dissabte, 30 d’agost del 2008

Albert Riera ja és a Anfield.

Ja és gairebé un fet. Riera serà jugador red les properes quatre temporades, després que Liverpool FC i RCD Espanyol hagin arribat a un acord per el traspàs del jugador, després d'unes dures negociacions on el club barceloní no ha cedit en cap moment en les seves pretensions econòmiques inicials de treure una quantitat propera als 12 milions d'euros per el jugador mallorquí.

Albert Rirera Ortega, nascut a Manacor (Illes Balears) el 15 d'abril de 1982, va iniciar la seva carrera futbolística professional al RCD Mallorca, on va debutar la temporada 2000/01. Amb el conjunt mallorquí va completar 3 temporades on a més de convertir-se en un fixe en les alineacions mallorquinistes, va participar en la Champions League i es va proclamar campió de la Copa de S.M. El Rey en la temporada 2002/03.

Ràpidament la progressió de Riera va cridar l'atenció de clubs importants nacionals, però finalment es va decantar per el Girondins de Bordeaux francès on va militar durant una campanya.


Riera tornaria a la lliga espanyola per defensar els colors del RCD Espanyol en la temporada 2004/05, tot i que les seves males relacions amb el a les hores tècnic blanc-i-blau Miguel Angel Lotina, va forçar una cessió al Manchester City fins a final de temporada.

La temporada del retorn al club periquito, ja amb Ernesto Valverde a la banqueta espanyolista, va permetre veure al Riera més espectacular. Aquella temporada, Riera va ser un fixe de Valverde i el club de Sarrià arribaria a la seva segona final de la UEFA, que va perdre amb el Sevilla a Glasgow a la fatídica tanda de penals.

El sensacional rendiment d'Albert Riera, va fer que Luís Aragonés el convoqués per la disputa de partits internacionals de la selecció espanyola, on va contribuir de manera molt directa amb un gol espectacular a Aarhus, a la classificació del combinat espanyol a la Euro 2008 de Suïssa i Àustria.

A partir d'aquest moment, el jugador estranyament va disminuir molt notablement el seu rendiment, fins al punt, que Aragonés no el va convocar en la llista definitiva per la disputa de la fase final del Euro 2008. Riera entrava a les hores en una fase auto-destructiva que el va portar a encarar-se públicament amb companys de vestidors i aficionats espanyolistes.

Es precisament aquest variable aspecte anímic del jugador, el que més preocupa als red supporters. Riera és un jugador de banda esquerra d'una qualitat innegable. Capacitat per jugar la pilota amb totes dues cames i jugador d'un regat sec i una velocitat pròpia dels extrems més clàssics. Però totes aquestes virtuts, tant sols les mostra quan es troba anímicament equilibrat. Quan vol és un fenomen. Quan no vol, no hi ha res a fer.

Esperem i desitgem que Rafa Benítez sigui capaç de motivar el suficient al jugador per a que puguem gaudir del millor d'Albert Riera en la seva nova etapa a casa nostre.

BENVINGUT ALBERT!

7 comentaris:

Deportivista ha dit...

Para Riera es dar un gran paso en su carrera. Para el Espanyol es una gran baja. Ojalá puedan traer a algún jugador para suplirlo.

Un saludo.
http://marcador-deportivo.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Un buen fichaje si juega como el principio de la temporada pasada. Un abrazo.

Marco ha dit...

Excelente jugador Riera. Un agujero espanyol.

Saludos de Buenos Aires.

Mixaeliko ha dit...

Un gran fichaje,Benitez sigue en su línea,trayendose españoles contrastados,alfinal va acabar haciendo un once títular de jugadores españoles jeje

www.mxk10.blogspot.com

Javi Saiz ha dit...

No me convence demasiado, espero que Benitez haga un buen trabajo con él y se centre, lo que hace falta es regularidad.

Joer Stubbins, que sorteo de la Champions jejeje, esto es que ni soñándolo, conforme iban saliendo las bolas ya me lo estaba empezando a imaginar...

saludos crack

Spitfire ha dit...

Completament d'acord amb el que has escrit Stubbins: és un extrem esquerre amb una qualitat innegable... i la gran temporada 2006/07 que va fer amb nosaltres (i la primera volta de la 2007/08 també... ens va fer somiar amb la Champions) així ho demostra. Qui no recorda la final de la UEFA a Glasgoe? Riera va fer un recital, deixant en evidència en el seu gol a tot un Dani Alves. Mai oblidaré el seu xut desde fora de l'àrea que Palop va desviar al travesser a la segona part... És a dir, que qualitat i tècnica no li falta.

Un però: és molt irregular. Després de la seva tornada del City, el primer partit que va jugar amb nosalters va ser un amistos amb la Lazio... va ser una mica cruel, però desde la grada ens vam començar a ficar amb ella i a cantant-li allò de "Botaaa de oro, Riera botaa de oroooo...". I va funcionar, perquè va començar a correr la banda com no l'haviem vist mai fer-ho. Desde llavors va cambiar la seva actitud al camp. I va apareixer el millor Riera, el que tots estavem esperant. Que vull dir amb aixo: que el pressioneu, que sembla que el noi dona el màxim quan se li està a sobre jajajaja!
Per cert, ésm un jugador que sempre m'ha recordat molt a Moisés Arteaga (Haga arte, Arteaga), un gran extrem que vam tenir... era mooolt bo, però molt irregular; tan aviat et feia un partidàs com te'n feia 3 de seguits pèsims.

Després va venir la famosa segona volta, motiu pel qual no va anar a la Eurocopa... però aquí ja entren factors extradeportius i que han de quedar dins del vestuari...

En fi, que heu fitxat a un gran jugador. Tan de bo amb vosaltres torni a ser el Riera de la gran campanya de la UEFA =) Molta sort!

Apa, una abraçada desde Montmeló!
Xavi

PD: de vacances res! Que he estat treballant tot l'estiu! Jajajaja!

Stubbins ha dit...

@ Javi

Hombre compañero! A usted le quiero ver también por el Manzanares ese 22 de octubre.

@ Spitfire.

Noi! Gracies per aquest excepcional informe sobre Riera. Com no recordar a Moisés Arteaga. Puro arte pisha! Como tó lo que sale de la tasita de plata. Ese Cai, oe!

Merci amic!