divendres, 11 de juliol del 2008

Un "goleiro" pel Liverpool.

Diego Cavalieri és el nou porter del Liverpool FC, des d'el dia d'avui en el que ha estat presentat a les instal·lacions del club a Melwood. El porter de nacionalitat brasilera, però amb passaport italià, arriba procedent del Palmeiras i es sumarà a l'equip de porters del primer equip en companyia de Pepe Reina i d'Scott Carson, tot i que el porter anglès, es ben probable que abandoni la disciplina red en els propers dies amb destinació Birmingham per posar-se a les ordres de Martyn O'Neill a l'Aston Villa, club on ha militat com a cedit la darrera temporada. Aquesta vegada però, tothom espera que l'acord per Carson entre Villans i Reds, sigui mitjançant un traspàs definitiu. D'aquesta manera, Cavalieri passaria a ser el segon porter de l'equip després de la marxa de Charles Itandje al Galatasaray turc, on compartirà vestidor amb el també ex-jugador del Liverpool, Harry Kewell.


Cavalieri és un porter de 25 anys d'edat nascut a Sao Paulo, que ha militat des de l'any 2002 fins l'actualitat al Palmeiras, un dels dos clubs gegants de la ciutat paulista, conjuntament amb el Sao Paulo. Pel porter brasiler, han estat interessats abans de signar definitivament per quatre temporades per el club d'Anfield, clubs com el València, Benfica o Milan. La temporada anterior va estar a punt de signar per l'Internazionale de Milan, però el club neri-azzurri es va decantar finalment per el seu compatriota i company de selecció Julio Cesar.

Poques referencies tecniques disposem del nou porter Red. el tòpic futbolístic parla de que al Brasil, bressol de futbolistes de gran habilitat i tècnica individual, el que no sap jugar al futbol el destinen a la posició de porter. Val a dir, que aquest tòpic s'està desmuntant en els darrers temps amb l'arribada de porters de gran valua com Julio César (Inter), Dida (Milan) o Rogerio Zenit (Sao Paulo). Per fer una idea als supporters de les característiques de Diego Cavalieri, adjuntem el següent video. A primera vista, sembla que col·locació sota els pals i reflexes son les principals habilitats del goleiro red.