diumenge, 18 de febrer del 2007

PRÈVIA FC BARCELONA Vs LIVERPOOL FC (VIII): Els davanters

La davantera red ha guanyat molts enters aquesta temporada amb l'arribada de dos golejadors de renom com són Kuyt i Bellamy. Per la seva banda, és una incognita de quina manera afectarà a l'equip culé i més directament a la seva línia atacant, la impresentable polèmica ocorreguda al llarg d'aquesta setmana, més pròpia de la premsa rosa, que de la premsa merament esportiva. Els primers diagnostics, aquesta tarda a València.



La temporada que està fent el brasiler Ronaldinho és realment extranya. Es el màxim golejador de l'equip blaugrana, però el seu joc és molt inferior al de darreres temporades i a la seva valua. Desaparegut en gran número de partits, és letal en les jugades a pilota aturada. Es l'encarregat per decret de executar totes les faltes a prop de l'area rival.

El camerunès Eto'o s'ha recuperat a temps de la seva lesió de genoll de principis de temporada. Tot just tant sols ha jugat deu minuts a Pamplona i ha escalfat la banda al Camp Nou la passada setmana. La seva participació en el partit d'anada és una incognita al estar mancat de minuts. De ben segur a Anfield hi serà present, amb tot el perill que aixó comporta.

Si hi ha un jugador que està cridat a ser el millor jugador del món en un futur, aquest és Lionel Messi. L'argentí però, té en les seves continues lessions un gran handicap per assolir aquest honorífic títol. Futbolísta d'una verticalitat innata, té una conducció de pilota tant sols superada per el Deu Maradona, que l'ha qualificat com el seu succesor. La seva sortida recent de la infermeria culé posa en entredit la seva participació com a titular.

El cas de Javier Saviola és força surrealista. D'estar gaire be fora de l'equip, ha passat a ser el salvavides al que s'ha agafat l'equip davant de les baixes per lesió dels seus principals artillers. Es dels jugadors més morris que hi ha en el panorama futbolístic mundial. Un autentic ratolí de l'area. Te opcions d'estar present aquest dimecres en el once titular davant la baixa forma dels titulars indiscutibles Eto'o i Messi.

Gudjonsen i Ezquerro són altres alternatives en l'atac barcelonista.



L'holandés Dirk Kuyt va arribar al Liverpool a darrera hora aquest estiu. El ros davanter procedent del Feyenoord de Rotterdam, aporta a la davantera red un treball encomiable en oferiment als migcampistes, moviments sense pilota sempre intel.ligents, asistències de gol als seus companys i una important suma de gols al final de temporada, tot i no tractar-se d'un davanter golejador nat. La seva entrega durant un partit és indiscutible. No dubta mai en pressionar a les defenses contraries per dificultar la sortida amb pilota jugada d'aquestes. El de l'holandés, era un fitxatge necessari per a un planter que no gaudia de jugadors amb instint "killer" davant de porteria. Per les seves característiques, tant físiques com futbolístiques, és un jugador que recorda molt a un altre jugador de la "factoria Benitez" l'ex-valencianista i ara a les files de l'Atletico de Madrid, Mista. Jugador aquest menyspreat per el seu club d'origen el Real Madrid i que a les ordres de Benitez va fer una temporada impressionant la temporada de la consecució de la segona lliga i la Copa de la Uefa per els valencians. Rafa Benitez sabrà treure tot el rendiment necessari al holandés per repetir aquests èxits.

Polèmic, visceral, incorregible, però també, golejador, bregador i amb caracter. Es Craig Bellamy, el jugador gal.lès és un futbolísta que al llarg de la seva carrera ha caminat per el fil d'una navalla. M'atreveixo a pronosticar que serà el gran protagonista de la eliminatòria i sobre tot del partit de dimecres. En el Camp Nou la seva participació ha d'estar fora de tot dubte, imaginem que Benítez així ho intueix. Futbolista d'una velocitat digna d'un corredor de 100 metres, està destinat a portar de corcoll a la defensa culé, amb els seus sprints tant en pilota com sense ella. Bellamy està en la actualitat en un estat de forma brutal i amb una capacitat golejadora impresionant. Davanter amb una gana de gol descomunal, impregna no ja de caracter, sino, de mala baba en el bon sentit de la paraula als seus companys. El gal.lès no ha de dubtar en encarar aquest dimecres als laterals barcelonistes Gio, Zambrota o Oleguer molt inferiors en velocitat. En la nostra opinió formarà part de la davantera anglesa acompanyant a l'holandés Kuyt. Bellamy es presumeix com la gran basa atacant del reds. Es una intuició. Amén.

Dos metres i un centímetre, un trós de davanter centre. Peter Crouch malgrat la seva aparença fràgil i feixuga, és un jugador que atesora una tècnica més que aceptable amb la pilota controlada als peus. No és dificil veure'l en acció durant un partit fent "canyos" als defenses rivals i trencant-lis la cintura amb els seus regats secs. La seva principal aportació, és clar amb la seva alçada, és en el joc aeri. Aquest any és el màxim golejador de l'equip en totes les competicions, gràcies sobre tot, a que l'equip de Benitez ha guanyat en profunditat per les bandes amb homes com ara Pennant, que el proveixen de centrades milimètriques al seu cap. Crouch és un jugador amb una visió de joc impròpia en un jugador de les seves característiques físiques. Creiem que serà dificil veure'l com a titular el proper dimecres al Camp Nou i el seu concurs es reduirà a donar refresc a Kuyt o Bellamy i al partit de tornada a Anfield. Molt curiós és, el sobrenom que rep a Sudamérica... "El escarbadientes"


Robert Bernard "Robbie" Fowler, també conegut com a GOD "Deu". 181 gols en 362 partits amb la samarreta red. Llegenda viva, als seus 31 anys està visquent la seva segona etapa al club del que és fill prodig i d'on va marxar injustament la temporada 2001. El seu paper aquesta temporada es redueix a donar refresc en els minuts finals als companys i a partits de Carling o FA Cup. tot i així aquesta temporada compta amb 5 gols en el seu haver. No ha perdut mai la seva calitat i com a mostra el gol amb el taló que va significar l'empat a 1 davant de l'Arsenal en la derrota a Anfield en partit de Carling Cup. Robbie Fowler mereix per si sol un article exclusiu en aquest blog. En ell aprofundirem en la seva trajectòria.