dijous, 15 de febrer del 2007

PRÈVIA FC BARCELONA Vs LIVERPOOL FC (IV): ELS TÉCNICS

Frank Rijkaard i Rafa Benitez són dos tècnics força diferents, tant per la seva concepció del futbol, com per el seu historial futbolístic. El que si els uneix és el seu comportament elegant i respectuós amb tothom. Mai han tingut una mala paraula ni un mal gest cap al rival. Oportunitats no els hi han faltat i curiosament amb el mateix protagonista. L’entrenador del Chelsea, Xose Mourinho.

Frank Rijkaard a diferència de Benitez va ser un jugador d’èlit. Com a jugador va militar a Ajax, Milan i va tenir un breu pas pel Real Zaragoza. Amb els dos primers va aconseguir 2 copes d’Europa, 2 copes Intercontinentals, 1 Recopa d’Europa i lligues holandeses i scudettos. Internacional holandés indiscutible, va aconseguir l’Eurocopa 1988.
Com a tècnic els seus primers passos van anar lligats a la sel.lecció holandesa com a segon de Guus Hiddink al mundial de França, per posteriorment convertir-se en màxim responsable de la sel.lecció al mundial de Korea – Japó on va arribar a ¼ de final, després va entrenar a l’Sparta Rotterdam de la lliga holandesa, equip que va perdre la categoria. Va signar pel Barcelona la temporada 03/04 després d’uns inicis on va ser apunt de ser cesat, l’equip va remuntar el vol i a adquirir la seva futura identitat. Els dos anys posteriors va aconseguir 2 lligues espanyoles i la Champions League. Es un entrenador que dona plena llibertat al jugador i a la seva inspiració en el terreny de joc. En el Barcelona ha utilitzat en les dues darreres i exitoses campanyes un sistema 4-3-3 força ofensiu.
El seu èxit al Barcelona ve donat per el gran planter del que disposa i és dubtosa la seva eficacia amb planters de menor qualitat, com així ho testifica el seu curriculum.

Rafa Benitez és un estudiós del futbol. No perd cap detall de cap partit. El seu pensament està dedicat les 24 hores del dia al seu treball. Com a jugador no va destacar mai i va militar a la pedrera del Real Madrid i en clubs de categories molt inferiors com ara el Parla.
Els seus inicis com a tècnic van ser a les categories juvenils del R. Madrid, per anar pujant esglaons fins arribar al primer equip, on va ocupar el càrrec de segon entrenador a les ordres de Vicente del Bosque. Amb el Valladolid va iniciar la seva carrera com a màxim responsable tècnic, però va ser amb l’Extremadura on va obtindre el seu primer èxit, assolint un increïble ascens a primera divisió impensable per a un club tant modest. Posteriorment va ocupar les banquetes d’Osasuna i Tenerife on va aconseguir un nou ascens a la màxima categoria espanyola.
La seva primera gran oportunitat va arribar amb el València CF. Amb el club valencià va aconseguir 2 lligues i una Copa de la Uefa. Aquests èxits el van portar a ocupar el càrrec de manager del Liverpool la temporada 04/05. Amb els reds ha aconseguit notables èxits com 1 Communitys Shield, 1 FA Cup, 1 Supercopa d’Europa i la històrica Champions League del 2005 amb una remontada èpica a Istambul.
Benitez és un tècnic que fonamenta els seus equips amb una sòlida defensa, una mitja que presioni al rival i davanters mòvils que no siguin una referència fixa a les defenses rivals. Els seus sistemes tàctics responen a un 4-4-2 clàssic, tot i que darrerament i sobre tot en els partits lluny d’Anfield utilitza un 3-4-3, que l’ha reportat importants i convincents victòries a domicili.
Per al partit del dimecres, apostaríem per la primera opció. Reina a la porteria, dos centrals Carragher i Agger, dos laterals Finnan per la dreta i Riise per la esquerra, un mig del camp amb Sissoko actuant de mig defensiu i Alonso en la creació, Gerrard ocuparía la banda dreta, la banda esquerra sería possiblement per Fabio Aurelio, mentre que la davantera sería per Kuyt i Bellamy.
Questionat per les innumerables rotacions de jugadors, és un tècnic que sempre pensa a llarg termini. Els títols li donen la raó. Rafa Benitez, LEGEND!

3 comentaris:

Rafadalton ha dit...

Bones Sergi!

Sóc el Rafa, del curro de l'Alex.
Em va parlar del teu blog perquè sap que m'agraden.

Primer de tot felicitats pel Blog. És una feinada.

Amb el primer que vaig pensar quan van fer el sorteig va ser en tu. Deus estar content, lladre. O no, el Barça no és un rival fàcil. Però bé, encara que el cor em diu que l'eliminatòria està al 75% pel Barça, el cap em diu que una merda, que estan al 50%. I a tu?

Respecte al post dels entrenadors, dir només que crec que Rijkaard és un bon entrenador que, si bé no va demostrar gaire amb equips petits, ha sapigut gestionar un vestuari difícil a la "lliga de les estrelles" (o dels niñatos milionaris), com s'ha vist en l'última paiasada de l'Eto'o. I també ha sabut crear un joc ofensiu atractiu, iprescindible a can Barça.

Respecte a Benítez, recordo una entrevista quan estava al Tenerife o al València, on deia que la dona n'estava farta d'ell perquè mamava futbol les 24h com bé dius. Pura obsessió. Gran entrenador!

Et deixo tres links que et poden servir de referència:

http://martiperarnau.blogspot.com/

(genial)

http://banyeres.blogspot.com/

(polèmic, molt culè però molt amant de la Premier)

http://www.lluviablaugrana.blogspot.com/

(barcelonista amb molt sentit de l'humor, no et perdis els seus videos)

Salut i sort amb l'eliminatòria, ja aniré passant!

Stubbins ha dit...

Rafa, Rafa-el, Rafa, Rafa-el, Rafa, Rafa-el, Rafael Benitez.

Que pasa tocayo de la llegenda, jejeje. M'ha fet molta gràcia veure el teu comentari. M'alegra un munt que t'hagi agradat el blog. Espero ser respectuós amb l'afició culé (cosa que de vegades es fa dificil, jejeje) Clar que si busques informació barcelonista, aqui no en trobaràs. Puntualment és així pel "derby". El blog és tant sols de temàtica red. Aixó si, està obert a qualsevol opinió. Faltaría més.

Sobre la eliminatoria sóc un tant pesimista. Jo la deixaria amb 65% a 35 % en favor del Barça. Es evident que el Barcelona fa un millor futbol i disposa de millors individualitats. Però tenim les nostres opcions. Aquestes passen per interpretar la eliminatoria "a la italiana" Per el partit de dimecres, la figura clau crec que serà Xabi Alonso. Ell ha d'aconseguir dormir el partit i fer-lo despertar amb les seves passades i canvis de joc. I atenció a Bellamy. No comento res més per que si no t'avanço tots els continguts dels meus propers articles. Així que atent.

Moltes gracies pels links. El Banyeres és dels periodistes esportius amb més rigor i objectivitat que existeix en el periodisme esportiu. Els seus comentaris són sempre encertats.

Espero que ens veiem el dimecres avans del partit tot fent unes birres. La primera ronda, corre de mi cuenta. jejeje.

Gràcies i Walk on!!

Rafadalton ha dit...

ok, però només si la segona la pago jo!

salud!