divendres, 18 de desembre del 2009

El "Chelsea" romanés

El sorteig dels setzens de final de la Europa League ha deparat un enfrontament entre Reds i el conjunt romanés de l'Unirea Urziceni, conjunt que procedeix, al igual que el Liverpool, de la lligueta de Champions League. A priori sembla un compromís força asequible per al quadre de Rafa Benítez, però no cal oblidar, que el quadre entrenat per l'ex-jugador del Chelsea i internacional romanés, Dan Petrescu, és en l'actualitat el campió de la lliga romanesa i va estar a un sol punt de continuar la seva aventura en la Champions League, on va quedar tercer en un grup on Sevilla i Stuttgart van ocupar les places que permetíen seguir en la màxima competició eruopea, mentre que Glasgow Rangers va haver de dir adéu als compromissos contintentals amb derrota inclosa amb els romanessos a Ibrox Park per un gol a quatre.

Club fundat l'any 1954 a la localitat de Urziceni a la regió de Ialomita, al sud-est de Romania. L'Unirea, sempre havia viscut en les divisions inferiors fins a l'arribada l'any 2005 a la presidència del club de Dumitru Buscaruw, un important empresari local, gran aficionat al futbol i que va desemborsar grans quantitats de diners per a la construcció d'un conjunt que optés als títols locals. Rapidament van arribar els èxits. L'any 2005 van disputar la final de la Copa i ja en l'actualitat, el club compta en el seu palmarés un únic títol de lliga, aconseguit la temporada passada.

Al conjunt de Petrescu, se'l coneix com el "Chelsea de Ialomita" per les semblances (salvant les distàncies) amb el club de Roman Abramovich. Gran capital darrera, contractacció dels millors futbolistes possibles, a part de vestir completament de blau i de ser entrenat per un ex-jugador del Chelsea com Dan Petrescu.

El partit d'anada es disputarà a Anfield el 18 de febrer, mentre que una setmana després, els Reds viatjaràn a Bucarest on el Unirea disputa els seus partits europeus donada la poca capacitat del seu estadi habitual. El guanyador de la eliminatòria, s'enfrontarà en vuitens de final amb el guanyador del Lille - Fenerbahçe.