dimecres, 26 de desembre del 2007

La relaxació es podia haver pagat molt cara.

Derby County 1-2 LIVERPOOL FC.

Onze minuts de joc en el Pride Park de Derby. Fernando Torres es deixava caure a posicions de mitja-punta per rebre la pilota. El jugador madrileny encarava al seu defensor amb un canvi de ritme trencador i una auto-passada en túnel per sota de les cames del seu oponent. El primer defensor estava superat, al sortir al seu encontre el segon contrincant, Torres el retallava amb un joc de maluc i ja tant sols havia de creuar la pilota lluny de l'abast del jove porter local Price.

Era el 0-1 d'un partit que els supporters reds presumien, per les posicions en la classificació de tots dos equips, que seria una autèntica passejada militar. Res més lluny de la realitat. La manifesta superioritat dels homes de Benítez no s'ha tornat a traduir en el marcador fins als minuts finals del partit, arriscant innecesariament tres punts que tothom donava per fets.

A partir del gol de Torres (novè en Premiership), el Liverpool ha jugat a plaer sobre la gespa del Pride Park. L'ordre i el sentit tàctic imposat per Xabi Alonso i els nervis i les imprecisions locals, feien en molts moments del primer temps, que la possessió de la pilota fos totalment dels homes de Benítez. Malgrat això, el Liverpool no ha posat a prova en gaires ocasions a un porter local visiblement nerviós. El neguit no era però propietat única i exclusiva del jove porter Price. La situació que viuen els jugadors de Paul Jewell, en el més profund de la classificació, feia que els Rams no trobessin en cap moment el seu lloc en el camp.

Amb l'inici del segon temps, els homes de Jewell han anat trobant la manera de plantar cara a un relaxadíssim i insultantment conformista Liverpool. Amb pilotes llargues i amb molt més cor que cap, el Derby County s'anava aproximant una vegada i un altre a la porteria de Reina i cada cop amb més perill. Els Reds, lluny d'asserenar la situació, han caigut en la mediocritat més insultant. El merescut gol de l'empat dels homes de Jewell, no ha trigat en arribar. Un lliure indirecte penjat sobre l'àrea red, ha estat aprofitat per McEveley per empatar el partit en el minut 67 després d'aprofitar uns sèrie de rebots.

Restaven vint minuts de partit per tal de tornar a posar el marcador en favor del Liverpool. Vint minuts per rentar una imatge que durant la totalitat de la segona part fins a aquell moment, ha estat quelcom més que desastrosa. Per sort, el conjunt de Benítez ha tret la casta necessària per capgirar la situació. L'equip ferit en el seu orgull, ha tornat a prendre el comandament del joc, amb un Xabi Alonso molt combatiu. El donostiarra ha estat protagonista de diversos xuts a porta que han fet que el porter Price s'exercitara al màxim de les seves prestacions. També i com no, el gran capità Seteven Gerrard ha capitanejat la reacció red. Els dos intents inicials de batre als rams per part del 8 red, amb pilota al travesser inclossa, han estat finalment efectius, quan en el minut 90 de joc, una cavalcada del mig-campista des de el seu propi camp ha acabat en un afortunat gol de rebot, després que el porter Price refuses el xut a boca de canó de Torres.

En una jornada en la que el Chelsea de Avram Grant empatava a 4 gols a Stamford Bridge davant de l'Aston Villa en un vibrant partit, el Liverpool ha estat ben a punt de llençar per la borda una important ocasió de retallar dos punts sobre els blues, jugant un calamitós partit davant del pitjor equip del campionat. Per sort, les coses han tornat al seu lloc amb el gol de Gerrard. Si alguna lliçó cal extreure del partit d'avui, és que en aquest campionat fins el més petit et pot plantejar seriosos problemes si sel subestima. NO VAL A BADAR.

FORMACIÓ:
Reina, Finnan, Carragher, Hyypia (Benayoun '53), Fabio Aurelio, Babel (Kuyt '71), Gerrard, Xabi Alonso, Riise, Voronin (Lucas Leiva '90) i Torres.

GOLS:
0-1 Fernando Torres '11
1-2 Gerrard '90

10 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions:

Gerrard: 5 pts.
Xabi Alonso: 3 pts.
Fernando Torres: 1 pt.

Vaya susto, vaya susto.

Red Howard ha dit...

Xabi Alonso 5 pts.
Torres 3 pts.
Gerrard 1 pt.

tgdor_ ha dit...

Alonso 5 pts
Torres 3 pts
Gerrard 1 pt.

kr3st0 ha dit...

Yo es que no soy capaz de votar por ninguno después de ver lo penoso que se jugó ayer.

Gerrard hizo poco o nada, sólo en los minutos finales apareció, y vaya que si apareció. Pero fue innecesario llegar sufriendo hasta el último minuto... pero bueno, somos kopites, eso es sinónimo de sufrimiento.

juan ha dit...

Les meves puntuacions:

El Gerrardo: 5 punts
Torres: 3 punts
Xabi A long show: 1 punt

Alba ha dit...

Sempre es important guanyar els partits després d'una mini-parada per les vacances.
Salutacions

Spitfire ha dit...

No vaig veure el partit sencer, així que no seria just que votés. El golàs de Torres, d'autèntic crack... com li trenca la cintura al defensa després de l'autopase!

Bones festes company!

Stubbins ha dit...

@ Kr3st0

Tienes mucha razón. Me costó lo suyo dar los puntos. Yo estaba bastante contrariado por el modo en que se jugó, pero para seguir con lo habitual del blog, pues debia de puntuar, eso si a regañadientes.

@ Alba
Vacances???? Aqui no ha parat ni Déu! jejeje.

@ Spitfire.
Que tinguis bon viatge a Liverpool i Aston Villa, perdó Birmingham. T'he enviat un correu amb els links que et vaig comentar. Enjoy the game!

FERNANDO SANCHEZ POSTIGO ha dit...

torres sigue y sigue marcando goles. Fernandito va camino de acabar como Pichichi de la Premier.

Mis puntos:

Torres 5

Gerrard 3

Finnan 1

Stubbins ha dit...

Puntuacions tancades.

Gerrard: 15 pts.
Torres: 15 pts.
Alosno: 14 pts.
Finnan: 1 pt.

Puntuen per la general

Gerrard: 5 pts.
Torres: 3 pts.
Alonso: 1 pt.

Al haver empatat Torres i Gerrard pels 5 pts, s'ha desempatat tenint en compte qui tenia més puntuació total fins el moment.