divendres, 21 de desembre del 2007

L'Inter serà el rival.

Liverpool FC Vs. Internazionale de Milan. Aquest ha estat el duel de setzens de final de la present edició de la Champions League, que ha deparat el sorteig celebrat aquest migdia a Suïssa. Poques eren les opcions tenia el club d'Anfield d'obtindre un rival assequible per continuar endavant en la màxima competició continental, així que l'enfrontament contra els italians ha estat rebut amb certa resignació.

L'Inter de Milà, és per ara l'actual campió i lider de la Serie A italiana, competició que domina sense aparent oposició, doncs disposa de set punt d'avantatge sobre el seu immediat perseguidor, la Roma de Totti. El conjunt entrenat per el qüestionat Roberto Mancini, encara roman invicte en el Calcio amb un total de 12 partits guanyats i 4 d'empatats, amb uns guarismes de 35 gols a favor per 8 en contra.

Ha estat en la competició de la Champions, on l'Inter ha rebut l'única derrota del que portem de temporada. Va ser en el primer partit de la lligueta enfront del Fenerbhaçe turc a Istambul. L'equip de Mancini va caure derrotat per la mínima a mans del conjunt de Roberto Carlos.

Es precisament en la Champions League, on el campió italià te un deute amb els seus pacients aficionats. Any darrera any els projectes multimilionaris del seu president Massimo Moratti han fracassat en l'assalt a un títol que llueix per dues ocasions (1963/64 i 1964/65) a les vitrines del club.

El gegant italià, compta amb un planter d'una qualitat i una quantitat a l'alçada de les millors plantilles que es puguin configurar en l'actualitat. Per sobre de tot destaca el gran bloc i la fortalesa defensiva del conjunt. Homes com Cambiasso, Materazzi, Cordoba, Samuel o Vieira, doten al conjunt nero-azzurro d'una solidesa defensiva gairebé inexpugnable. Però mentre uns defensen i destrueixen, altres es dediquen a la creació i a la anotació. En aquest aspecte, l'Inter no està ni molt menys coix. Figo, Solari, Stankovic, Ibrahimovic, Suazo o Crespo, fan respecte a qualsevol.

La historia tant sols ha deparat dos enfrontaments entre aquests dos gegants del futbol continental. Tots dos enfrontaments van correspondre a la semifinal de la per a les hores denominada Copa d'Europa de la temporada 1964/65. El Liverpool dels Mooran, Yeats, Callaghan, Hunt, St. John i Tommy Smith, amb Bill Shankly a la banqueta, queia derrotat en el global de la eliminatòria, després de guanyar en un èpic partit a Anfield per 3-1 a l'anada i caure per 3-0 al vell San Siro.

Les dates dels enfrontaments ja han estat confirmades per tots dos clubs. El dimarts 19 de febrer tindrà lloc l'anada a l'estadi d'Anfield, mentre que la tornada es disputarà a San Siro el dimarts 11 de març.

1 comentari:

FERNANDO SANCHEZ POSTIGO ha dit...

Un complicadísimo rival. De todos modos, el Liverpool puede pasar si juega al nivel de los partidos ante Oporto y Marsella. Torres será clave.

un abrazo.