dimecres, 25 de juliol del 2007

La llar del futur

Avui era el dia en el que centenars de milers de supporters d'arreu del mon, esperaven impacients les primeres imatges del que a partir de l'any 2010 serà el nou estadi del Liverpool FC. Puntualment a les 12:00 hores (hora peninsular) la pàgina web oficial del club mostrava al mon les 3 úniques imatges fins ara ofertes del nou estadi emplaçat a poc menys de 500 metres de distància de l'actual Anfield i dintre del recinte de l'Stanley Park. El nou estadi tindrà inicialment una capacitat per a 60.000 espectadors tots ells comodament asseguts.

Rick Parry, director executiu del club, ha estat l'encarregat de fer la presentació d'una obra realitzada per l'empresa nord-americana HKS. El disseny totalment revolucionari i avantguardista, s'allunya molt del disseny inicial presentat ara fa un any abans de l'arribada al club dels nous propietaris. Aquell disseny era molt similar, al recentment inaugurat nou estadi de Wembley o el nou estadi de l'Arsenal FC, el Fly Emirates Stadium. El disseny que avui hem conegut, dista molt de l'arquitectura habitual per a recintes esportius coneguda fins ara. I més aviat es tracta d'una arquitectura propera a recintes com el museu Guggenheim de Bilbao, on les formes rectes de les façanes son totalment desconegudes.





L'equip d'arquitectes encarregat del disseny de l'estadi, ha seguit segons Rick Parry tres pautes indicades per el propi club. La primordial era mantindre viva l'essència d'una grada mítica com és The Kop. Per aquest motiu, un dels gols serà una grada totalment independent de la resta emulant l'actual grada de l'estadi d'Anfield. El nou The Kop, tindrà una capacitat per a 18.000 espectadors tots ells asseguts.

El segon punt que la directiva va traslladar als arquitectes fou la necessitat de realitzar un disseny avantguardista per a que el món futbolístic reconegués de seguida que aquell estadi és l'estadi del Liverpool FC. Es volia buscar la singularitat.

Per ultim, es volia respectar l'entorn de l'Stanley Park, fent de l'estadi un emplaçament del parc i no un estadi situat en un parc. Per això, s'ha estudiat rigorosament la topografia del terreny.

Ara tant sols queda que els aficionats s'expressin. Per aixó et demanem la teva opinió. Digue's la teva!!.


7 comentaris:

Spitfire ha dit...

Personalment, crec qu és IMPRESSIONANT; senzillament IMPRESSIONANT. És evident que de les reproduccions 3D a la realitat hi poden haver-hi canvies... però el disseny el trobo espectacular, innovador i molt singular. Però sobretot, el que més m'agrada és el nou Kop... el fet que (segons la foto 3D) segueixi essent una grada apart de la resta de l'estadi, per manternir-se fidel al Kop de l'actual Anfield, ho trobo una grandíssima idea. Gaire bé no trobo paraules per descriure lo bonic que em sembla...

Anònim ha dit...

PER DINTER ÉS ANFIELD,PERÒ EN MÉS
CAPACITAT,I EL NOU KOP,ÉS IMPRESIONANT ENCARA MÉS INCLINAT,L´ARQITECTURA DE FORA MOLT DIFERENT A LA RESTA D´ESTADIS D´ARREU DEL MON,ESPERO K EL NOU ESTADI,ARRIVI A SER TANT MITIC COM EL VELL ANFIELD.

Stubbins ha dit...

@ Papi.

Així és Papi. Per dintre sembla un estadi més o menys normal. Ara bé, l'exterior és realment innovador.

@ Spitfire.

Com molt be dius, respectar la grada de The Kop, és un gran encert del disseny. Haver-ho fet d'una altre manera, haguès estat un sacrilegi.

A mi personalment, m'ha impactat molt positivament.

Anònim ha dit...

HOLA A TOTS!!I SE HIZO LA LUZ!!!
EL ESTADI ES INCREIBLE,ES ESPECTACULAR!!!
ARRIBAREU A TOPE PEL PRINCIPI DE LA PREMIER CONTRA EL VILA...
APA A10..PAPI,STUBBINS...ETC

juan ha dit...

buf, no sé, como se dice en publicidad, no lo veo. Esos arcos de cemento que cruzan, qué son?

Anònim ha dit...

Mecalbakur dijo...

Original y atrevido. Es casi perfecto, para ser perfecto del todo los arcos se tendrian que juntar con la visera de la tribuna y acabar de forma mas redondeada, como lo explicaria, para que se pudiera entender????... tendria una forma de "tupe rocker" asi ya seria el mejor estadio del mundo.

SALUD!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Hasta que no este dentro y lo vea no puedo opinar, no te puedes guiar por unas fotos.