divendres, 14 d’agost del 2009

No podem, debem guanyar la Premier.

Amb aquesta contundència es mostrava Fernando Torres en una entrevista a poc més de 72 hores d'iniciar la temporada 2009/2010. El davanter madrileny està convençut de les posibilitats de l'equip Red d'aconseguir un títol que es resisteix ja fa vint anys.

El repte és gran i el Liverpool ho afronta amb la pràctica continuitat del bloc que l'any passat va estar a prop d'aconseguir l'objectiu del títol, encara que amb la sensible baixa de Xabi Alonso traspassat al Real Madrid, al igual que Alvaro Arbeloa. Per suplir la important baixa del mig de Tolosa, Rafael Benítez ha confiat amb el jove italià Alberto Aquillani, que tot just era presentat ahir. L'altre alta per a la nova temporada, Glen Johnson, ocuparà el lateral dret vacant pel traspàs d'Arbeloa.

Rafael Benítez ha optat per seguir confiant en el bloc, per sobre de fer grans fitxatges mediàtics. Opció aquesta, que ha desilusionat un xic a l'aficionat, sobre tot després de veure el rendiment de l'equip en els partits de pretemporada, on en els enfrontaments amb els equips de més renom, els resultats han estat insatisfactoris.

Com a màxims rivals del Liverpool en la cursa per el títol, estaràn els ja habituals Manchester United i Chelsea als que se li suma la icognita del projecte multi-milionari del Manchester City, que tirant de talonari, ha conjuntat un equip replet de enormes jugadors. A part, el fet de que els de Hughes tant sols afrontaràn partits a nivell domèstic, sense disputar partits de competició europea, reduirà notablement el cansanci i la densitat del calendari per els citizens.

El seu veï, Manchester United, ha vist com la seva màxima figura, Cristiano Ronaldo, prenia el mateix camí que Alonso i Arbeloa i fitxava per el Real Madrid amb un traspàs record. Per suplir-ho, Fergusson ha realitzat fitxatges com el de Antonio Valencia provinent del Wigan i Michael Owen en un dels fitxatges que portarà cua quan el "Golden Boy" torni a Anfield per enfrontar-se al club que li va donar renom i fama mundial.

Un altre equip que ha optat per la continuitat ha esat el Chelsea, que amb les úniques novetats de Carlo Ancelotti a la banqueta i el lateral rus Zhirkov provinent del CSKA de Moscú, tractaràn de fer tornar el títol al barri londinenc. De moment, el cap de setmana passat van aconseguir la Community Shield, trofeu que inaugura la temporada futbolística a Anglaterra.

Un esglaó per darrera dels tres grans de la lliga, estàn l'Arsenal de Wenger que ha perdut cert punch amb les baixes de Touré i Adebayor fitxats pel Manchester City, El Tottenham Hotspurs que amb Harry Redknapp ha de veure els fruits de la gran inversió de l'any passat i l'Aston Villa de Martin O'Neill que amb la baixa de Gareth Barry fitxat, com no, per el Man City, ha deixat als villans sense un dels seus grans pilars.

Les respostes a aquestes incognites, a partir de demà dissabte. Comença l'espectacle de la Premier League. Comença l'assalt al títol.