dilluns, 21 d’abril del 2008

Un clàssic dels nous temps.

Per tercera vegada en quatre anys, Liverpool FC i Chelsea FC es troben en unes semifinals per jugar-se una plaça a la final de la Champions League. Si a això afegim, que tots dos clubs es varen enfrontar en la lligueta de grups la temporada 2005/06, podem parlar d'un autèntic clàssic del futbol europeu, com a mínim en el que portem de segle XXI.

Entre tots dos equips, no hi ha secrets que valguin. Des de l'arribada a tots dos clubs de Rafa Benítez i Roman Abramovich, els dos homes que han canviat el rumb de le dues entitats, fins a 18 ocasions s'han vist les cares en partit oficial scousers i londinencs.

Als dos enfrontaments anuals del Campionat de lliga, cal sumar 6 partits de Champions League (sense incloure els de la present edició que en faran 8), 1 semi-final de FA Cup, 1 Community Shield i 1 enfrontament de 5ª Ronda de Carling Cup. El resultat: 5 victòries red, 5 empats i 8 victòries per el Chelsea. El balanç, tot i ser favorable per els blues, reflexa una igualtat gairebé total entre dos equips, que vist el recent historial, han estat clars dominadors del futbol anglès i continental dels darrers anys.

Però tot això forma part del passat i de l'historia. El present es juga demà a partir de les 20:45 h, (en directe per Antena 3 tv) quan l'arbitre doni inici a la sèrie que tothom preveu un calc dels dos enfrontaments anteriors. Es a dir, futbol molt tàctic i poques concessions per a l'espectacle.

En les files dels de Benítez, la novetat més important, és el retorn a la convocatòria de Steven Gerrard, ausent en el partit del passat dissabte davant del Fulham per uns dolors al coll. Aquesta tarde s'han esvaït tots els dubtes i Rafa Benítez ha confirmat la presencia demà, d'un dels principals actius de l'equip. També Sami Hyypia podrà ser de la partida després de recuperar-se plenament d'un cop al cap que li va fer perdre el coneixement per uns instants en el partit del dissabte.

Un dels aspectes a tenir més en compte, és el dels jugadors que estan a una targeta de rebre un partit de suspensió, que no són altres que Fabio Aurelio, Jamie Carragher i el propi Steven Gerrard.

Pel que fa a les files del Chelsea, la novetat més important, és el retorn de Frank Lampard, després de no ser present en els dos darrers compromisos de l'equip londinenc per infermetat de la seva mare.

Menys de vint-i-quatre hores doncs, per a que doni inici una nova edició d'aquesta sèrie d'enfrontaments èpics. Es repetirà l'historia? Sempre acostuma a repetir-se.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

@ todos los Reds

¿como van esos nervios?, los mios ya empienzan hacer de las suyas.

Anònim ha dit...

Yo apuesto por una final Liverpool-Barcelona. Mañana estaré pendiente del partido. Espero que Torres vuelva a marcar. Un abrazo.

Javi Saiz ha dit...

Esta vez somos mejores y ellos peores, pero poco tiene que ver eso, aunque confío en la victoria.

Espero que Gerrard esté perfectamente recuperado.

Spitfire ha dit...

Moltíssima sort per aquesta nit, reds! Tan de bó Anfield torni a viure una nit màgica avui ;)

Molts son els lemes dels banners reds que es podrien fer servir avui: "We're made of Shankly's best", "In Rafa we trust" i un llarguíssim etc. Però si n'haig de triar un per l'ocasió, em quedo amb un que vaig veure per la tele aquella nit de semis del 2005 enfront el Chelsea, que deia: "MAKE US DREAM". Doncs això, feu-nos somiar nanos ;)

Stubbins ha dit...

@ Spitfire

Avui veuràs un nom a The Kop. LIAM HARKER. Es un nano de catorze anys (+/-) que pateix un càncer d'estomac i al que malauradament li queden com a molt dues setmanes de vida. Abans de morir la seva màxima il·lussió era poder anar a Anfield a veure el LFC-Chelsky. Com que no hi podrà ser per obligació mèdica, tot Liverpool s'ha volcat amb el nano i penjarà banners amb el seu nom.

Els BCN REDS ens hi afegim.

YOU'LL NEVER WALK ALONE, LIAM!!!