diumenge, 18 de gener del 2009

Derby amb pressió.

Si un Liverpool - Everton ja comporta pe si sol una expectació extraordinària, convidar a la festa a un tercer equip en discòrdia, li afegeix encara un plus especial. El convidat no és altre que el Manchester United, que amb la seva victòria d'ahir davant del Bolton Wanderers en el darrers instants, proporciona una pressió afegida al conjunt de Rafa Benítez en la lluita per el liderat. El resultat obtingut per els Red Devils, obliga als de Benítez a obtenir necessàriament la victòria demà a Anfield, si volen continuar en el més alt de la classificació.

Centrant-nos en els dos protagonistes directes de demà, el derbi arriba a Anfeld amb un Liverpool que recupera a Xabi Alonso i a Alvaro Arbeloa. La presencia del jugador donostiarra es presumeix bàsica per a la creació de joc dels Reds, en una batalla per el control del mig del camp que traurà espurnes amb un altre jugador donostiarra en el cantó Blue com Mikel Arteta. Parlant de recuperacions mèdiques, també Rafa Benítez s'ha recuperat de la tercera intervenció quirúrgica i amb tota seguretat seguirà en directe les evolucions del partit.

Fernando Torres, l'autor dels dos gols que van donar la victòria als d'Anfield en el partit de la primera volta, sortirà en l'onze inicial amb tota seguretat una vegada recuperada la forma després de la seva recaiguda. De ben segur actuarà en solitari en la punta d'atac, acompanyat al seu darrera per Steven Gerrard, el jugador que ha tornat a recuperar el seu rol bàsic i resolutiu en l'equip.

S'haurà d'anar en compte amb l'equip de David Moyes. Els Blues arribaran a Anfield amb una excel·lent forma i amb uns resultats molts satisfactoris en els seus darrers sis partits jugats fora del Goodison Park, on han obtingut 5 victòries (Bolton, West Ham, Tottenham, Man. City i Middlesbrough) per una sola derrota al camp del Wigan Athletic.

Jugadors com l'esmentat Arteta, que és qui posa la qualitat, Lee Osman o Fellaini posant la força i la contenció en el mig del camp, Tim Cahill, Saha i Yakubu, el gol i la seguretat defensiva amb aportació de gols de Joleon Lescott, fan de l'Everton un rival temible i molt dur de superar.

Tot això i molt més, fan del partit de demà quelcom més que un partit qualsevol de futbol. I el millor de tot, és que tant sols és el primer assalt. Diumenge la segona entrega. Aquesta vegada a vida o mort en la quarta ronda de la FA Cup. Senzillament apassionant.

2 comentaris:

Sentimiento Perico ha dit...

Sin duda apasionante el derbi de mañana en liverpool, mucha suerte para vosotros!.
Un saludo.
http://sentimientoperico.blogspot.com

Alba ha dit...

La veritat es que els resultats del cap de setmana no han ajudat en absolut i hauran de guanyar si o si si volen continuar líder. A veure com planteja Benítez el partit.
Salutacions