnt a Fernando Torres per David NGog. La polèmica estava servida. Es pot treure al teu davanter i jugador més en forma quan et jugues la Champions? Estava realment cansat Fernando Torres com va apuntar Benítez a l'acabar el partit? Era necessari reservar a "El Niño" per el partit de dijous contra el Benfica?

El cert, és que sense Torres en el terreny de joc i amb NGog sobre el camp, es va veure al millor Liverpool. El jugador francés rapidament va gaudir de les primeres ocasions que van estar a punt de ser gol al rematar amb el cap i xutant amb cama dreta venint des d'el darrera. Tampoc els Blues de McLeish van deixar de posar setge a la porta de Reina, aprofitant novament els espais cedits per els laterals drets. En una jugada calcada a la de la primera part, però aquesta vegada en la zona d'Insua, va estar a punt de significar el 2-1, però Bowyer no va saber rematar a tant sols 5 metres de la ratlla de gol.

Aquilani i Babel entraven al camp i Ngog novament gaudia de una gran oportunitat. Una excel·lent passada llarga al forat de Gerrard, era controlada en plena cursa amb el pit per Ngog que deixant baixar la pilota, rematava fluix a porteria en un remat de dificil execució que no representava cap problema per a Hart. Abans del final del partit, Maxi Rodriguez tornaría a intentar trencar l'igualada, però el seu xut es perdría en la grada.

Empat a un gol al final. Un punt insuficient i una pol·lèmica que no deixa a ningú invariable.

FORMACIÓ:
Reina, Johnson, Kirgyakos, Carragher, Insua, Maxi Rodríguez, Lucas Leiva, Gerrard (C), Benayoun (Babel 71'), Kuyt (Aquilani 81) i Torres (NGog 65')

GOL:
0-1 Gerrard 47'

7 comentaris:

Stubbins ha dit...

Canvi sorprenent i inexplicable per a molts. El cert, és que amb NGog al camp, el Liverpool va gaudir de les millors ocasions i va practicar el millor futbol del partit. No va ser el millor dia de Torres. El que és clar, és que els golejadors quan tenen un mal dia, a la mínima que enganxen poden marcar. Però aixó ja són suposicions.

Puntuacions:

NGog: 5 pts.
Gerrard: 3 pts.
Benayoun: 1 pt.

Jorge-George Olmos ha dit...

Como no me voy a repetir y paso, dare los puntos.

Gerrard 5
Ngog 3
Torres 1

FERNANDO SANCHEZ POSTIGO ha dit...

Un error clamoroso. Si vas empate y necesitas ganar, no puedes cambiar a tu máximo goleador. ES de cajón. un abrazo.

xavi martin ha dit...

lo ve un niño de parvulario.con Torres y Ngog en el campo este partido se gana

GERRARD 5
NGOG 3
MAXI 1

el Churi ha dit...

Ngog: 5

Gerrard: 3

Maxi: 1

Tot i que al principi em va sorprendre el canvi, al cap de cinc minuts es van aclarir els meus dubtes.

Si s'haguès marcat no parlaríem de canvis... i ocasions van haver-hi, unes quantes.

Torres és molt gran, pero no va fer RES. Com Gerrard fa un parell de setmanes...

Salutacions.

Sanma ha dit...

Com vosaltres, tampoc entenc el canvi de Torres.

Puntuacions:
Gerrard 5 pts
Maxi 3pts
NGog 1pt

Stubbins ha dit...

Benvingut Sanma.

Tanquem puntuacions:

Gerrard: 21 pts.
NGog: 17 pts.
Maxi Rodríguez: 5 pts.
Benayoun i Torres: 1 pt.

Puntuen per la general:

Gerrard: 5 pts.
NGog: 3 pts.
Maxi Rodríguez: 1 pt.

Gràcies a tots per la vostra participació.