divendres, 19 de març del 2010

Liverbirds contra Aligues.

L'Sport Lisoba Benfica, serà el rival dels Reds als quarts de final de l'Europa League. Així ho ha volgut el sorteig celebrat aquest matí a Nyon, Suïssa, que ha determinat també, que el guanyador d'aquesta eliminatòria s'enfrontarà en semifinals al vençedor del duel espanyol entre Atlético de Madrid i Valencia. El partit d'anada es disputaria a l'Estadi da Luz el dijous 1 d'abril, mentre que la tornad sería a Anfield una setmana després.

El popularment conegut Benfica, és una entitat esportiva amb clar caracter poliesportiu. El club compta amb seccions de bàsket, handbol, rugby, ciclisme o hockey patins. Però també d'altres activitats esportives molt més minoritàries com ara billar, pesca o tir amb arc.

Actualment, el Benfica compta amb una plantilla plena de jugador que han passat per la lliga espanyola. Aimar, Saviola o l'espanyol Javi Garcia. Però també compta amb altres futbolistes internacionals como ara l'argentí Di Maria, l'eterna promessa nord-americana Freddy Addu o els portuguessos Quim, Peixoto o el veterà davanter i capità de l'equip, Nuno Gomes. Tots ells són entrenats per l'entrenador lus Jorge Jesús.

Històricament, Reds i Aligues s'han enfrontat en partit oficial en fins a vuit ocasions. La darrera vegada que es van veure les cares, va ser l'any 2006 en vuitens de final de la Champions del 2006, on el Liverpol defensava el títol de campió. Els portuguessos vencíen als reds en tots dos partits amb 1-0 a Lisboa i un inapelable 0-2 a Anfield amb un gran Simao Sabrosa, actualment a l'Atlético de Madrid.

Els enfrontaments de quarts de final de la Europa League, són els següents:

SL Benfica v Liverpool FC
Valencia CF v C Atletico Madrid
Hamburg SV v Standard Liege
Fulham FC v Wolfsburg