diumenge, 9 de desembre del 2007

Es perd l'imbatibilitat

Reading FC 3-1 LIVERPOOL FC

El Liverpool tornava a Reading amb el record del primer hat trick aconseguit per Fernando Torres amb la samarreta del Liverpool dos mesos enrere. El record d’aquella nit de setembre encara recent en la memòria de molts supporters, unit a la bona sèrie de victòries consecutives dels darrers compromisos, feia preveure inconscientment un partit relativament còmode, abans d’afrontar el proper dimarts un partit a vida o mort enfront de l’Olympique de Marsella, en la darrera jornada de la lligueta de Champions. Doncs vet aquí, que la tarda del dissabte que en un principi es preveia de transició abans del prova de foc europea, ha significat la primera derrota de la temporada en Premier League per el conjunt red.

I és que aquest ambient de inconscient suficiència ha planat entre seguidors, cos tècnic i jugadors. Si ja s’ha fet esment de les sensacions dels aficionats en les línies anteriors, Benítez també ha patit aquest excés de confiança disposant un equip amb Jack Hobbs com a titular al costat de Carragher en el eix defensiu i un mig del camp amb molt múscul amb la presència de Mascherano, Sissoko, Gerrard i Voronin. El primer quart d’hora de partit, ha transcorregut amb una clara desorientació dels jugadors reds, aspecte que ha provocat innumerables imprecisions en les passades, degudes també a una forta pressió inicial dels jugadors locals. Fruit d’aquesta pressió i d’un rebot desafortunat, Carragher s’ha vist obligat a derribar a un atacant royal, molt a prop de la línia de l’àrea visitant. Àrbitre i assistent no han dubtat en assenyalar el penal, que ofereix seriosos dubtes de si l’acció es produí dintre o fora de l’àrea. El cas és que en el minut 15 de partit, Steve Hunt avançava als homes de Coppell al enganyar a Reina en el llançament de la pena fatídica des de els onze metres.

En tant sols un quart d’hora de joc, s’havia posat de manifest que l’equip red no havia sortit amb la predisposició necessària per afrontar el partit. Voronin estava completament desaparegut i desorientat en la banda dreta, actuant com a interior. Sissoko una vegada i un altre errava en passades que no comportaven gran dificultat i l’equip ho pagava veient com el marcador del Madjeski refelexava una derrota parcial. El gol local, ha fet que els de Copell reculessin. Ha estat en aquests moments quan Mascherano ha començat a posar ordre i rigor al mig del camp i Voronin ha començat a retrobar-se, fent bones combinacions amb un combatiu Fernando Torres. Precisament el jugador madrileny, ha estat protagonista de la jugada que ha donat l’empat als de Benítez. “El Niño” ha baixat amb el pit en el mateix vèrtex esquerra de l’àrea local, una assistència de Reina des de la seva pròpia porteria, en una acció que s’ha tornat ja habitual en els darrers partits. Amb la pilota ja als peus de l’ex-jugador de l’Atlético, ha donat una bona assistència a Steve Gerrard, que endinsant-se en l’àrea ha batut per baix al porter Haneman.

El Liverpool ha vist com amb molt poquet, aconseguia superar al voluntariós conjunt local. Han estat els millors moments de l’equip de Benítez. Torres amb molta mobilitat durant el partit, ha estat víctima d’un més que possible penal que hauria pogut canviar el desenllaç del partit, l’àrbitre però, en aquesta ocasió no ha assenyalat els onze metres. Amb la polèmica, els jugadors prenien el camí dels vestidors. A la represa, novament Fernando Torres no ha sabut dirigir correctament un remat de cap a una centrada de Peter Crouch. Poc després, el jove defensa Hobbs es trobava amb una pilota dintre de l’àrea i sorprès per aquesta insòlita situació, ha enviat un xut molt defectuós que s’ha perdut en la grada. El Liverpool buscava insistentment i sense cap mena de lluïment el gol que els hi donés avantatge en el marcador. Riise ho ha estat apunt d’aconseguir quan un xut seu duríssim de cama esquerra al executar un lliure directe, que ha fet que el porter local Haneman s’esforcés de valent per evitar que la pilota entrés en la seva porteria. Però el que són les coses. En una jugada d’estratègia del Reading, Reina ha vist superada per segona vegada aquesta tarda la seva porteria, quan Doyle ha pentinat la centrada a perfil canviat del lliure directe amb el que havien estat amonestats els jugadors reds. Restava mig hora de joc i el Liverpool ha provat de restablir la igualada amb un xut enverinat de Gerrard que s’ha estavellat contra l’escaire de la porteria local. Minuts després, amb un Liverpool avocat a l’atac, el Reading sentenciava el partit amb un gol d’Harper que s’ha plantat tot sol davant de Reina superant-lo i marcant a porta buida.

Aquí ha acabat el partit. Benítez ha donat per entregada la victòria al conjunt de Copell efectuant canvis amb el clar objectiu de no arriscar a homes vitals com Gerrard i Carragher per el partit del proper dimarts. Minuts abans, Torres havia de ser substituït per Kewell amb unes molèsties al seu turmell esquerra en una nova jugada polèmica dintre de l’àrea visitant. Els minuts finals del partit, s’han desenvolupat amb un desencertat Liverpool que buscava amb més fe que encert remuntar el partit. Destacable en aquest aspecte, la llavor d’Harry Kewell i Peter Crouch, que tot i que Benítez ha donat prematurament per entregat el partit, han lluitat de valent, creant algunes situacions de perill que per ben poc no han alterat el marcador.

Amb la impressió de que amb una mentalitat més competitiva i una composició d’un onze titular amb més criteri i racionalitat, aquest partit s’hagués solventat amb una més que convincent i clara victòria, el Liverpool ha estrenat el caseller de les derrotes i veu com els seus principals rivals en la lluita per el títol eixamplen les diferències, després de guanyar els seus respectius compromisos. Mal moment per patir la primera derrota de la temporada en Premier, quan en els dos propers partits enfront de marsellesos i Manchester United, es dilucidarà gran part de les opcions d’aquesta temporada. Que tinguem sort.

FORMACIÓ:
Reina, Arbeloa, Carragher (Hyypia ’81), Hobbs, Riise, Gerrard (Babel ’70), Sissoko, Mascherano, Voronin, Torres (Kewell ’60) i Crouch.

GOL:1-1: Gerrard ‘28

10 comentaris:

Stubbins ha dit...

Les meves puntuacions

Kewell: 5 punts
Torres: 3 punts
Mascherano: 1 pt.

NOTA:
Estic de vacances i no podre actalitzar el blog com desitjaria.

Anònim ha dit...

Kewell: 5 p
Torres: 3 p
Steve G: 1 p

Estic veient el reportatge de 100 anys de l'Europa, a veure si se'm passa la mala llet de la remontada a Saragossa...quina pvta rabia!

psiko

Anònim ha dit...

El Liverpool no mereció perder ni de lejos, pero así es la vida, de todas formas lo importante de este mes está aún por llegar. Vaya arbitraje, la mare de Deu!!.

Gerrard: 5 punts
Kewell: 3 punts
Torres: 1 punt

FERNANDO SANCHEZ POSTIGO ha dit...

El Arsenal se aleja a siete puntos. Derrota justa. El Liverpool parecía estar pensando más en Marsella que en ganar al Reading.

Puntos:

Gerrard 5

Torres 3

Kewell 1

juan ha dit...

Por una vez no voy a estar de acuerdo con el gran Fernando Sánchez Postigo. De derrota justa nada de nada. Con uno a uno, dos penaltys que se fueron al limbo y ocasiones bastante claras para marcar el 1-2 (tiro de Riise que saca el portero no se de donde).

5 Puntos Gerrard
3 puntos Torres
1 Punto Kewell

Stubbins ha dit...

Por méritos hechos, el Liverpool debió ganar el partido, si le sumamos el pésimo arbitraje y las jugadas polémicas, la goleada debió ser de escándalo. Yo me quedé con muy mal sabor de boca, por el hecho que con una marcha más ese partido se ganaba fácil. Y encima el Arsenal tropieza.

Mañana no se como haré para seguir el partido, de alguna manera me lo montaré.

@ Psiko
Quina rabia!!! El vaig veure començat, tot just quan sortia el gran FERNANDO comentant el seu gol en la final de la Copa Catalunya del 98. Em posaré en contacte amb el club per veure si m'ho poden facilitar. Lo de l'Espanyol ahir, va ser una llàstima, ara mateix podrieu anar tercers. Tot i així la campanya que esteu fent és excelent.

Alba ha dit...

Una llàstima aquesta derrota perquè hauria estat una jornada rodona per apropar-se al líder. Esperem que només sigui una ensopegada anecdòtica i no es converteixi en una dinàmica.
Salutacions

Martin17 ha dit...

Mala suerte amigo, mucha mala suerte...

Si bien coincido en que Liverpool no hizo las cosas mejor que Reading, tambien es cierto que en los momentos claves, nuestra suerte fue inferior a la de ellos.

Fuerza, mucha fuerza esta tarde, pasate a opinar acerca de un tema que me saco un poco del analisis del partido.

Abrazo. Martin

Teixi ha dit...

Avui és el dia, contra el Marsella i amb presió és quan ha de demostrar en Torres si és el crack que es suposa.

salut, thepremier.blogspot.com

Stubbins ha dit...

Puntuacions finalitzades:

Gerrard: 16 pts.
Kewell: 15 pts.
Torres: 13 pts.
Mascherano: 1 pt.

Puntuen per la general:

Gerrard: 5 pts.
Kewell: 3 pts.
Torres: 1 pt.