dissabte, 17 de febrer del 2007

PRÈVIA FC BARCELONA Vs LIVERPOOL FC (VII): El mig del camp.

La gran batalla de dimecres, es resoldrà a favor d'aquell que obtingui el control de la zona del mig del camp. En el duel del Camp Nou, el Barcelona sortirà clarament a conquerir la zona central del camp per proveir de bones pilotes als seus davanters. El Liverpool esperarà pacient i cedirà ben posiblement aquest control al rival, sabent que la seva principal basa, passa pel partit de tornada a Anfield.




Mig del camp de molta creativitat i fantasia és el que caracteritza a el Barcelona. Però no per això deixa de ser un mig del camp vulnerable defensivament, tot el contrari. Els seus jugadors més creatius, tenen una habilitat increïble per a la recuperació de pilotes. Habitualment les tres posicions del mig del camp les conformen un pivot defensiu i dos interiors creatius, tot i que, en ocasions Rijkaard opta per ignorar al pivot per afegir-hi un jugador més ofensiu. "Los pequeños".

Deco és el gran cervell de l'equip. Jugador d'una tècnica encomiable, dota al conjunt de Rijkaard d'un caracter guanyador. Va arribar al Barcelona com a campió d'Europa amb el Porto i amb la inicial funció de jugar de mitja-punta en un equip que ja disposava de molts efectius per a aquesta posició. Finalment Deco es va reciclar com a mig centre organizatiu i la seva primera magistral classe va arribar ben aviat en un partit de Champions al Celtic Park, on va sorprendre a propis i a extranys. Frenar al brasiler internacional amb Portugal, és vital per passar la eliminatòria.

Xavi Hernández és un dels jugadors més infravalorats del planter blaugrana. Es un mig-campista completíssim i tot i que gaudeix del reconeixement dels tècnics i companys, el públic i la premsa mai l'han reconegut el suficient la seva aportació a l'equip. Passades intel.ligentíssimes al forat, pilota pegada sempre als peus fent impossible la recuperació del cuir per part del rival, control del tempo, aproximacions a l'area rival molt perilloses amb el seu certer xut, són algunes de les seves principals característiques. El seu debut en el primer equip, de la mà de Louis Van Gaal, en una època molt combulsa del barcelonisme, el van fer madurar com a jugador molt rapidament.

Andrés Iniesta porta tres anys en el primer equip culé, on ha demostrat que és un jugador que marcarà el futur del futbol espanyol i europeu. Aquesta temporada amb la lessió de Xavi ha ocupat la seva posició aconseguint un rendiment notable. El de Fuentealbilla és un jugador d'una habilitat tècnica impressionant, és molt perillós amb la pilota als peus. Amb la pilota controlada es capaç de fer passades inversemblants o arrancar amb un canvi de ritme elèctric. La feblesa física és tant sols aparent i darrerament ha guanyat en recuperació de pilota. Es disputarà un lloc al mig del camp amb el de Terrassa.

El brasiler campió del món Edmilson actua com a pivot defensiu del Barcelona. Es el jugador que dona l'equilibri necessari amb jugadors tant creatius al mig del camp culé. La seves característiques futbolístiques fan que també pugui actuar com a central. Jugador dotat amb un bon desplaçament de pilota, te en les passades llargues en diagonal cap als atacants, un dels seus principals perills en atac. Tiago Motta és un jugador que també pot actuar en aquesta posició de pivot i el mateix Márquez ho ha fet amb solvència en moltes ocasions.










L'ànima indiscutible del Liverpool és el seu capità, Steve Gerrard. En la seva figura hi conflueixen tots el valors que històricament han fet gran al club del Merseyside. Bon tracte de pilota, entrega, però sobre tot, compromís total amb el club, tant al camp, com fora del terreny de joc. Gerrard és producte de The Academy, és un liverpudlian nat. La seva reflexió de continuar al club fa un any i mig quan va estar a punt de fitxar pel Chelsea, sacrificant un sou inmensament superior, dona a entendre el compromís i la estima pel club.
Va debutar amb el primer equip la temporada 97/98 comptant amb 18 anys i des d'aleshores no ha abandonat la titularitat. Es sense dubte el referent dels temps moderns del Liverpool. El seu nom va lligat al de autèntiques llegendes red com Dalglish, Rush o Shankly.
Per el partit de dimecres, és ben probable que Rafa Benitez situi al capità en la banda dreta del mig del camp red. Aquesta situació però, és tant sols hipotètica i creiem que Gerrard es situarà més centrat per col.laborar amb tasques de creació i de contenció amb Xabi Alonso i Sissoko. Gerrard ha de ser protagonista absolut de la eliminatòria. Si apareix, el Liverpool ho notarà. En les ocasions importants, Gerrard sempre ho ha fet. S'ha posat l'equip a les seves esquenes i ha comandat als reds als seus objectius. La final de la FA Cup de l'any passat, és un clar exemple. Amb un gol de Gerrard des de 30 metres al minut 93 que va forçar la prórroga i la posterior consecució del títol.




El donostiarra Xabi Alonso és l'autèntic mariscal de camp del Liverpool. Jugador amb un gran sentit del control del tempo del partit, sap conduïr sempre al seu equip amb gran intel.ligència. Els seus sempre precissos canvis de joc a ambdúes bandes, oxigenen el joc red. Migcampista que sempre s'ofereix als seus defensors per treure la pilota jugada, ha guanyat amb el pas dels partits a la Premiere League en recuperació de pilota i col.locació defensiva. Mostra una concentració màxima sobre el terreny de joc durant els 90 minuts, així ho testimonia la seva habilitat per marcar golaços des de posicions molt llunyanes, quan veu al porter avançat. Disposa d'un excelent xut tant llunyà com en col.locació. Jugador compromés com pocs, s'ha guanyat el respecte i el reconeixement, no tant sols, de l'afició d'Anfield, si no que, també de tot el públic britànic, que admira les seves intel.ligents passades. A Anfield és habitual escoltar a la grada el grit "Shoooooot" (xuta) quan Alonso te la pilota als peus encara que sigui a 40 metres de distància de la porteria rival. El basc, juga la seva tercera temporada com a red, procedent de la Real Sociedad i va ser una de les principals peticions de Rafa Benítez al arribar a Anfield. IMPRESCINDIBLE.

Mohammed "Momo" Sissoko, jugador nascut a França, però internacional amb Mali, és d'aquells jugadors que tot entrenador li agrada tindre. Es un dels protegits de Rafa Benitez, i és un altre dels jugadors que el propi tècnic madrileny va fitxar en la seva etapa al València i que tot seguit, amb la seva marxa cap a Anfield, va voler seguir comptant amb els seus serveis. Jugador d'una ferocitat defensiva impressionant, no dubta a deixar la cama i fins i tot la vista si fa falta. Poc dotat tècnicament, les seves principals virtuts són l'entrega, una forma física insuperable i les dificultats que li representa al contrari desempellegar-se del seu marcatge. El passat dissabte va tornar al once titular després d'una lessió, la seva inclussió en l'equip titular al partit del Camp Nou, és més que probable, per tractar d'aturar la creativitat barcelonista.

La banda esquerra red, serà ocupada per Fabio Aurelio o be per John Arne Riise, tot i que l'holandès ex-jugador del Barcelona Bolo Zenden podria aparíxer sorpresivament en el once titular per aportar treball defensiu.

El concurs en la eliminatòria d'homes com Pennant i Mark González, es reduirà al partit de tornada en el cas de que el resultat del Camp Nou sigui negatiu per els interessos reds. Les baixes definitives de Kewell i el badaloní Luís Garcia, en un partit molt especial per al de Llefià, disminueixen considerablement el poder ofensiu de la mitja anglesa.

1 comentari:

Javi Saiz ha dit...

Hola Stubbins, he visto tu comentario y me he decidido a devolver la visita.

Decirte primero, que tu blog está muy currado, aunque es en catalán y algunas cosas no las entiendo. Te animo tb ha seguir visitando mi blog, aunque no escribo mucho, pq estoy mas ocupado con mi otro blog de futbol.

Sobre lo que dices, es cierto que la eliminatoria se puede decidir por el centro del campo. A mi el que mas me gusta en el Barcelona es Andres Iniesta, y creo que el que mejor está este año.

Sobre el Liverpool...ya has visto lo que opino de Sissoko, aunque como dices seguramente jugará en Barcelona. En Anfield lo dudo mucho. Xabi Alonso crea el juego del equipo y de Gerrard espero mucho, aunque esta no esté siendo su mejor temporada. Siempre aparece para salvarnos en los momentos complicados.

Saludos, te seguiré visitando.