dijous, 9 d’agost del 2007

El primer terç de la lliga és clau

Dissabte comença una nova temporada. Una temporada en la que molts dels supporters del Liverpool FC han dipositat grans il·lusions i on el títol de lliga ha de ser el principal objectiu de la temporada, després de 17 anys sense que el trofeu llueixi a les vitrines d'Anfield. Les noves incorporacions a l'equip han demostrat bones sensacions i per sobre de tot han aportat al grup unes possibilitats i alternatives ofensives, com feia anys que no es recordaven a l'entitat red. Aquest any el Liverpool FC deu, com a mínim, optar al títol.

Al començar un campionat resulta vital realitzar un bon inici i ocupar les primeres posicions en el grup d'outsiders que opten al títol. Ben és cert que al haver-hi per davant un gran número de jornades, el marge de recuperació, en el cas d'un inici irregular de temporada, és factible. Però com diu la llei no escrita del ciclisme, la primera setmana d'una gran volta, no guanyaràs la competició, però si que la pots perdre.

En la era Benítez, els inicis de temporada han estat més que discrets, la qual cosa va significar en les tres temporades en les que el tècnic madrileny és el màxim responsable del planter, que el Liverpool FC va perdre l'estela d'el grup capdavanter de la lliga a les primeres de canvi, si be és cert, que els equips entrenats per Benítez tenen una progressió constant i realitzen uns finals de temporada pletòrics de forma física, motiu aquest, que va permetre finalitzar els campionats en unes posicions dignes i complint l'objectiu mínim de classificar-se per la Champions.

La temporada 2004/05, en la que Benítez s'estrenava en el campionat anglès, va ser la del pitjor inici de les tres campanyes de l'etapa del tècnic madrileny. En els primers 14 partits, és a dir un terç de lliga, el Liverpool FC va sumar tant sols 19 punts, dividits en 5 victòries, 4 empats i 5 derrotes. Entre aquestes 5 derrotes hi destaquen negativament les derrotes caseres contra el Birmingham City i Middlesborough. Amb aquests discretísims guarismes, el Liverpool ocupava la meitat de la taula, molt lluny d'un Chelsea que liderava intractable el campionat. Aquella temporada els reds acabarien en la cinquena posició, obtenint una wild-card per part de la UEFA per participar en la següent edició de la Champions, com a brillant campió de la Copa d'Europa aquella nit del 25 de maig a Ataturk.

La temporada següent, el Liverpool FC va millorar notòriament el inici efectuat la temporada anterior. En els 14 primers enfrontaments, els de Benítez van assolir 8 victòries, 4 empats i 2 derrotes. Els inicis de campionat amb Benítez, s'han caracteritzat també per el baix rendiment i els resultats poc positius quan els reds juguen lluny d'Anfield. La temporada 2005/06, es van aconseguir 3 victòries foranies als camps de l'Aston Villa, Man. City i Sunderland. Entre les dues derrotes, hi destaca molt negativament la derrota per 1-4 enfront del Chelsea a Anfield.

La passada temporada, els reds van repetir un gris inici, aspecte que va condemnar als de Benítez a no aconseguir una fita destacable en el campionat anglès. El primer terç de lliga es va saldar amb 6 partits guanyats, 4 partits empatats i 5 partits perduts. Val a dir també que entre els partits perduts, consten derrotes més o menys assumibles contra Chelsea, Man. Utd. i Arsenal, totes elles amb els reds actuant com a visitants. Però sense cap mena de dubte, la derrota més dolorosa va ser el 3-0 a Goodison Park enfront de l'Everton en un partit nefast del Liverpool FC.

Enguany el calendari en els 7 primers partits de temporada, resulta a priori bastant còmode per obtindre una suma important de punts per estar present en el grup capdavanter del campionat. Tant sols la visita del Chelsea a Anfield en la segona jornada del campionat (el proper 19/08) amenaça aquesta optimista previsió. Entre els partits a disputar a Anfield en aquestes 7 primeres jornades, hi trobem les visites del Derby County i Birmingham City, dos clubs que retornen a la divisió d'honor anglesa. Els de Benítez en canvi, viatjaran a estadis on l'obtenció d'un resultat positiu és ben factible. Sunderland i Wigan, semblen equips d'una entitat inferior al Liverpool i estadis on els reds com a mínim han de sortir amb 4 punts d'aquestes dues visites.

Després d'aquests 7 partits que obren el campionat, el Liverpool disputarà tres partits que serviran per mesurar les opcions reals del conjunt de Benítez. Tottenham i Arsenal visitaran Anfield i la disputa d'una nova edició del derby enfront de l'Everton a Goodison Park seran dures proves per els d'Anfield.

A tot això, cal afegir les dates intersetmanals de disputa dels partits de Champions League, en el cas de que el Liverpool FC solventi positivament la seva eliminatòria de classificació prèvia davant del conjunt gal del Toulouse FC.

Dissabte es començaran a aclarir i a desvetellar tots aquests suposits. Espera el Villa de Martyn O'Neill.

10 comentaris:

Rafadalton ha dit...

Buenas!

Només desitjar-vos sort de part d'un culé en aquesta nova temporada i que espero que ens tornem a trobar a la Champions!

Em sembla que aquest any donaran futbol anglès a TV2 i a Teledeporte, oi? Bona notícia.

Stubbins, la cosa està només en avant-projecte, però potser ens veiem per les festes de la Fresneda o_O

Stubbins ha dit...

@ RafaDalton

Ei!! jo ja estic nerviós per veure el partit de demà. Jo espero que no ens trobem aquest any. Es molt estressant tindre que aguantar a la culerada durant setmanes jejeje.

Vale titu, ens beurem al poble. Ho has llegit be, ens beurem, tu ja m'entens oi? ics!

Salut!!

Anònim ha dit...

Salutacions a tots els Reds,

Demà ens reunim a Can Jordito per jalar una paella i veure el 1er partit de la premier.

Tot sigui pel Liverpool.

Salutacions Stubbins, Rafa etc..
Records a tota la gent del poble.

Walk on Boys.

Jordito.

futbol blanc-i-blau ha dit...

ei stubbins una pregunta, segurament a l´octubre he d´anar uns dies a london i em feia gracia veure un partit de la premier, q em recomanes?et sembla bona opcio west ham?chelsea descartat, no em fa gens de gracia.

Rafadalton ha dit...

repito, la cosa està només en avant-projecte. Pensa que m'acabo de casar (el passat dia 20) i ja estic pensant en anar-me'n jo solet a les festes de la Fresneda amb el "nen".

I com que no vols que us toqui al Barça? COOBAAARDEEEEEEEE!!!

Volem la revatxa, cabrons!

Stubbins ha dit...

@ Jordito Red

Pasa tiu? En aquesta paella m'agradaria fotra-li un mos. Ei! ja saps que per aqui dalt tambe t'esperem per a anar a beure pobles. Si ja saps a beure pobles. jijiji.

@ f bib

Home hauria de revisar el calendari, però el WH Vs Chelsea és una bona opció.

@ Rafa Dalton

Hombre!!! La meva felicitació per a tots dos!! VIVAN LOS NOVIOS!!

Doncs si que queda lleig deixar a la dona per un subjecte subversiu com el Nen.

Després atengase a las represalias.

Polo ha dit...

Hola stubbins,

Quina decepció m'he emportat. Pensava que t'agradava el bon futbol, però bé, que li farem si t'agrada el Liverpool... :)

Era broma. Parlant seriosament, dir-te que també t'he afegit als meus links.

M'aniré passant per aquí per seguir la lliga anglesa i animar al meu equip de la Premier: el Tottenham Hotspurs, els millors.

Salutacions

Stubbins ha dit...

@ Polo

Benvingut al blog. Que curiós la gran majoria de culés que conec tenen als Hotspurs com al seu equip de les illes. De ben segur per que hi va jugar Lineker.

Bon equip el que ha conformat el Hotspurs aquest any. Opten seriosament a entrar en la lluita per una plaça de Champions.

Javi Saiz ha dit...

Uff que nervios tengo ya y eso que todavia no ha empezado ni el primer partido. A ver si este es nuestro año, no nos podemos permitir perder tantos puntos al principio como otros años.

Un saludo Stubbins

Spitfire ha dit...

Estàs fet tota una calculadora Stubbins! Falta poc menys d'una hora per a que comenceu la Premier, i fins i tot jo estic neguitós! Tinc ganes de que arribin les 18.15h per sintonitzar la tele i veure el vostre inici lliguer. De tot cor, moltíssima sort, no només en el partit d'avui, sinó també en tota aquesta campanya! Salutacions!